Κυριακή 2 Μαΐου 2021

Αμφίβολο αν θα συμφιλιωθούν Χάρι και Ουίλιαμ, με αφορμή τα αποκαλυπτήρια αγάλματος της Νταϊάνα

Εν αμφιβόλω τίθεται η επιστροφή του πρίγκιπα Χάρι στη Μεγάλη Βρετανία, για τα αποκαλύπτήρια του αγάλματος της αδικοχαμένης πριγκίπισσας Νταϊάνα, στο παλάτι του Κέσινγκτον, όπως ισχυρίζονται ειδικοί.
Το προηγούμενο διάστημα αν και θεωρείτο βέβαιο ότι η αποκάλυψη του αγάλματος της πριγκίπισσας Νταϊάνα θα βοηθούσε έτσι ώστε ο πρίγκιπας Χάρι και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ να ξεπερνούσαν το χάσμα που δημιουργήθηκε μεταξύ τους μετά τη φυγή του πρώτου στις ΗΠΑ κάτι τέτοιο δεν φαίνεται ορατό.
«Δεν πιστεύω ότι η Μέγκαν θα γυρίσει στη Μεγάλη Βρετανία. Υπάρχει σοβαρή αμφιβολία για το εάν ο Χάρι θα έρθει για την αποκάλυψη του αγάλματος της Νταϊάνα με αφορμή τα 60 χρόνια από τη γέννησή της», δήλωσε στη Sun Online η Phil Dampier που είναι ο συγγραφέας του βιβλίου «Χάρι και Μέγκαν μέσα από τα δικά τους λόγια». Πάντως ο ίδιος λίγο καιρό πριν ισχυρίστηκε πως ο πάγος ανάμεσα στα δύο αδέρφια «έσπασε» όταν μίλησαν κατά τη διάρκεια της κηδεία του παππού τους, δούκα του Εδιμβούργου. Υπενθυμίζεται πως οι σχέσεις Χάρι και Ουίλιαμ μπήκαν στον «πάγο» το 2020 όταν ο Χάρι αποφάσισε να αποχωρήσει από τα καθήκοντά του και να μετακομίσει στις ΗΠΑ.

Μάλιστα η σχέση τους υπήρξε τεταμένη μετά τη συνέντευξη Χάρι - Μέγκαν στην Όπρα Γουίνφρεϊ. Ωστόσο όπως αναφέρει ο Dampier η συνάντησή του στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου άλλαξε τα δεδομένα για να συμφιλιωθούν. Από την πλευρά του ο βασιλικός βιογράφος Omid Scobie τονίζει ότι ο πρίγκιπας Χάρι θα δώσει το παρών στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος της Νταϊάνα, την 1η Ιουλίου. Πιο συγκεκριμένα είχε γράψει στην ιστοσελίδα Bazaar.com πως τα δύο αδέρφια θα βρίσκονται μαζί στον κήπο του παλατιού του Κέσινγκτον όταν γίνουν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος.

Οι πληροφορίες θέλουν τον δούκα του Σάσσεξ να συνομίλησε ιδιωτικά δύο φορές με την βασίλισσα Ελισάβετ και να συνομίλησε με τον πρίγκιπα Κάρολο και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ για το οικογενειακό του ταξίδι στη Βρετανία. Μάλιστα η συνάντηση με τον Κάρολο και τον Ουίλιαμ ήταν η πρώτη μετά την παραίτηση από τα βασιλικά του καθήκοντα. Σύμφωνα με έναν άλλον ειδικό επί των βασιλικών θεμάτων η συνάντηση των τριών έγινε σε «τεταμένο κλίμα» αν και ήταν ένα «άνοιγμα» για να γεφυρωθεί το χάσμα που δημιουργήθηκε ανάμεσά τους.

Σχολιάζοντας τις σχέσεις του Χάρι με τον αδερφό του και τον πατέρα του ο Dampier επισημαίνει πως πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά έτσι ώστε να αποκατασταθούν οι σχέσεις των δύο πλευρών. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει πως «η σχέση των πρώην "Fab Four" - Χάρι, Μέγκαν, Γουίλιαμ και Κέιτ - είναι ευαίσθητη και όλοι αναζητούν τα σημάδια για να γίνει καλύτερη... ή χειρότερη. Οι συζητήσεις μετά την κηδεία ναι μεν ήταν τεταμένη αλλά ήταν μόνο μία κίνηση. Ο Χάρι και η Μέγκαν έχουν αυτά που θέλουν για να είναι ευτυχισμένοι. Τον γιο τους, σε λίγους μήνες την κόρη τους, την απελευθέρωση από τη βασιλική οικογένεια και τα μέσα για να κερδίσουν χρήματα».

«Ο πόλεμος ανάμεσα στον Χάρι και την οικογένειά του είναι περιττή και όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν και οι δύο πλευρές είναι ότι το καλύτερο», τονίζει ακόμη ο Dampier. «Θα πρέπει να συνεχίσουν τη ζωή τους, να σταματήσουν να παίζουν τα θύματα και να σταματήσουν να παίζουν στις βασιλικές τους συνδέσεις με διαρροές ιστοριών ενώ ζητούν την ιδιωτικότητα», καταλήγει ο Phil Dampier.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου