Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019

Ο Mr Apple κατά της πολιτικής των δασμών που ακολουθεί ο Τραμπ

«Νομίζω ότι πρόβαλε ένα πολύ πειστικό επιχείρημα, επομένως το σκέφτομαι», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ στους δημοσιογράφους  Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ
δήλωσε χθες Κυριακή ότι συζήτησε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Apple, τον Τιμ Κουκ, για τις συνέπειες των δασμών που επιβάλλει η κυβέρνησή του σε αγαθά που εισάγονται από την Κίνα και για ανταγωνισμό από μέρους της νοτιοκορεάτικης εταιρείας Samsung.

Ο Τραμπ εξήγησε ότι ο Κουκ πρόβαλε «πειστικά επιχειρήματα» για το ότι οι δασμοί μπορεί να πλήξουν την εταιρεία τεχνολογίας της Καλιφόρνιας, ενώ τα προϊόντα της νοτιοκορεάτικης ανταγωνίστριάς της δεν θα υποστούν πλήγμα από τα τιμωρητικά μέτρα που εφαρμόζει η Ουάσινγκτον σε προϊόντα κινεζικής προέλευσης που εισάγονται στη χώρα.

Οι αμερικανοί επιπρόσθετοι δασμοί σε εισαγόμενα κινεζικά αγαθά αξίας επιπλέον 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων καταναλωτικών ηλεκτρονικών, αναμένεται να τεθούν σε ισχύ σε δύο στάδια, την 1η Σεπτεμβρίου και τη 15η Δεκεμβρίου. Από την άλλη, οι ΗΠΑ συνήψαν συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τη Νότια Κορέα τον περασμένο Σεπτέμβριο.

«Νομίζω ότι πρόβαλε ένα πολύ πειστικό επιχείρημα, επομένως το σκέφτομαι», είπε ο Τραμπ απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο του Νιου Τζέρσι, αναφερόμενος στον Κουκ.
Τα παράγωγα τίτλων εταιρειών εισηγμένων στην αμερικανική αγορά κατέγραφαν άνοδο κατά το άνοιγμα χθες Κυριακή μετά τα σχόλια του Τραμπ. Πέραν της δήλωσής του για τον Κουκ και τα προϊόντα της Apple Inc, ο Ρεπουμπλικάνος είχε υποστηρίξει νωρίτερα χθες μέσω Twitter πως η κυβέρνησή του τα πάει «πολύ καλά» με την Κίνα, αφήνοντας να εννοηθεί πως διαπιστώνει πρόοδο στις διμερείς διαπραγματεύσεις για το εμπόριο.

Οι φορητοί υπολογιστές MacBook και τα κινητά τηλέφωνα iPhone, που συναρμολογούνται στην Κίνα, συγκαταλέγονται στα προϊόντα που θα επιβαρυνθούν με επιπλέον δασμούς τη 15η Δεκεμβρίου. Άλλα προϊόντα, όπως τα AirPod, Apple Watch και HomePod, υπόκειται σε επιπλέον δασμούς από 1ης Σεπτεμβρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου