Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019

Θάνου: Θα παραμείνω στην Επιτροπή Ανταγωνισμού - Δεν ήταν κομματική η επιλογή μου


Όπως είπε, περιμένει την απόφαση της Δικαιοσύνης, όπου έχει προσφύγει
«Έκπτωτο πρόεδρο» της Επιτροπής Ανταγωνισμού, θεωρεί τον εαυτό της η Βασιλική
Θάνου, όπως είπε η ίδια, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Αναφερόμενη στην απομάκρυνσή της από τη θέση της προέδρου της Επιτροπής, σημείωσε ότι θα περιμένει την απόφαση της Δικαιοσύνης καθώς θεωρεί την απομάκρυνσή της παράνομη.

Αναφερόμενη δε στην απάντηση της ΕΕ σε επιστολή της, υπογράμμισε ότι είναι μια πρώτη απάντηση που κρατά ίσες αποστάσεις κι ότι η επιστολή της έχει παραπεμφθεί στις αρμόδιες νομικές υπηρεσίες οι οποίες θα απαντήσουν μέσα στον Σεπτέμβριο.
Σύμφωνα με την κυρία Θάνου, υπάρχει ανάλογο προηγούμενο, αυτό της Ουγγαρίας, περίπτωση στην οποία η ΕΕ έκρινε παράνομη την απόφαση της ουγγρικής Κυβέρνησης.

Απαντώντας στην κριτική που δέχεται από κυβερνητικά στελέχη, τόνισε ότι ουδέποτε υπήρξε κομματικό πρόσωπο κι αυτό το απέδειξε κατά τη διάρκεια της 8μηνης θητείας της στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Θεωρεί δε ότι ο μόνος λόγος για την απομάκρυνσή της είναι ότι αποτελεί πρόσωπο το οποίο δεν είναι αρεστό στη νέα κυβέρνηση και καταλόγισε την έντονη κριτική που δέχεται στην εμπάθεια που τρέφουν στο πρόσωπό της κάποιοι κύκλοι της Δικαιοσύνης.

Διαβεβαίωσε δε ότι σε περίπτωση που δικαιωθεί και παραμείνει στη θέση της, θα συνεργαστεί με τη νέα Κυβέρνηση, καθώς τα δημόσια πρόσωπα οφείλουν να λειτουργούν θεσμικά κι όχι με βάση τις συμπάθειες και τις αντιπάθειές τους.



Ερωτηθείσα για την φράση που της αποδίδεται ότι μετά τον διορισμό της δήλωσε ότι «τώρα δεν μπορεί να με κουνήσει κανείς», απάντησε ότι πρόκειται για διαστρέβλωση των λεγομένων της κι ότι αυτό που στην πραγματικότητα είπε είναι ότι «με βάση τον νόμο κανείς πλέον δεν μπορεί να με εκδιώξει από τη θέση μου».

ΠΗΓΗ: ΑΝΤ1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου