«Μύθος» ισάξιος με την Κοκό Σανέλ και τον Ιβ-Σεν Λοράν, αποτέλεσε ένα τεράστιο κεφάλαιο για τη γαλλική και την παγκόσμια μόδα Tην είδηση του θανάτου γνωστοποίησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η οικογένεια του σχεδιαστή.
Ο Καρντέν, που γεννήθηκε το 1922 στην Ιταλία και μετανάστευσε στη Γαλλία σε μικρή ηλικία, άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο του Νεϊγί, στο δυτικό Παρίσι.
Οι γονείς του Πιερ Γκαρντέν, Βενετοί αγρότες, άφησαν πίσω τους τη φτώχεια και εγκαταστάθηκαν στη Γαλλία, στα μέσα της δεκαετίας του 1920. Δέκα χρόνια αργότερα, ο Πιερ ξεκινάει την εκπαίδευσή του στο πλευρό ενός ράφτη στο Σεν Ετιέν.
Στο τέλος του πολέμου, μετακόμισε στο Παρίσι.
Κι όταν κάποιοι φίλοι του τον γνώρισαν στον Γάλλο μόδιστρο Κριστιάν Ντιόρ, εκείνος τον προσέλαβε ως τον πρώτο ράφτη του.
Το 1954, αποφάσε να δημιουργήσει τον δικό του οίκο μόδας.
O Πιερ Καρντέν, ένας «μύθος» ισάξιος με την Κοκό Σανέλ και τον Ιβ-Σεν Λοράν, αποτέλεσε ένα τεράστιο κεφάλαιο για τη γαλλική και την παγκόσμια μόδα. Πρωτοπόρος στο στυλ και, κυρίως, στη σκέψη, είναι ο fashion designer με τις φουτουριστικές εμπνεύσεις που μίλησε με αρχιτεκτονικούς όρους για τα ρούχα του, γέμισε τις πασαρέλες με στολές που έμοιαζαν να έχουν έρθει από το Διάστημα και έβαλε την υπογραφή και την αισθητική του σε χρηστικά είδη σπιτιού, καθώς πίστευε βαθιά ότι το lifestyle είναι ενιαίο και δεν περιορίζεται μονάχα στο τι φοράμε, αλλά επεκτείνεται και στον τρόπο με τον οποίο ζούμε και τους τόπους στους οποίους ταξιδεύουμε.
Ο Πιερ Καρντέν είχε τον τρόπο και τη δύναμη να «ξηλώσει» την επικρατούσα girly τάση στο γυναικείο ντύσιμο, προκειμένου να μιλήσει για τη μόδα του μέλλοντος.
Το 1958 λάνσαρε την πρώτη unisex συλλογή στην Ιστορία της παγκόσμιας μόδας, παρουσιάζοντας τεράστιους όγκους στα γυναικεία ρούχα, σακάκια Μάο και πολύχρωμες γραβάτες για τους άνδρες.
Ο Πιερ Καρντέν ήταν ο επαναστάτης της μόδας της εποχής. Στη μακρά και επιτυχημένη καριέρα του σχεδίασε τα πάντα (από ρούχα υψηλής ραπτικής μέχρι τασάκια και χαλιά για το σπίτι), συνεργάστηκε με την κομμουνιστική Κίνα μετατρέποντας το Σινικό Τείχος σε πασαρέλα, ενώ με το Espace Cardin, έναν πολυχώρο τέχνης στον οποίο έχουν φιλοξενηθεί ιερά τέρατα του σινεμά όπως η Μαρλέν Ντίτριχ και ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ, απέδειξε ότι όλες οι τέχνες κάπου συναντιούνται
Τheatre du Chatelet, Παρίσι. Παρά την κατάσταση που επικρατεί στη Γαλλία με 13.000 κρούσματα και σχεδόν 43 θανάτους καθημερινά, η γαλλική κυβέρνηση, κάνοντας μια εξαίρεση, επέτρεψε τη μεγάλη γιορτή του οίκου Pierre Cardin για την επέτειο των 70 χρόνων δημιουργίας του ιδρυτή του.
O Πιερ Καρντέν, ένας ζωντανός μύθος ισάξιος με την Κοκό Σανέλ και τον Ιβ-Σεν Λοράν, αποτελεί ένα τεράστιο κεφάλαιο για τη γαλλική και την παγκόσμια μόδα. Πρωτοπόρος στο στυλ και, κυρίως, στη σκέψη, είναι ο fashion designer με τις φουτουριστικές εμπνεύσεις που μίλησε με αρχιτεκτονικούς όρους για τα ρούχα του, γέμισε τις πασαρέλες με στολές που έμοιαζαν να έχουν έρθει από το Διάστημα και έβαλε την υπογραφή και την αισθητική του σε χρηστικά είδη σπιτιού, καθώς πίστευε βαθιά ότι το lifestyle είναι ενιαίο και δεν περιορίζεται μονάχα στο τι φοράμε, αλλά επεκτείνεται και στον τρόπο με τον οποίο ζούμε και τους τόπους στους οποίους ταξιδεύουμε. Ο Πιερ Καρντέν είχε τον τρόπο και τη δύναμη να «ξηλώσει» την επικρατούσα girly τάση στο γυναικείο ντύσιμο, προκειμένου να μιλήσει για τη μόδα του μέλλοντος.
1. Μπιάνκα Μπραντολίνι, Ευγενία Νιάρχου Ο Κριστιάν Λουμπουτέν με τη συνοδό του Κλοτίλντ Κουρό
Το 1958 λάνσαρε την πρώτη unisex συλλογή στην Ιστορία της παγκόσμιας μόδας, παρουσιάζοντας τεράστιους όγκους στα γυναικεία ρούχα, σακάκια Μάο και πολύχρωμες γραβάτες για τους άνδρες. Ο Πιερ Καρντέν ήταν ο επαναστάτης της μόδας της εποχής. Στη μακρά και επιτυχημένη καριέρα του σχεδίασε τα πάντα (από ρούχα υψηλής ραπτικής μέχρι τασάκια και χαλιά για το σπίτι), συνεργάστηκε με την κομμουνιστική Κίνα μετατρέποντας το Σινικό Τείχος σε πασαρέλα, ενώ με το Espace Cardin, έναν πολυχώρο τέχνης στον οποίο έχουν φιλοξενηθεί ιερά τέρατα του σινεμά όπως η Μαρλέν Ντίτριχ και ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ, απέδειξε ότι όλες οι τέχνες κάπου συναντιούνται. «Ζήστε τα όνειρά σας μέχρι τέλους, όπως τα έζησα εγώ. Οταν φαντάζεσαι, δημιουργείς και όταν δημιουργείς, μένεις ζωντανός», μας παροτρύνει στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο «Gala».
Με τον Πιερ Καρντέν είχαμε ξανασυναντηθεί πριν από πολλά χρόνια στην Αθήνα. Πρόκειται για έναν τυπικό Γάλλο με χαρακτηριστική φινέτσα, ενώ διαθέτει το σπινθηροβόλο βλέμμα του οξυδερκούς ανθρώπου. Του ανθρώπου του οποίου η φαντασία και η αντίληψη τρέχουν με την ταχύτητα του φωτός. Τότε μου είχε πει: «Εχω κάνει τόσα πράγματα κι όμως οι Ελληνες με γνωρίσατε μέσα από ένα σκάνδαλο. Είχα έρθει στη χώρα σας με τη Ζαν Μορό, που τότε ήταν στις δόξες της. Κάποιοι κατάφεραν και μας πήραν φωτογραφίες και τα έντυπα είχαν γεμίσει σενάρια. Για περίπου 15 ημέρες είχε γίνει χαμός. Σήμερα μπορώ να το πω ότι με τη Μορό υπήρξαμε ζευγάρι».
Το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, στο αριστοκρατικό Τheatre du Chatelet, σταρ, celebrities και επιχειρηματίες -τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας- έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση για τα 70 χρόνια δημιουργίας του 97 ετών πλέον Καρντέν, του σχεδιαστή που κέρδιζε εκατομμύρια, αλλά δεν είχε ποτέ τη συνοδεία bodyguards, που δέχτηκε πρόταση από τον Ωνάση για τις πρώτες στολές της Ολυμπιακής, που μιλούσε για μόδα, και όχι μόνο, με όλες τις πρώτες κυρίες της Γαλλίας και της Αμερικής. Σήμερα θυμάται: «Ηταν πολύ πρωτοποριακό μια αεροπορική εταιρεία να ζητά από έναν γνωστό σχεδιαστή να φτιάξει τις στολές της. Ηταν στολές ομολογουμένως πολύ προχωρημένες για την εποχή τους. Είχαν γραμμές πολύ μοντέρνες, οι οποίες με χαρακτήριζαν για πολλά χρόνια. Οταν με φώναξε ο Ωνάσης, μου είπε: “Κύριε Καρντέν θέλω να φτιάξετε κάτι που να αφήσει εποχή. Θα αποφύγω να σας δώσω οδηγίες, εμπιστεύομαι την υψηλή αισθητική σας”. Ο Ωνάσης ήταν ένας έξυπνος επιχειρηματίας, εμπιστευόταν τους καλύτερους και είχε όραμα. Δεν είναι τυχαίο ότι το όνομα Ωνάσης εξακολουθεί να είναι γνωστό μέχρι σήμερα σε ολόκληρη την υφήλιο».
Η Ευγενία Νιάρχου και η φίλη της και γόνος της οικογένειας Ανιέλι της αυτοκινητοβιομηχανίας FIAT, Μπιάνκα Μπραντολίνι, ήταν από τις πρώτες που προσήλθαν στην εορταστική εκδήλωση προς τιμήν του Καρντέν. H Ευγενία ήταν ενθουσιασμένη και ανέφερε ότι πρόκειται για έναν ζωντανό μύθο. Με τον ίδιο ενθουσιασμό κατέφτασαν, μεταξύ πολλών άλλων, και ο Ζαν-Πολ Γκοτιέ, ο Κριστιάν Λουμπουτέν και ο Ζαν-Κλοντ Ζιτρουά. Η βραδιά ξεκίνησε με την προβολή μιας βιογραφικής ταινίας αμερικανικής παραγωγής που αφορά τη ζωή του Καρντέν, η οποία πρόκειται να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες στα μέσα Οκτωβρίου.
Τον ρωτώ αν ονειρευόταν ανέκαθεν να γίνει σχεδιαστής μόδας. «Διαθέτω αυτό το χαρακτηριστικό ιταλικό ταμπεραμέντο. Η αλήθεια είναι ότι είμαι Ιταλός, το πραγματικό μου όνομα είναι Καρντίνι, απλώ οι γονείς μου, που ήταν εύποροι γαιοκτήμονες, για να ξεφύγουν από τον φασισμό μετακόμισαν όταν ήμουν μικρός στη Γαλλία. Ανέκαθεν είχα αγάπη για τις τέχνες. Το θέατρο παραμένει πάντα η μεγάλη μου αδυναμία. Οταν ήμουν νέος δεν ήξερα αν με συνεπαίρνει περισσότερο το θέαμα ή η μόδα. Το γεγονός ότι η καριέρα μου ξεκίνησε φτιάχνοντας ρούχα για το θέατρο λέει πολλά».
Οταν κάνει τέτοιες περιγραφές χαμογελά, καθώς η μνήμη του πλημμυρίζει εικόνες και η καρδιά του συναισθήματα: «Ξεκίνησα ως βοηθός σε κάποιες ράφτρες στο Παρίσι. Διέκριναν στη δουλειά μου κάτι. Ταλέντο θα το έλεγα. Ο ίδιος ο Ντιόρ, με τον οποίο συνεργάστηκα, με έπεισε ότι είχα πολλά να δώσω κι έπρεπε να αυτονομηθώ και να ανοίξω τα φτερά μου. Η φαντασία μου έτρεχε, το ίδιο και τα σκίτσα που έκανα κάθε βράδυ στο χαρτί. Οταν εμπνεύστηκα το δημοφιλές bubble dress, η boutique στην περίφημη Rue de Faubourg Saint Honore δεν προλάβαινε να εξυπηρετεί τις κυρίες».
Σιριέλ Κλερ, Μαρίζ Γκασπάρντ
Ποια θεωρεί σημεία-σταθμούς στην καριέρα του; «Μα τι άλλο; Η συνεργασία μου με τον Dior, όταν βρέθηκα στο Παρίσι και η μέρα που μπήκα στην Ακαδημία το 1992». Πρωτοπόρος, εκκεντρικός, ένας πραγματικός σταρ της βιομηχανίας της μόδας, ο Πιερ Καρντέν συγκαταλέγεται στους διασημότερους σχεδιαστές του 20ού αιώνα. Το πελατολόγιό του, εξίσου εντυπωσιακό και ποικίλο με τις κολεξιόν του, που περιλάμβανε από την Εβίτα Περόν και την Τζάκι Κένεντι μέχρι τη Σοφία Λόρεν και τη Μαντόνα, το επιβεβαιώνει.
«Κατά καιρούς, όλες οι γυναίκες έχουν ερωτευτεί ή έχουν φορέσει κάποιο ρούχο μου. Με κολακεύει το γεγονός ότι οι δημιουργίες μου έγιναν μέρος της γυναικείας φαντασίωσης. Οτι όλο και κάποιο ρούχο Cardin υπήρχε σε μια ντουλάπα. Πολλές διασημότητες, εξάλλου, με τίμησαν με την προτίμησή τους από την Τζάκι Κένεντι και τη Λορίν Μπακόλ μέχρι την Eντίθ Πιαφ, τη Ράκελ Γουέλς και τη Σαρλότ Ράμπλινγκ». Του αναφέρω και την Εβίτα Περόν, καθώς μου είχε ξαναμιλήσει για εκείνη. «Υπήρξε ξεχωριστή προσωπικότητα, μια πολύ δυναμική αλλά και καλόγουστη γυναίκα. Θεωρώ τυχερό τον εαυτό μου που τη γνώρισα. Ηταν μια ηγετική φιγούρα. Διέθετε το χάρισμα της επικοινωνίας και χάρη σε αυτό είχε όλο τον κόσμο στα πόδια της. Δεν συναντάς τέτοιους ανθρώπους σήμερα. Οπως δεν συναντάς και πρώτες κυρίες σαν την Τζάκι. Δεν είναι τυχαίο ότι έμεινε στην Ιστορία της μόδας ως επιτομή και πρότυπο κομψότητας». Του ζητώ να μου πει ποια πτυχή της προσωπικότητάς του πιστεύει πως έκανε τις γυναίκες να τον λατρέψουν. Αισθάνομαι ότι κολακεύεται. «Πάντα διατηρούσα την ανεξαρτησία μου. Ποτέ δεν επηρεάστηκα από την προσωπικότητα μιας γυναίκας. Ετσι, δεν εξαπατήθηκα ποτέ». Και η σύγχρονη μόδα; Πώς την κρίνει; «Δεν υπάρχει πλέον η καινοτομία. Το κριτήριο της κομψότητας έχει θυσιαστεί στον βωμό της άνεσης και του casual. Ωστόσο, μου αρέσει η δουλειά του Jacquemus, του Νικολά Γκεσκιέρ καθώς και του Ζαν-Πολ Γκοτιέ με τον οποίο συνεργάστηκα».
Εβδομήντα χρόνια δημιουργίας, εβδομήντα χρόνια παγκόσμιας αναγνώρισης και αποδοχής. Τον χαρακτηρίζει η δίψα για ζωή: «Κι όμως, σε αυτόν τον ενδιαφέροντα δρόμο συνεχίζονται να γράφονται κεφάλαια. Εξακολουθώ να παρασύρομαι από τα έργα μου». Η ευστροφία του σε συνδυασμό με την αγάπη για τον άνθρωπο είναι τα μεγάλα του πλεονεκτήματα: «Η μόδα είναι μια ακτινογραφία της κοινωνίας. Ηθελα πάντα να είμαι διαφορετικός. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να έχεις διάρκεια». Μας διαβεβαιώνει ότι αποκλείεται να γράψει την αυτοβιογραφία του. Κι ας έχει μια ζωή συναρπαστική που θα μπορούσε να γεμίσει τόμους. Ωστόσο, σε ένα βιβλίο αφιερωμένο σε εκείνον θα προσέθετε απλά τον τίτλο «Με την υπογραφή Cardin». «H υπογραφή είναι ό,τι σημαντικότερο για έναν σχεδιαστή», συμπληρώνει.
Δεν θα μπορούσε φυσικά να μη γίνει μια αναφορά σε έναν από τους αγαπημένους του προορισμούς, την Ελλάδα. «Οταν ήρθα για πρώτη φορά πριν από χρόνια στη χώρα σας μαγεύτηκα από τον τόπο και τον πολιτισμό. Ενα καλοκαίρι το πέρασα με τον Ωνάση και την Τζάκι στη θαλαμηγό “Χριστίνα” κάνοντας βόλτες στα ελληνικά νησιά. Η Μελίνα Μερκούρη ήταν λάτρις της δουλειάς μου. Ερχόταν στο ατελιέ μου και έλεγε: “Για να δούμε, Πιερ, τι έχεις να δείξεις στο Μελινάκι σου;”».
Κλείνοντας την κουβέντα μας τον ρωτώ τι θα επέλεγε για τις Καρυάτιδες αν έπρεπε να τις ντύσει. Δεν χρειάστηκε να σκεφτεί πολύ για να απαντήσει: «Θα έντυνα τις Καρυάτιδες με λιτά, κομψά φορέματα. Πάντα τα ρούχα μου τα έβλεπα ως γλυπτά».
Η ανάρτηση της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη για τον Γάλλο σχεδιαστή
Ένας πραγματικός πρωτοπόρος της μόδας, ένα πνεύμα ανήσυχο, διορατικό και δημιουργικό, αλλά πάνω από όλα ένας πραγματικός φίλος, ο Pierre Cardin έφυγε από τη ζωή. Είχα την τιμή να τον γνωρίσω στο πλαίσιο της UNESCO όπου ήταν και αυτός Πρέσβης Καλής Θελήσεως, και να αναπτύξουμε μια διαχρονική φιλία. Αγωνιζόταν με πάθος για όσα πίστευε, ανοίγοντας δρόμους για το αύριο. Τον αποχαιρετώ με μεγάλη θλίψη με μια απο τις κοινές μας φωτογραφίες, μαζί με τον Gregory Peck με τη σύζυγό του και την Monique Raimond, από μια αξέχαστη βραδιά, τη Συναυλία της Ειρήνης που έγινε στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Αρχειοθήκη ιστολογίου
-
►
2024
(8570)
- ► Σεπτεμβρίου (704)
- ► Φεβρουαρίου (837)
- ► Ιανουαρίου (1041)
-
►
2023
(11198)
- ► Δεκεμβρίου (779)
- ► Σεπτεμβρίου (772)
- ► Φεβρουαρίου (1122)
- ► Ιανουαρίου (1018)
-
►
2022
(11200)
- ► Δεκεμβρίου (731)
- ► Σεπτεμβρίου (896)
- ► Φεβρουαρίου (960)
- ► Ιανουαρίου (1185)
-
►
2021
(17393)
- ► Δεκεμβρίου (1574)
- ► Σεπτεμβρίου (1499)
- ► Φεβρουαρίου (1454)
- ► Ιανουαρίου (1497)
-
▼
2020
(23158)
-
▼
Δεκεμβρίου
(1599)
- 2020 Enigma - The Rivers Of Belief (8D Bass Boosted)
- Kamaz T4 Dakar Truck Chases a Volkswagen Polo R WRC
- Τουρκία - Επιμένει να προκαλεί ο Ακάρ: Να φύγει ο ...
- Βίλια: 38χρονη Κινέζα είναι η γυναίκα που βρέθηκε ...
- Πεντέλη: Λιμουζίνα έφυγε στο γκρεμό!
- Ελλάδα δεύτερη μετά τη Φινλανδία με τα λιγότερα επ...
- «Ηθική καταστροφή αν καθυστερήσουν οι εμβολιασμοί ...
- Απολογισμός της γερμανικής προεδρίας της ΕΕ: Οι επ...
- Σακχαρώδης Διαβήτης: Ο απρόσμενος παράγοντας που α...
- Δέκα νέα πράγματα που μάθαμε το 2020 για το διάστη...
- Δέκα τρόποι με τους οποίους ο κορωνοϊός άλλαξε τον...
- Eκοψε το μόριό του και το πέταξε στην τουαλέτα
- Μέρκελ: «Η Γερμανία δεν έχει ακόμη ξεπεράσει την "...
- Φωτος: Η τελευταία πανσέληνος του έτους - Το 2020 ...
- Σικάγο: Παντρεμένοι επί 59 χρόνια πέθαναν με διαφο...
- «Μόνη μας ελπίδα το εμβόλιο», δήλωσε σε δραματικό ...
- Λάρισα: Νεαρή κοπέλα «χτυπήθηκε» από ρεύμα στις γρ...
- Ρόδος: Ο 12χρονος μαχαίρωσε την 11χρονη αδερφή του...
- Πρωτοχρονιάτικα ήθη και έθιμα σε περιοχές της Ελλάδας
- Ασπρόπυργοs: Κάτοικοι πέταξαν βόμβες μολότοφ σε ασ...
- Τουρκία: Νέες εισαγγελικές διώξεις εναντίον του Ντ...
- Πρωτοχρονιά «μόνοι στο σπίτι»
- Κρήτη: Περίεργη καταγγελία 20χρονης για απόπειρα β...
- Να αφεθεί ελεύθερος ζητά ο 35χρονος γραμματέας του...
- Αίσιο τέλος για τη 16χρονη που χάθηκε εχθές στην ο...
- Brexit: Ψηφίστηκε η συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωσ...
- The Godfather – Orchestral Suite // The Danish Nat...
- «Ράπισμα» του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στον Τσαβούσογλου:...
- Γερμανία: To 2020 ήταν η δεύτερη θερμότερη χρονιά ...
- Έπεσε ακόμα ένα αντρικό κάστρο: Η Έιμι Μπάουερνσμι...
- Πώς ζούσε για δύο δεκαετίες ως δραπέτης ο «γιατρός...
- Συμμορία εφήβων με ποδήλατα επιτίθεται και κάνει «...
- Τζο Μπάιντεν επέλεξε γυναίκα για το νούμερο 2 του ...
- Σουηδία κορωνοϊός: Ο πρωθυπουργός πήγε για ψώνια κ...
- Νορβηγία: Μεγάλη κατολίσθηση με τραυματίες - φωτος
- Άνγκελα Μέρκελ: Τι θα κάνει όταν συνταξιοδοτηθεί;
- Νέα υπόθεση βιασμού 16χρονης αναστατώνει τη Ρόδο
- Timberland: Από το κίτρινο μποτάκι στην αυτοκρατορ...
- Επιστρέφει οριστικά στον Κουρουμπλή η έδρα του Παπ...
- «Έκρηξη» Τραμπ για τον αμυντικό προϋπολογισμό: «Εί...
- Νετανιάχου υποδέχτηκε στο Τελ Αβίβ τον πρώην κατάσ...
- Αυστρία: Ξεπέρασε τους 6.000 ο συνολικός αριθμός τ...
- Σικάγο: 18χρονη χωρίς υποκείμενα νοσήματα πέθανε α...
- ΗΠΑ: Στο στόχαστρο Ολυμπιονίκης του σκι επειδή έπα...
- Ζαν Μισέλ Ζαρ υποδέχεται τη νέα χρόνια με ένα υπερ...
- Σε διαθεσιμότητα 41χρονος λιμενικός - Ζήτησε €1.00...
- Προκαλεί ξανά ο Ακάρ: «Η Ελλάδα δεν έρχεται να συζ...
- Καρδίτσα: Συναγερμός για μεγάλη κατολίσθηση σε ορε...
- ΕΛΤΑ Courier: Σταματούν οι παραλαβές μέχρι τις 8 Ι...
- Πρωτοχρονιά: Εκατό κορωνοπάρτι την παραμονή σε βίλ...
- Ανάκτορο Μπλένιμ: Ενα παλάτι χωρίς βασίλισσα
- Γαλλία - 2020: Η θερμότερη χρονιά στη χώρα από το ...
- ΗΠΑ: Πάνω από 2 εκατομμύρια παιδιά έχουν προσβληθε...
- Σαουδική Αραβία: Η ΕΕ ελπίζει να αποφυλακιστεί «γρ...
- Βίλια: «Θρίλερ» με το πτώμα στη βαλίτσα - Σήμερα η...
- Συρία: «ισραηλινή επίθεση» στη Δαμασκό
- Ρωσία: Ιερέας αρνητής του κορωνοϊού συνελήφθη γιατ...
- Ανησυχία από την αύξηση των κρουσμάτων - Ποιες περ...
- Σεισμός στην Κροατία: 7 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους
- Έρευνα-«φωτιά» για την Ουχάν: 10 φορές μεγαλύτερος...
- Γκρέτα Τούνμπεργκ επέστρεψε στο σχολείο μετά από έ...
- Γαλλία: Νέα άνοδος κρουσμάτων - Πιθανό και τρίτο l...
- Απόπειρα βιασμού 15χρονης στη Θεσσαλονίκη: «Είμαστ...
- Έντεκα νέα κρούσματα στις φυλακές Λάρισας
- Deutsche Welle: Αεροπορικό εισιτήριο μόνο με πιστο...
- Πρόβλεψη-εφιάλτης: Πάνω από 12.000 οι θάνατοι από ...
- Πρωταθλητές οι Γάλλοι μεταξύ των «αρνητών του εμβο...
- Κηφισιά: Επίθεση κουκουλοφόρων σε αντιπροσωπεία αυ...
- Δεν καταλαβαίνει από κορωνοϊό το Ντουμπάι
- Οι ληστές της διπλανής πόρτας: μια απίστευτη ιστορ...
- Βρετανία: Ακόμα και με ένα εκατ. εμβολιασμούς την ...
- Ο Άγιος Βασίλης ήταν… λέρα: 10 ιστορίες με μικρά κ...
- Η εφορία κυνηγά το Facebook – Γιατί έφυγε τρέχοντα...
- Απόπειρα βιασμού κατήγγειλε 15χρονη
- Τα τατουάζ «πρόδωσαν» τον δολοφόνο στην Κρήτη
- Ποια είναι τα δημοφιλέστερα χρώματα στα αυτοκίνητα;
- Αυτόματη άρση παρακράτηση κυριότητας στην 7ετία!
- Στρατός στις παραλίες του Ακαπούλκο για την τήρηση...
- WhatsApp: Σταματά την Πρωτοχρονιά για εκατομμύρια ...
- Λόρι Λάφλιν: Αποφυλακίστηκε ύστερα από 2 μήνες
- Άλεκ Μπάλντουιν: Η Αμερικάνα γυναίκα του ήθελε να ...
- Οδηγός φορτηγού έφερε 14 κιλά κοκαΐνη και κάνναβη ...
- Αύξηση του κατώτατου μισθού ανακοίνωσε ο υπουργός ...
- Το 2020 ήταν το πέμπτο θερμότερο έτος στην Αυστρία
- Νεκρός και με πλαστά στοιχεία ο «γιατρός» από το δ...
- Κορωνοϊός: Πότε είναι έως και δέκα φορές μικρότερο...
- Η στιγμή της δολοφονίας της χορεύτριας στη Ρωσία
- Παραολυμπιονίκης ενθαρρύνει δίχρονο να περπατήσει ...
- Χωρίς ρεύμα έμειναν πάνω από 10 εκατ. άνθρωποι λόγ...
- Χαλκίδα: Τα λάθη που «πρόδωσαν» τους δολοφόνους το...
- Τα… «κάλαντα» της Εφορίας και για κλειστές επιχειρ...
- Σφαίρα στην πολυκατοικία του 11χρονου Μάριου που έ...
- 8D AUDIO PENTATONIX / Billie Eilish - Ilomilo (USE...
- Επίδομα θέρμανσης: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε σε 12 ...
- Για «αποσάθρωση» πολλών υπηρεσιών εθνικής ασφαλεία...
- Δηλητηρίασαν τον Κινέζο δημιουργό του παιχνιδιού G...
- Queen - Bohemian Rhapsody 🔊12D AUDIO🔊 (Multi-dir...
- Πιερ Καρντέν: Πέθανε στα 98 του ο σπουδαίος Γάλλος...
- Τουρκία θυμήθηκε πάλι τη Συνθήκη της Λωζάνης
- Ζάκυνθοs: Νεκρός από ηλεκτροπληξία 38χρονος υπάλλη...
- ► Σεπτεμβρίου (1967)
- ► Φεβρουαρίου (2081)
- ► Ιανουαρίου (2427)
-
▼
Δεκεμβρίου
(1599)
-
►
2019
(23814)
- ► Δεκεμβρίου (2676)
- ► Σεπτεμβρίου (2114)
- ► Φεβρουαρίου (1615)
- ► Ιανουαρίου (1648)
-
►
2018
(16714)
- ► Δεκεμβρίου (1126)
- ► Σεπτεμβρίου (1200)
- ► Φεβρουαρίου (1946)
- ► Ιανουαρίου (1812)
-
►
2017
(7347)
- ► Δεκεμβρίου (1712)
- ► Σεπτεμβρίου (714)
- ► Φεβρουαρίου (134)
- ► Ιανουαρίου (174)
-
►
2016
(2893)
- ► Δεκεμβρίου (277)
- ► Σεπτεμβρίου (107)
- ► Φεβρουαρίου (375)
- ► Ιανουαρίου (524)
-
►
2015
(10911)
- ► Δεκεμβρίου (256)
- ► Σεπτεμβρίου (273)
- ► Φεβρουαρίου (1965)
- ► Ιανουαρίου (2523)
-
►
2014
(21554)
- ► Δεκεμβρίου (2811)
- ► Σεπτεμβρίου (1799)
- ► Φεβρουαρίου (1354)
- ► Ιανουαρίου (1501)
-
►
2013
(16071)
- ► Δεκεμβρίου (1318)
- ► Σεπτεμβρίου (1328)
- ► Φεβρουαρίου (1328)
- ► Ιανουαρίου (1141)
-
►
2012
(9024)
- ► Δεκεμβρίου (1035)
- ► Σεπτεμβρίου (520)
- ► Φεβρουαρίου (2)
- ► Ιανουαρίου (1)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου