Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Αυτές οι τροφές καταπολεμούν την ουλίτιδα

Η κατάλληλη αντιφλεγμονώδης διατροφή μπορεί να αποδειχθεί ωφέλιμη τόσο για την υγεία
όσο και για την ενοχλητική ουλίτιδα
Μια διατροφή βασισμένη σε φυσικές μη επεξεργασμένες τροφές μπορεί να μειώσει την ουλίτιδα όπως έδειξε έρευνα που δημοσιεύθηκε στην Journal of Clinical Periodontology.

Στο πλαίσιο της έρευνας τριάντα ασθενείς με ουλίτιδα χωρίστηκαν τυχαία στην ομάδα του πειράματος και στην ομάδα ελέγχου. Τα άτομα της πρώτης ομάδας ακολούθησαν μια διατροφή χαμηλή σε επεξεργασμένους υδατάνθρακες και ζωικές πρωτεΐνες και υψηλή σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνες C και D, αντιοξειδωτικά, φυτικά νιτρικά και ίνες για τέσσερις εβδομάδες. Τα άτομα της ομάδας ελέγχου δεν άλλαξαν κάτι στη διατροφή τους.

Όλοι οι συμμετέχοντες σταμάτησαν να χρησιμοποιούν οδοντικό νήμα και μεσοδόντια βουρτσάκια για τον καθαρισμό των δοντιών τους.

Παρότι δεν παρατηρήθηκαν αλλαγές όσον αφορά την εναπόθεση οδοντικής πλάκας, στα άτομα της πειραματικής ομάδας παρατηρήθηκε μια σημαντική μείωση στην αιμορραγία των ούλων εξαιτίας της ουλίτιδας. Παρουσίασαν επίσης αύξηση των επιπέδων της βιταμίνης D καθώς και απώλεια βάρους.

«Τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν ξεκάθαρα ότι υπάρχει η δυνατότητα να μειωθεί με φυσικό τρόπο η ουλίτιδα με την κατάλληλη διατροφή που παράλληλα προάγει την συνολική υγεία» επισημαίνει ο επικεφαλής ερευνητής Dr. Johan Woelber, από το Πανεπιστήμιο του Freiburg.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου