Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020

Lada Niva Travel


Lada ανακοίνωσε επίσημα ότι ξεκίνησε την παραγωγή του νέου Niva Travel, το οποίο όμως δεν σχετίζεται με το Niva που γνωρίσαμε και στη χώρα μας.Πρόκειται για μια ριζικώς ανανεωμένη εκδοχή του Chevrolet Niva, τα δικαιώματα του οποίου απέκτησε η Lada τον περασμένο Ιούλιο από τη GM, και όχι του κλασικού Niva που πλέον ονομάζεται στη Ρωσία «Lada 4X4».Πλέον, με το ξεκίνημα της παραγωγής του Niva Travel στο εργοστάσιο του Τολιάττι, το όνομα «Niva» επιστρέφει στη γκάμα της Lada και όπως δήλωσε ο ίδιος ο Πρόεδρος της εταιρείας, Yves Caracatzanis, μας προϊδεάζει για ακόμη πιο ενδιαφέροντα νέα τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Σε ό,τι αφορά τώρα στο Niva Travel, η Lada του προσφέρει μια νέα, πιο δυναμική και μοντέρνα εικόνα στο εμπρόσθιο και πλαϊνό μέρος συγκριτικά με το Chevrolet Niva, ενώ και το πίσω τμήμα έχει επανασχεδιαστεί αποκτώντας LED φώτα και πιο εμφατικό προφυλακτήρα.

Μάλιστα, η Lada θα προσφέρει και μια ειδική έκδοση Off-road με προστατευτικά τμήματα τουαμαξώματος σε πλαστικό, στάνταρ σνόρκελ και χωμάτινα ελαστικά, για ακόμη μεγαλύτερες off road δυνατότητες.

Φυσικά, όλα το Lada Niva Travel προσφέρονται με σύστημα μόνιμης τετρακίνησης, δίνοντας τη δυνατότητα για κλείδωμα του κεντρικού διαφορικού, αλλά και επιλογές «κοντών» σχέσεων.

Ως προς το μοτέρ του, το νέο Niva Travel πιθανότατα θα διατηρήσει τον 1.700άρη ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης των 80 ίππων (η Lada δεν το έχει ανακοινώσει επισήμως), ο οποίος του προσφέρει τουλάχιστον μέτριες επιδόσεις (0-100 km/h σε 19,0 sec και τελική ταχύτητα 140 km/h).

Προς το παρόν επίσης η Lada δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα και φωτογραφίες για το εσωτερικό του νέου της μοντέλου, που πάντως αναμένεται να διατηρεί ένα πρακτικό 5πορτο αμάξωμα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι τιμές του πιο εντυπωσιακού Niva παραγωγής που έχουμε δεί, θα ξεκινάνε -σε ευρώ- από τα 9.900! Θα καταφέρει αυτό το SUV να έρθει όμως στην Ευρώπη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου