Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Novartis: Αμήχανος ο ΣΥΡΙΖΑ από τις αποκαλύψεις, τηρεί αποστάσεις από «Ρασπούτιν»

Το γεγονός και μόνο ότι η κοινή γνώμη σε μεγάλο βαθμό έχει διαμορφώσει την άποψη πως η
προηγούμενη κυβέρνηση είχε στοχοποιήσει, μέσω αυτής της υπόθεσης πολιτικούς της αντιπάλους, έχει ανησυχήσει την Κουμουνδούρου
Σε κλίμα αμηχανίας για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Novartis συνεδρίασε χθες η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η ηγεσία του οποίου προσπαθεί να διαμορφώσει μία γραμμή άμυνας, μη μπορώντας να εκτιμήσει τι σημαίνουν τα όσα ήδη αποκαλύπτονται ή τα όσα θα προκύψουν από την προανακριτική επιτροπή, που θα συγκροτήσει η Βουλή το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με την εισήγηση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Το γεγονός και μόνο ότι η κοινή γνώμη σε μεγάλο βαθμό έχει διαμορφώσει την άποψη πως η προηγούμενη κυβέρνηση είχε στοχοποιήσει, μέσω αυτής της υπόθεσης πολιτικούς της αντιπάλους, έχει ανησυχήσει την Κουμουνδούρου, που βλέπει ότι η επιχειρηματολογία της περί «διεφθαρμένων του παλαιού πολιτικού συστήματος» πέφτει στο κενό. Και όχι μόνο δεν πέρασε στις τελευταίες εκλογές, αλλά αποδοκιμάζεται όλο και περισσότερο η θεωρία του ΣΥΡΙΖΑ «εμείς οι καθαροί, οι άλλοι οι σάπιοι». Είναι ενδεικτικό ότι στη δημοσκόπηση της Puls για τον ΣΚΑΙ, το 48% των ερωτηθέντων λέει ότι υπήρξε προσπάθεια στοχοποίησης των αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ με τη χρησιμοποίηση της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Η Κουμουνδούρου επιχειρεί να διαμορφώσει μία γραμμή άμυνας, στηριζόμενη στη ρητορική περί κυβερνητικού αντιπερισπασμού με την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κεντρικά, αλλά κυρίως πολλά από τα στελέχη του αποφεύγουν στις δημόσιες τοποθετήσεις τους (πόσο μάλλον κατ’ ιδίαν) να υπερασπιστούν ένθερμα τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης. Τηρούν προσεκτικά έως ανοιχτά, αποστάσεις από τον κ. Παπαγγελόπουλο, προφανώς για παν ενδεχόμενο, λένε οι πλέον έμπειροι κοινοβουλευτικοί. Μάλιστα βουλευτές του κόμματος δεν διστάζουν να λένε στο παρασκήνιο ότι ο συγκεκριμένος πρώην υπουργός ας τα βγάλει πέρα μόνος του, έτσι όπως χειρίστηκε τα πράγματα, κάνοντας και εντυπωσιακές, τότε, δηλώσεις.



Από την άλλη, η Κουμουνδούρου θα συνεχίσει να μιλά για υπαρκτό σκάνδαλο φαρμάκου, ενώ επικεντρώνει τις αιχμές της στην δικαστική έρευνα που συνεχίζεται για τον Ανδρέα Λοβέρδο, υποστηρίζοντας ότι επιχειρείται αποπροσανατολισμός.

Από τη στιγμή πάντως που ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαίρεσε τον Αλέξη Τσίπρα από την περαιτέρω έρευνα, έχει καταπέσει ένα βασικό επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό περί ρεβανσισμού.

Ο Γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης επέμεινε χθες πάντως ότι «δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη σκευωρίας» και κάλεσε τη ΝΔ «αν θέλει να είναι συνεπής με τις πραγματικές της προθέσεις και οι πραγματικές της προθέσεις είναι να ενοχοποιεί διαρκώς -ως έναν μεγάλο, “colpo grosso”, αντιπερισπασμό- τον πρώην πρωθυπουργό, να προτείνει να εξεταστούν όλα τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου