Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019

Δεν υπάρχει στιγμή της ημέρας όπου ο χρόνος να κυλά πιο βασανιστικά, απ’ όταν γυρίζεις
πεινασμένος από τη δουλειά και περιμένεις πάνω από την κατσαρόλα να βράσει το νερό για τα μακαρόνια. Κι όμως βρήκαμε έναν τρόπο να μαγειρεύεις τα ζυμαρικά στο μισό χρόνο και να ικανοποιείς την πείνα σου στο άψε σβήσε. Μπορεί οι Ιταλοί να μην εγκρίνουν τη συγκεκριμένη μέθοδο, αλλά σου υποσχόμαστε ότι η κοιλιά σου που γουργουρίζει σίγουρα θα την εκτιμήσει.

Σε μια καταρόλα ή σε ένα μεγάλο ξέβαθο τηγάνι, ρίχνεις τα μακαρόνια, έτσι ώστε να κάθονται στον πάτο σε μία μόνο στρώση. Προσθέτεις κρύο (κι όμως κρύο!) νερό, τόσο ώστε να καλυφθούν τα ζυμαρικά και λίγο αλάτι. Τοποθετείς το σκεύος στο μάτι πάνω από δυνατή φωτιά και ανακατεύεις. Συνεχίζεις το ανακάτεμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι τα μακαρόνια να βράσουν και να απορροφήσουν το νερό. Η όλη διαδικασία θα πάρει περίπου 12 λεπτά, κοινώς το μισό χρόνο εάν λάβει κανείς υπόψη του ότι ο παραδοσιακός τρόπος μαγειρέματος καλεί να περιμένεις 15 λεπτά για να βράσει το νερό και άλλο τόσο περίπου για να βράσουν τα μακαρόνια.



Εάν θέλεις μπορείς επίσης όταν προσθέτεις το νερό, να ρίξεις στην κατσαρόλα και ντοματοπελτέ, μπαχαρικά, λαχανικά ή ό,τι υλικό θέλεις, ώστε να δημιουργήσεις επιτόπου και στο ίδιο σκεύος με τα μακαρόνια, τη σάλτσα τους. Το νερό από τα ζυμαρικά χάρη στο άμυλό που περιέχει, θα την δέσει πιο καλά και θα της δώσει μια πιο λαμπερή όψη. Το αποτέλεσμα; Πιο νόστιμα ζυμαρικά, πιο γρήγορα γεμάτα στομάχια και μόνο ένα σκεύος για πλύσιμο. Τέλειο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου