Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

VW Golf R των 320PS

 Το πρώτο VW Golf R που είναι και το κορυφαίο στην οικογένεια του μοντέλου  Το VW Golf R εφοδιάζεται με ένα μηχανικό σύνολο χωρητικότητας 2.0 λίτρων το οποίο αποδίδει 320 ίππους και 420 Nm ροπής. Στη γλώσσα των αριθμών, το 0-100 επιτυγχάνεται σε 4,7 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Ωστόσο στην έκδοση με το πακέτο R-Performance η τελική ταχύτητα αυξάνει κατά 20χλμ./ώρα αγγίζοντας τα 270! Ένα χαρακτηριστικό το γερμανικού σπορ μοντέλου είναι το νέο σύστημα τετρακίνησης που προσφέρει οδηγική απόλαυση, ασφάλεια και κράτημα.

Το Golf R εφοδιάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων ενώ ο οδηγός που κάθεται στα μπάκετ καθίσματα έχει τη δυνατότητα να αλλάζει τις ταχύτητες και από τα μεγάλα paddles από βρίσκονται πίσω από το τιμόνι. Στην περίπτωση της νέας έκδοση οι απολήξεις εξάτμισης είναι… τέσσερις σε αντίθεση με το GTI που έχει δύο. Φυσικά δεν λείπει το κουμπί των επιλογών οδήγησης, με τον οδηγό να προσαρμόζει το αυτοκίνητο ανάλογα με τις ορέξεις του ενώ υπάρχει ακόμα και drift mode.
Σε πολλά σημεία του, έχουν τοποθετηθεί πλαστικά για προστασία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού από το εργοστάσιο μέχρι τα… logistics. Αυτό που κάνει αίσθηση είναι το μαλακό καπάκι που έχει τοποθετηθεί στο χώρο του κινητήρα ενώ το γράμμα “R” το συναντούμε από τις πλάτες των καθισμάτων μέχρι και τις ζάντες αλουμινίου.
Τιμή στα 49.600 ευρώ Η τιμή του VW Golf R φτάνει τα 49.600 ευρώ, τιμή με πολύ μικρές διαφορές συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ όσον αφορά τα τέλη κυκλοφορίας φτάνουν τα 150 ευρώ. 
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου