Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

ΗΠΑ: Δυο νεκροί από το «χτύπημα» της τροπικής καταιγίδας Ιμέλντα στο Τέξας


Ο κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ δήλωσε πως 13 κομητείες έχουν πληγεί σοβαρά τις
τελευταίες ημέρες από τις έντονες βροχοπτώσεις και τις επακόλουθες πλημμύρες - Τουλάχιστον 700 πτήσεις ακυρώθηκαν την Πέμπτη, ενώ άλλες 200 παρουσίασαν καθυστερήσεις
Ένας 19χρονος έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία την Πέμπτη στο ανατολικό Τέξας, όταν επιχείρησε να μετακινήσει το άλογό του, κατά τη διάρκεια της τροπικής καταιγίδας Ιμέλντα που έπληξε την περιοχή.

Ο θάνατος του Hunter Morrison ήταν ο πρώτος που προέκυψε από τις καταρρακτώδεις βροχές και τις πλημμύρες που έπεσαν σε μέρη του ανατολικού Τέξας, συνοδευόμενες και ανέμους μέγιστης ταχύτητας 65 χιλιομέτρων την ώρα.

Οι αιτίες για την πρόκληση της ηλεκτροπληξίας του άτυχου 19χρονου δεν έγιναν γνωστές, ωστόσο αυτός ήταν ο δεύτερος θάνατος που άφησε πίσω της η Ιμέλντα στην περιοχή. Συγκεκριμένα, άλλος ένας άντρας 40 - 50 ετών πνίγηκε, ενώ προσπαθούσε να οδηγήσει ένα φορτηγό, σε ένα δρόμο που θύμιζε... ποτάμι, κοντά στο αεροδρόμιο Bush Intercontinental του Χιούστον.
Στο μεταξύ, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ εξέδωσε έκτακτη προειδοποίηση για πλημμύρες σε αρκετές επαρχίες, αναφέροντας πως έχουν ήδη πέσει «απειλητικές για τη ζωή ποσότητες βροχής». Είναι χαρακτηριστικό, εξάλλου, πως στην κομητεία του Τζέφερσον το νερό στους δρόμους έχει ξεπεράσει το 1 μέτρο, σε διάστημα μικρότερο των 72 ωρών.
Οι αξιωματούχοι της κομητείας ανέφεραν ότι έχουν κληθεί για 1.000, τουλάχιστον, διασώσεις και εκκενώσεις λόγω υψηλής στάθμης υδάτων.

Επιπλέον, τουλάχιστον 700 πτήσεις ακυρώθηκαν την Πέμπτη στο αεροδρόμιο George Bush του Χιούστον, ενώ άλλες 200 παρουσίασαν καθυστερήσεις.
Ο κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ δήλωσε πως 13 κομητείες έχουν πληγεί σοβαρά τις τελευταίες ημέρες από τις έντονες βροχοπτώσεις και τις επακόλουθες πλημμύρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου