Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

Audi e-tron GT quattro RS e-tron GT τιμές

Εκρηκτική άφιξη επί ελληνικού εδάφους, με την Audi να ανακοινώνει την εμπορική διάθεση του ισχυρού Audi e-tron GT quattro και του ακόμα πιο εξαγριωμένου RS e-tron GT. Τα ηλεκτρικα GT μοντέλα της Audi χρησιμοποιούν την πλατφόρμα (J1) της Porsche Taycan, αλλά παράγονται στο εργοστάσιο Böllinger Höfe στο Neckarsulm, μαζί με το Audi R8.

Αμφότερα ενσωματώνουν δύο ηλεκτροκινητήρες (ένα σε κάθε άξονα) που συνδυαστικά παράγουν 476 PS/830 Nm στο πιο ήπιο e-tron GT και 598 PS / 830 Nm στο ακόμα πιο ικανό αδερφάκι του. Το «παρών» δίνει και η λειτουργία boost που για 2,5 δευτερόλεπτα εκτοξεύει την ισχύ στους 530 και 646 ίππους αντίστοιχα.



Οι επιδόσεις είναι εξωφρενικές, ειδικά στην έκδοση RS e-tron GT που ολοκληρώνει το σπριντ 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 2,5 δλ. Η δύναμη μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου δύο σχέσεων, παρουσία ενός προηγμένου torque vectoring για βέλτιστη κατανομή της ροπής.

Τα ηλεκτρικά μοτέρ τροφοδοτούνται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 86 kWh, τοποθετημένη ανάμεσα στους άξονες, στο χαμηλότερο σημείου του μοντέλου. Η συγκεκριμένη θέση των συσσωρευτών χαρίζει χαμηλό κέντρο βάρους, και σχεδόν τέλεια (50:50) κατανομή. Η μπαταρία προσφέρει έως και 488 χλμ. αυτονομίας, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως 10 λεπτά φόρτισης σε ταχυφορτιστή προσθέτουν 100 χλμ. αυτονομίας.



Το RS e-tron GT ενσωματώνει ενεργή αερανάρτηση (προαιρετική στο e-tron GT), εξελιγμένο πίσω μπλοκέ διαφορικό, και προαιρετικά προστίθενται ανθρακονημάτινα-κεραμικά φρένα, αλλά και πιο εξελιγμένο πίσω μπλοκέ διαφορικό.

Στο εσωτερικό –μεταξύ άλλων -υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3”, κεντρική οθόνη αφής 8,6 ιντσών, ambient εσωτερικός φωτισμός, τιμόνι με επένδυση από Alcantara και σπορ καθίσματα.

Τα Audi e-tron GT Quattro και RS e-tron GT είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά με τιμές 108.100 και 148.700 ευρώ αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου