Σάββατο 17 Αυγούστου 2019

ΡΑΦΗΝΑ: ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ

Πρωτοβουλία κατοίκων ξεκίνησε συλλογή υπογραφών, σαν μια πρώτη μορφή διαμαρτυρίας για τη συνεχόμενη υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων της Ραφήνας εξαιτίας της αλόγιστης και ανεξέλεγκτης μεγέθυνσης του λιμανιού.
Το κείμενο στο οποίο συλλέγονται υπογραφές είναι:

«Προς Οργανισμό Λιμένος Ραφήνας, Λιμεναρχείο Ραφήνας, Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, Τμήμα Περιβάλλοντος και Χωροταξίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Τα τελευταία χρόνια η κατάσταση στο λιμάνι της Ραφήνας έχει γίνει αφόρητη λόγω της συνεχούς αύξησης του αριθμού των πλοίων που το χρησιμοποιούν και της κακής διαχείρισης τους από τις αρμόδιες αρχές. Αποτέλεσμα αυτής της αλόγιστης μεγέθυνσης του λιμανιού είναι η υψηλή ρύπανση της ατμόσφαιρας, η ηχορύπανση και βέβαια τα τεράστια προβλήματα που προκαλούνται από την κυκλοφορία των οχημάτων, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Όλα αυτά θέτουν την ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ σε πολύ μεγάλο κίνδυνο και αυτό ΠΡΕΠΕΙ να σταματήσει όσο ακόμα δεν είναι πολύ αργά.

Επιπλέον, η ποιότητα ζωής και το φυσικό περιβάλλον όλο και υποβαθμίζονται, ενώ οι επιπτώσεις στην κοινωνία και ιδιαίτερα στον εμπορικό κόσμο γίνονται κάθε χρόνο και πιο έντονες. Και το χειρότερο είναι ότι ζούμε με το μόνιμο φόβο μιας ακόμη μεγαλύτερης επέκτασης του λιμανιού, αφού τέτοιες φήμες κυκλοφορούν εδώ και καιρό, χωρίς κανένας αρμόδιος φορέας να έχει φροντίσει για την ενημέρωση των πολιτών.

Χρειαζόμαστε λύσεις εδώ και τώρα! Είναι απαραίτητη η συνεργασία όλων των δυνάμεων της κοινωνίας με στόχο να σταματήσει η υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων και του περιβάλλοντος.»
Καλούνται ΟΛΟΙ οι κάτοικοι της Ραφήνας να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια όχι μόνο με τη δική τους υπογραφή, αλλά συλλέγοντας και οι ίδιοι υπογραφές από την πολυκατοικία τους, τη γειτονιά τους, τους φίλους τους. Μπορείτε να εκτυπώσετε το κείμενο από το παρακάτω link ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ


Οι υπογραφές θα συγκεντρωθούν όλες μαζί προκειμένου να κατατεθούν στις παραπάνω υπηρεσίες. Για να παραδώσετε υπογραφές που έχετε συγκεντρώσει μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλ 6944741642 - 6940276565

Πρωτοβουλία κατοίκων για ένα λιμάνι που θα συμβιώνει αρμονικά με την πόλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου