Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Στη φόρα τα «άπλυτα» του Ασάνζ: Οι «βρώμικες» διαμαρτυρίες του στην πρεσβεία του Ισημερινού

 Οι φωτογραφίες που δημοσιεύσει η Daily Mail δείχνουν τη συμπεριφορά του Τζούλιαν
Ασάνζ στην πρεσβεία που τον φιλοξένησε για επτά χρόνια
Άνω- κάτω είχε κάνει o Tζούλιαν Ασάνζ το διαμέρισμα που του είχε παραχωρήσει η πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, όπως αποκαλύπτουν οι αποκλειστικές φωτογραφίες που δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».
Τα τελευταία χρόνια της παραμονής του στο κτίριο της πρεσβείας, ο ιδρυτής του Wikileaks άρχισε να δείχνει την έντονη δυσφορία του αφήνοντας «αχούρι» το χώρο: οι εικόνες δείχνουν, μεταξύ άλλων, μία βρώμικη κουζίνα με πιάτα που είχαν υπολείμματα φαγητού πάνω στο νεροχύτη.
Το προσωπικό της πρεσβείας του Ισημερινού ήταν έξαλλο με την συμπεριφορά του 47χρονου Αυστραλού βλέποντάς τον να μην κάνει απολύτως τίποτα, σχολιάζει το επίμαχο δημοσίευμα.
Εκτός από τα άπλυτα πιάτα στην κουζίνα, ο Ασάνζ άφηνε και τα βρώμικα ρούχα του όπου έβρισκε: τα εσώρουχά του ήταν πεταμένα στο μπάνιο και δεν τράβαγε το καζανάκι της τουαλέτας. Επιπλέον, δεν μάζευε ακόμα και τα περιττώματα της αγαπημένης του γάτας που του έκανε συντροφιά στη διάρκεια του επτάχρονου εγκλεισμού του στην πρεσβεία.
Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, το προσωπικό της πρεσβείας του είχε κάνει επανειλημμένως συστάσεις για να σέβεται το χώρο που του έχει παραχωρηθεί, όμως ο Ασάνζ, σύμφωνα με το φωτογραφικό υλικό, φέρεται να τις αγνοούσε παντελώς.
Τον περασμένο Ιανουάριο, ο Τζέιμ Μάρσαν, πρέσβης του Ισημερινού στο Λονδίνου, είχε αποστείλει επίσημη επιστολή προς τους δικηγόρους του Ασάνζ που τους ενημέρωνε ότι ο πελάτης τους είχε παραβιάσει το «πρωτόκολλο υγιεινής» επισυνάπτοντας και το ανάλογο φωτογραφικό υλικό.
Αυτοί ανταπάντησαν ότι ο Ασάνζ έπασχε από μία «ασθένεια του στομάχου» κι ότι η φωτογραφία τους ήταν απόδειξη ότι η πρεσβεία του Ισημερινού είχε «παραβίασε την ιδιωτικότητά του».
Το γεγονός ότι ο Τζούλιαν Ασάνζ δεν έδινε καμία σημασία στην προσωπική του υγιεινή και δεν κούναγε το δακτυλάκι του για να είναι ο χώρος του καθαρός, προκάλεσε την οργή του 72χρονουμ Μάρσαν.
Πριν από λίγες εβδομάδες ο πρέσβης του Ισημερινού στο Λονδίνου είχε δηλώσει ότι: «Όταν ο Aσάνζ ήθελε να είναι δυσάρεστος, λέρωνε με περιττώματα τους τοίχους κι άφηνε τα λερωμένα εσώρουχα την τουαλέτα. Έπρεπε να του υπενθυμίσουμε να τραβάει το καζανάκι στην τουαλέτα και να φροντίζει για τα πιάτα. Έπρεπε να του υπενθυμίζουμε συνεχώς τους στοιχειώδεις τρόπους συμπεριφοράς».
Ο διπλωμάτης δηλώνει ανακουφισμένος για την απομάκρυνση του Ασάνζ από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο. «Το σύστημα ασύλου είναι για να προστατεύει τους αθώους ανθρώπους. Αυτός το κακοποίησε», τόνισε ο Μάρσαν και προσθέτει: «Όταν του ζητήθηκε να καθαρίσει τους χώρους από τα περιττώματα, ο Aσάνζ απάντησε: «Δεν θα τα καθαρίσω. Δεν θα το κάνω! "Αυτός που καθαρίζει την πρεσβεία πρέπει να το κάνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου