Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019

ΑΡΤΕΜΙΔΑ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ έφυγε

ΑΡΤΕΜΙΔΑ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ έφυγε
Η κηδεία του θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα, 19.08.2019, στις 17.00 η ώρα στην Αγία Μαρίνα, Αρτέμιδος.
Εχθές έφυγε από την ζωή ο άνθρωπος που σφράγισε με την προσωπικότητά του την  πορεία της Αρτέμιδας. Σε μεγάλη θλίψη βυθίστηκε η τοπική κοινωνία για το χαμό του Γιάννη Αναγνωστόπουλου.
Ήταν ο πρώτος Δήμαρχος όταν αναγνωρίστηκε η Αρτέμιδα ως Δήμος. Στην διάρκεια της οκταετούς θητείας του (1990-1998) στάθηκε με δυναμισμό, τόλμη και αξιοπρέπεια σε κάθε της αναπτυξιακό βήμα και σηματοδότησε με την ενεργή δράση του και τις πρωτοπόρες ιδέες του την οργάνωση και την ανάπτυξή της προς το μέλλον. Το παρελθόν του, στην Αυτοδιοίκηση είναι γνωστό. Το έργο του, είναι ακόμα πιο γνωστό. Αλλά πάνω από όλα, η δύναμη της ψυχής του ήταν ακλόνητη.

Ακόμη και μετά το τέλος της θητείας του δεν έμεινε άπραγος και απόμακρος. Αφουγκραζόταν σε καθημερινή βάση, τους προβληματισμούς των κατοίκων και παρακολουθούσε, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την πορεία του δήμου. Όλα αυτά τα χρόνια ήταν αρωγός και υποστηριχτής κάθε σκέψης, ενέργειας ή δραστηριότητας που θα μπορούσε να βοηθήσει έστω και λίγο τον πολύπαθο τόπο της Αρτέμιδας που τόσο αγαπούσε.

Πρόσφατα, είχε δηλώσει με προβληματισμό και θλίψη ότι είχε διαπιστώσει την απάθεια και την αδιαφορία και τον τρόμαζε ο τρόπος διαχείρισης των υποθέσεων του δήμου. Τον στεναχωρούσε η έλλειψη σύνεσης, οράματος και έμπνευσης.
Συνέχιζε να έχει συνείδηση της κατάστασης και διάθεση προσφοράς. 

«Η αναγκαιότητα των περιστάσεων, είναι κραυγή αγωνίας, για το δέον γενέσθαι και πάνω σ' αυτή τη λογική λειτουργώ και ως άνθρωπος και ως κοινωνικό ον και ως πολιτικός, σ' αυτή κρίσιμη περίοδο, για τον Δήμο μας και την προοπτική του.
Η επαφή μου, με τα πιο αξιόλογα στελέχη των πόλεων μας, βρίσκει την δέουσα ανταπόκριση και αυτό με κάνει αισιόδοξο, για το αποτέλεσμα», δήλωσε, με την γνήσια και αυθεντική φωνή και το γνώριμο ύφος του, που πράγματι είχε και έχει, ένα λαϊκό έρεισμα, στη συνείδηση των πολιτών, ιδιαίτερα της Αρτέμιδας. 
Με αυτά τα λόγια ανακοίνωσε ότι επρόκειτο να προσπαθήσει να σχηματίσει συνδυασμό για να συμμετάσχει στις προηγούμενες Δημοτικές Εκλογές!! 
«Με προτροπή, παλαιών συνεργατών μου και φίλων συμπολιτών μου, αποφάσισα να επαναδραστηριοποιηθώ, στην αυτοδιοίκηση και να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στον Δήμο και στους συμπολίτες μου, με ακμαίο ηθικό και ανυπέρβλητες δυνάμεις», είχε πει χαρακτηριστικά!!

Δυστυχώς η μακρόχρονη μάχη του με την επάρατο νόσο κατέβαλε την καρδιά του που σταμάτησε εχθές!!

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του, στους επιστήθιους φίλους και συνοδοιπόρους του, αλλά και σε όλη την τοπική κοινωνία!!

Η κηδεία του θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα, 19.08.2019, στις 17.00 η ώρα στην Αγία Μαρίνα, Αρτέμιδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου