Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

Megxit: Η βασίλισσα διέταξε να βρεθεί εφικτή λύση μετά την ανακοίνωση «βόμβα» Χάρι-Μέγκαν

Αν και για το Brexit η μονάρχης κράτησε ουδέτερη στάση για το Megxit έχει τον πρώτο λόγο
- Κρίσιμη σύσκεψη της βασίλισσας με Κάρολο, Ουίλιαμ και Χάρι για το μέλλον του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ - Πώς εμπλέκεται η βρετανική κυβέρνηση και «οι κυβερνήσεις δύο άλλων χωρών» - Αναβαθμίζεται ο ρόλος της Κέιτ Μίντλετον, ως μόνης «βασιλικής νύφης»
«Εφικτή» λύση για το μέλλον του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ «εντός ολίγων ημερών και όχι εβδομάδων», ζήτησε η βασίλισσα Ελισάβετ την Πέμπτη το βράδυ, μετά την αιφνίδια ανακοίνωση της παραίτησης του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ, η οποία έγινε την Τετάρτη μέσω Instagram.
Ο έκτος στην διαδοχή του θρόνου και η Αμερικανίδα σύζυγός του αιφνιδίασαν τους πάντες, όταν έγινε γνωστό πως παραιτούνται από τα βασιλικά τους καθήκοντα ως ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας και έχουν αποφασίσει να μοιράζουν τον χρόνο τους μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Βόρειας Αμερικής και να γίνουν ανεξάρτητοι οικονομικά ενώ παράλληλα, ανακοίνωσαν και την ίδρυση της δικής τους φιλανθρωπικής οργάνωσης.

Η ανακοίνωση της βασίλισσας, μετά την παραίτηση του Χάρι και της Μέγκαν
Μετά το πρώτο σοκ από τον αιφνιδιασμό η βασιλική οικογένεια με επικεφαλής την 93χρονη μονάρχη πέρασε στην δράση. Όπως δήλωσε στην Evening Standard αξιωματούχος του παλατιού η Ελισάβετ, που βρίσκεται στο βασιλικό κτήμα στο Σάντριγχαμ, συγκάλεσε τηλεφωνική σύσκεψη με τον πρίγκιπα Χάρι, που είναι στην κατοικία του στο Ουίνδσορ, τον πρίγκιπα Ουίλιαμ στο παλάτι του Κένσιγκτον και τον διάδοχο του θρόνου, πρίγκιπα Κάρολο, που αυτές τις ημέρες είναι στη Σκωτία.
Η βασίλισσα επιθυμεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του Χάρι και της Μέγκαν να επιλυθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα με συζητήσεις στις οποίες θα εμπλακεί και η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Πρίτι Πάτελ καθώς και ξένες κυβερνήσεις, πιθανώς του Καναδά και των ΗΠΑ, αφού είναι κοινό μυστικό η επιθυμία του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ να μετακομίσουν στον Καναδά.


«Κανείς δεν δείχνει το δάχτυλο σε κανέναν, οι συζητήσεις είναι ήρεμες, εποικοδομητικές και παραγωγικές»

Η βασίλισσα Ελισάβετ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Η Βασίλισσα, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας και ο δούκας του Κέιμπριτζ έχουν δώσει εντολή στις ομάδες τους να συνεργαστούν με την κυβέρνηση και με την οικογένεια των Σάσεξ ώστε να βρεθούν εφικτές λύσεις». Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται πως η μονάρχης, ο πρίγκιπας της Ουαλίας και ο δούκας του Σάσεξ βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία για να βρουν λύσεις και τονίζεται πως: «Κανείς δεν δείχνει το δάχτυλο σε κανέναν, οι συζητήσεις είναι ήρεμες, εποικοδομητικές και παραγωγικές».

Μπορεί ο Χάρι και η Μέγκαν να θεωρούν πως, μετά την «ανακοίνωση - βόμβα» που πέταξαν στον θεσμό της βρετανικής μοναρχίας είναι ελεύθεροι να ζήσουν μια νέα ζωή με τον μικρό Άρτσι στον Καναδά αλλά, όπως όλα δείχνουν, το παλάτι δεν έχει πει την τελευταία του λέξη... Εκπρόσωπος του παλατιού δήλωσε πως «τα σχέδια του ζευγαριού βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο» και τόνισε πως πολλές συζητήσεις εκκρεμούν ακόμα να γίνουν, αφήνοντας να εννοηθεί πως το ζευγάρι πήρε την απόφαση για «ηρωική έξοδο» από την βασιλική οικογένεια, χωρίς να υπολογίσει τις επιπτώσεις αλλά και την γνώμη των υπολοίπων μελών της οικογένειας.
«Ο Χάρι και η Μέγκαν θα τιμωρηθούν επειδή αγνόησαν την βασίλισσα»
Αξιωματούχοι του παλατιού υποστήριξαν με δηλώσεις τους πως ο Χάρι και η πρώην πρωταγωνίστρια του νομικού δράματος Suits «θα τιμωρηθούν επειδή αγνόησαν τις ξεκάθαρες προειδοποιήσεις της βασίλισσας να μην προχωρήσουν σε δημόσια ανακοίνωση πριν η απόφαση παραίτησης του ζευγαριού συζητηθεί και με άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας και ειδικότερα, με τον πρίγκιπα Κάρολο.

Όπως έγινε γνωστό από ανώνυμη πηγή του παλατιού μόλις ο πρίγκιπας Χάρι επέστρεψε με την οικογένειά του από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές στο Βανκούβερ επικοινώνησε με την βασίλισσα για να την ενημερώσει για τα μελλοντικά του σχέδια. Εκείνη δεν αρνήθηκε να τον συναντήσει αλλά τον συμβούλευσε να μιλήσει πρώτα με τον πατέρα του. Ο Χάρι, όμως, αντί αυτού, προτίμησε να προχωρήσει από κοινού με την Μέγκαν στην ανακοίνωση εξόδου από την βασιλική οικογένεια και 10 λεπτά πριν την δώσει στην δημοσιότητα έστειλε αντίγραφα στον πρίγκιπα Κάρολο και στον δούκα του Κέιμπριτζ.

Πηγή από το παλάτι αποκάλυψε υπό καθεστώς ανωνυμίας στην Evening Standard, μια εφημερίδα της οποίας ο Ρώσος ιδιοκτήτης της συνδέεται στενά με μέλη της βασιλικής οικογένειας, πως ο Χάρι πριν τα Χριστούγεννα μίλησε στον πρίγκιπα Κάρολο για την επιθυμία του να περνά περισσότερο χρόνο στη Βόρειο Αμερική. Μάλιστα, την Πρωτοχρονιά που ο Χάρι βρισκόταν με την οικογένειά του στο Βανκούβερ, έστειλε στον πρίγκιπα Κάρολο ένα προσχέδιο με τα σχέδιά του για το μέλλον αλλά ο πρίγκιπας της Ουαλίας είπε στον γιο του πως χρειάζεται αρκετός χρόνος για να συζητηθούν οι επιπτώσεις ενός τέτοιου εγχειρήματος και ειδικότερα, για τα οικονομικά θέματα, που θα προκύψουν.



Κέιτ Μίντλετον: Άψογη «βασίλισσα εν αναμονή», που χάρισε τρεις διαδόχους στον θρόνο


Πάντως, την Πέμπτη ημέρα των 38ων γενεθλίων της Κέιτ Μίντλετον η βασιλική οικογένεια προσπάθησε να δείξει ενωμένη και σύσσωμη ευχήθηκε «Χρόνια Πολλά» στην δούκισσα του Κέιμπριτζ, που έχει αναδειχθεί σε άψογη «βασίλισσα εν αναμονή». Η βασίλισσα, ο πρίγκιπας Φίλιππος, ο πρίγκιπας Κάρολος και η δούκισσα της Κορνουάλης ευχήθηκαν με χαρούμενες αναρτήσεις στα social media στην σύζυγο του πρίγκιπα Ουίλιαμ, που γιόρτασε τα γενέθλιά της στο παλάτι του Κένισγκτον, αν και η ημέρα επισκιάστηκε από τις εξελίξεις λόγω της παραίτησης του Χάρι και της Μέγκαν.

Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο, οι αναρτήσεις των μελών της βασιλικής οικογένειας για τα γενέθλια της δούκισσας του Κέιμπριτζ έστελναν ξεκάθαρο μήνυμα πως η σύζυγος του πρίγκιπα Ουίλιαμ είναι σημαντική και βρίσκεται στο επίκεντρο της οικογένειας ως μία τέλεια μελλοντική βασίλισσα από την ημέρα που ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με τον δεύτερο στην διαδοχή του θρόνου, το 2011.

Είναι ενδεικτικό πως στον λογαριασμό της βασιλικής οικογένειας στο Twitter, εκτός από ευχές για την νεαρή δούκισσα αναρτήθηκαν και φωτογραφίες της με την μονάρχη από την κοινή τους εμφάνιση σε διάφορες εκδηλώσεις. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και ο πρίγκιπας Κάρολος με την σύζυγό του Καμίλα, δούκισσα της Κορνουάλης.

Το ζευγάρι μαζί με τις ευχές του για τα γενέθλια της «βασιλικής νύφης» ανάρτησε και φωτογραφίες μαζί με την Κέιτ Μίντλετον. Χωρίς αμφιβολία ο ρόλος της Κέιτ εντός της βασιλικής οικογένειας έχει αναβαθμιστεί στο πέρασμα του χρόνου και αναμένεται να αναβαθμιστεί έτι περαιτέρω μετά την παραίτηση του Χάρι και της Μέγκαν.

Η Κέιτ Μίντλετον χάρισε στον θρόνο της Γηραιάς Αλβιόνας τρεις διαδόχους, τον 6χρονο πρίγκιπα Γεώργιο, την 4χρονη πριγκίπισσα Σάρλοτ και τον πρίγκιπα Λούις, που θα γίνει 2 ετών τον Απρίλιο. Η μέχρι σήμερα στάση της απέναντι στη μοναρχία και στην άψογη εκτέλεση των βασιλικών καθηκόντων της αποδεικνύει πως η κόρη της Κάρολ και του Μάικλ Μίντλετον μπορεί να μην είναι γαλαζοαίματη, αλλά θα γίνει μια άψογη βασίλισσα στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου