Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Απίστευτο!! Ποιοι δίνουν συμβουλές για να βγει ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο


Εάν ο Ντόναλντ Τραμπ κρυφτεί στον Λευκό Οίκο και την ημέρα της ορκωμοσίας του νεοεκλεγέντα Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν δεν αποχωρήσει από την προεδρική κατοικία,

τότε επιστρατεύονται οι ειδικοί που ταιριάζουν στην...περίπτωσή του.

Η εφημερίδα «The Boston Globe» παραθέτει άρθρο για την απομάκρυνση του Ρεπουμπλικανού προέδρου συγκρίνοντάς τον με νήπιο που κάνει πείσματα ακόμα και με ζωύφιο...

Υπάρχει μόνο ένας τρόπος με τον οποίο τελειώνει αυτή η προεδρία. «Με τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Ρούντι Τζουλιάνι να κρύβονται μέσα στον Λευκό Οίκο την Ημέρα της Ορκωμοσίας του Μπάιντεν », γράφει χαρακτηριστικά το άρθρο.

«Ο πρόεδρος τουιτάρει στο δίκτυο «Fox News», τα ελικόπτερα ίπτανται στον Λευκό Οίκο και η οικογένεια Μπάιντεν τρέμουν το ενδεχόμενο της αποστασίας ενώ οι δύο γερμανοί ποιμενικοί ανυπομονούν να μπουν στο νέο τους σπίτι, τον Λευκό Οίκο».

«Δεν θα με πάρετε ποτέ ζωντανό!», προσθέτει το άρθρο αναφερόμενο στην απροθυμία του Τραμπ να εγκαταλείψει την προεδρική κατοικία.

Η αμερικανική εφημερίδα μίλησε με ειδικούς στην τέχνη της πειθούς, με στόχο, όπως επισημαίνει, την απομάκρυνση του απρόθυμου»: έναν διαπραγματευτή ομήρων, έναν οικονομολόγο ειδικό σε θέματα συμπεριφοράς, μία νηπιαγωγό κι έναν εκπαιδευτή σκύλων.

Για τον Άλφρεντ Σ. Τίτους Τζούνιορ, ένας συνταξιούχος ντετέκτιβ της αστυνομία της Νέας Υόρκης, μέλος της ομάδας διαπραγμάτευσης ομήρων, «Το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να προσπαθήσεις να δημιουργήσεις μια σχέση με το άτομο.

«Πρέπει να δοκιμάσεις να μπεις στο μυαλό του για να μάθεις ποιο είναι το πρόβλημα. Προσπαθούμε να αποκτήσουμε εικόνα για το άτομο, ποια είναι η οικογενειακή του κατάσταση. Είναι παντρεμένος; Έχει παιδιά;», λέει ο Τίτους.


«Προσπαθούμε να τους υπενθυμίσουμε πόσο καλή είναι η ζωή τους - ελπίζουμε ότι συμβαίνει αυτό - και τους λέμε για το τι πρέπει να περιμένουν.»

Σύμφωνα με τον Τίτους, όταν ένας ύποπτος βρίσκεται μέσα σε ένα κτίριο, η συνομιλία διεξάγεται μέσω τηλεφωνικής γραμμής, δεν φωνάζουμε στο δρόμο και «το μεγάφωνο είναι η τελευταία λύση γιατί όλοι μπορούν να ακούσουν».

Η αμερικανική εφημερίδα μίλησε επίσης με την Κιμ Γουάρινγκτον, ιδιοκτήτρια νηπιαγωγείου του Kim's Kid Kare FCC και συνέκρινε τον «εγκλεισμό » του προέδρου στον Λευκό Οίκο με αυτήν ενός μικρού παιδιού που δεν θέλει να αφήσει κάτι διασκεδαστικό.

«Ξέρω ότι δεν θέλεις να μπεις ακόμα μέσα στο σπίτι σου επειδή διασκεδάζεις τόσο πολύ, αλλά πρέπει τώρα να μπεις μέσα, ώστε να μπορούμε να φάμε μεσημεριανό, να ξεκουραστούμε και να έχουμε χρόνο να επιστρέψουμε πριν έρθει η ώρα να πας σπίτι »,υποστηρίζει η Γουάρινγκτον.

Και για την σύγκρισή του με ζωύφιο, ο ειδικός λέει: «Όταν κάνουμε μια εκκένωση άγριας φύσης, δεν κάνουμε τίποτα άλλο παρά να δώσουμε τη δυνατότητα να βγουν τα άγρια ζώα», δήλωσε ο Μαρκ Τόμας, ιδιοκτήτης της εταιρείας διαχείρισης άγριας ζωής «Baystate Wildlife Management».

«Όταν έχετε σκίουρους ή νυχτερίδες ή ρακούν, όλοι έρχονται και πηγαίνουν σε τακτική βάση, φεύγουν για φαγητό και νερό και στη συνέχεια επιστρέφουν, γι 'αυτό τοποθετούμε πόρτες που ανοίγουν μία φορά.
«Είναι σαν σήραγγες εξόδου όπου βγαίνουν, αλλά δεν μπορούν να επιστρέψουν. Φεύγουν και η πόρτα κλείνει πίσω τους», προσθέτει ο Τόμας.

Η εφημερίδα ρώτησε επίσης κι έναν εκπαιδευτή σκύλων τι θα έκανε εάν ο Τραμπ δεν έβγαινε από τον Λευκό Οίκο.

«Αν έχω ένα σκυλί που βρίσκεται σε κλουβί και δεν θέλει να βγει, θα χρησιμοποιούσα ένα δέλεαρ», υποστηρίζει ο Μάρτιν Ράιτ, ιδιοκτήτης της σχολής εκπαίδευσης σκύλων «Argos Dog» στην εφημερίδα «The Boston Globe».

Ωστόσο, ο Ράιτ είπε ότι μερικά σκυλιά είναι δύσκολα: «Βγαίνουν από το κιβώτιο, αρπάζουν το φαγητό και επιστρέφουν. Γι 'αυτό, κάνουμε προσαρμογές, κλείνουμε γρήγορα την πόρτα του κιβωτίου, ή απομακρύνουμε το φαγητό .Τα σκυλιά θέλουν να παίζουν, οπότε μερικές φορές μπορείτε να τα βγάλετε από το κιβώτιο εάν τους δείξετε μια μπάλα.», προσθέτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου