Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Λαφαζάνης στο AtticaTV: Πολιτική διαφθορείου και εκμαυλισμός η «προοδευτική συμμαχία» του Τσίπρα

«Τσίπρας και Βαρουφάκης έκαναν διαπραγματευτικό τουρισμό -Ο Τσίπρας είχε επιλέξει να
συμβιβαστεί εφόσον τα πράγματα θα έφθαναν στα άκρα», δήλωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας για το πρώτο εξάμηνο του 2015
Σφοδρά «πυρά» εναντίον του Αλέξη Τσίπρα αλλά και όλων αυτών που εκφράζουν μνημονιακές πολιτικές εξαπέλυσε ο γραμματέας του Π.Σ. της «Λαϊκής Ενότητας», Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στην εκπομπή «Εμπράκτως» και στην τηλεοπτική συχνότητα του AtticaTV.

Κληθείς να σχολιάσει την επιχειρούμενη διεύρυνση από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ προς στελέχη της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας, ο κ. Λαφαζάνης ήταν άκρως καυστικός: «Δεν υπάρχει κανένα άνοιγμα. Αυτό που παρατηρώ είναι μια πολιτική διαφθορείου, ένας απίστευτος εκμαυλισμός της κατεστημένης πολιτικής τάξης». Ο επικεφαλής της ΛΑΕ στηλίτευσε ιδιαίτερα την επιλογή και απόφαση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλου, να συμπορευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Θεοχαρόπουλος εξύβριζε μέχρι πρότινος τον Αλέξη Τσίπρα και συλλήβδην τον ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς, ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε μια βουλευτική καρέκλα στον κ. Θεοχαρόπουλο και αυτός μιμούμενος τον μέντορα του Φώτη Κουβέλη, προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ».




Ο κ. Λαφαζάνης συνέχισε τη δριμεία κριτική προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρώην σύντροφό του, Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί αριστερή δύναμη. Έχει μεταλλαχθεί σε βάθος και έχει εξελιχθεί στη χειρότερη δυνατή εκδοχή του ΠΑΣΟΚ», ενώ πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση δεν μπορεί να βάλει φρένο στο νεοφιλελευθερισμό, γιατί εφαρμόζει μια πιο ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική, ξεπουλώντας τα πάντα στη χώρα».

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ έκανε λόγο επίσης για πολιτική υποτέλεια της χώρας μας στη γερμανοαμερικανοκρατεία, υποστηρίζοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει απολύτως προσαρτηθεί στο… αμερικανικό άρμα. Χαρακτήρισε δε τον Αμερικανό πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ, ωςυπερκυβερνήτη και υπερπρωθυπουργό, «αφού αυτός είναι που κάνει κουμάντο στη χώρα και ελέγχει όλα τα υπουργεία».






Έξοδος από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή
Αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία, ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι η χώρα μας βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση ακόμα και κατά τις περιόδους εφαρμογής των μνημονίων, φέρνοντας ως χαρακτηριστικά παραδείγματα το νέο νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας και τα δεσμευτικά πρωτογενή υπερπλεονάσματα.«Τα μνημόνια είναι δεσμεύσεις», υπογράμμισε και αναρωτήθηκε «πώς θα αντέξει η ελληνική οικονομία, όταν οι ρυθμοί ανάπτυξής της είναι κάτω του 2%; Με τις πιέσεις και δεσμεύσεις που έχουμε, το δυσβάσταχτο χρέος και παραμένοντας εντός του ευρώ, η Ελλάδα θα είναι σε αέναη στασιμότητα ή σταμιμοανάπτυξη».

Παράλληλα, επανέλαβε την πρόταση της «Λαϊκής Ενότητας» για έξοδο από την ευρωζώνη και επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, εκτιμώντας ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει εντός ευρώ.



Κληθείς να σχολιάσει τα γεγονότα κατά την κρίσιμη περίοδο, το πρώτο εξάμηνο του 2015, όπου συμμετείχε ως υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης καταλόγισεστον Αλέξη Τσίπραδιολισθήσεις και υποχωρήσεις από τις θέσεις του.«Εγώ, ως υπουργός, δεν δέχθηκα να συναντήσω ποτέ την τρόικα. Μαζί με άλλους δίναμε μάχη να μην υπογράψει ο Τσίπρας μνημόνιο, έγινε το δημοψήφισμα καιαναθαρρήσαμε, αλλά δεν πιστέψαμε ποτέ ότι ο πρωθυπουργός εν τέλει θα οπισθοχωρήσει, μετατρέποντας το «Όχι» σε «Ναι». Κι όμως, δεν δίστασε να κάνει και αυτή τη μεγάλη κωλοτούμπα-πραξικόπημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς εάν ήμασταν προετοιμασμένοι για έξοδο από το ευρώ, σχολίασε με σκωπτικό τρόπο ότι «Τσίπρας και Βαρουφάκης έκαναν διαπραγματευτικό τουρισμό. Ο Τσίπρας είχε επιλέξει να συμβιβαστεί εφόσον τα πράγματα θα έφθαναν στα άκρα».

Αθλιότητες τα περί «ριφιφί» και Νομισματοκοπείου

Για το περιβόητο «ριφιφί» στο Νομισματοκοπείο το καλοκαίρι του 2015, ο επικεφαλής της ΛΑΕ υποστήριξε ότι η πρόταση του δεν περιελάμβανε ουδέποτε κάτι τέτοιο. «Στόχος του Αλέξη Τσίπρα τότε, όσο και του Γιάνη Βαρουφάκη από τη στιγμή που υιοθετεί αυτές τις αθλιότητες, ήταν να με δυσφημήσουν, γεγονός που αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι είναι εντελώς αναξιόπιστοι και ότι το ψέμα έχει γίνει πια ουσία της πολιτικής τους», επεσήμανε.

Ο κ. Λαφαζάνης ανέφερε ότι είχε προτείνει, υπό το αδιέξοδο που υπήρχε τότε στη χώρα μετά το δημοψήφισμα και την επιβολή των capitalcontrols, να αξιοποιηθούν τα 22 δισ. ευρώ που φυλάσσονταν για τη ρευστότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος στο δίκτυο της ΤτΕ, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στην οικονομία μας να λειτουργήσει εύρυθμα. «Δεν θα κλέβαμε τα χρήματα, αλλά θα τα λαμβάναμε ως δάνειο με νόμιμο ευρωπαϊκό επιτόκιο», διευκρίνισε και συμπλήρωσε ότι «έπρεπε να αξιοποιήσουμε αυτά τα χρήματα ως δάνειο, να κάνουμε μια «γέφυρα» και να περάσουμε στο εθνικό νόμισμα, προκειμένου να προστατεύσουμε στοιχειωδώς την ελληνική οικονομία».

Ο κ. Λαφαζάνης μίλησε για ένα ρεαλιστικό σχέδιο που κάποιοι το εμπόδισαν, φοβούμενοι ότι έστω και το προσωρινό Grexit θα δημιουργούσε ένα ντόμινο εξόδου κρατών-μελών από την ευρωζώνη. «Επομένως για να διασωθούν οι τράπεζες και το ευρώ, θυσιάστηκε η Ελλάδα».


Ανοικτοί σε συνεργασίες ενόψει εκλογών

Σε ό,τι αφορά τέλος την πολυδιάσπαση των αντιμνημονιακών δυνάμεων, σχολίασε με νόημα ότι «αυτός ο κατακερματισμός κάνει μεγάλη ζημιά στην πολιτική προσπάθεια του δημοκρατικού αντιμνημονιακού χώρου».

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ δήλωσε ότι παραμένει ανοικτός σε συνεργασίες, τονίζοντας ότι «εγώ τους σέβομαι όλους και ο καθένας έχει την πολιτική του βαρύτητα». Ο Π. Λαφαζάνης τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας με κόμματα όπως το ΚΚΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Χριστιανική Δημοκρατία και το Σχέδιο Β (Αλαβάνος), ενώ με ιδιαίτερα θετικά λόγια μίλησε τόσο για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου (Πλεύση Ελευθερίας) όσο και για τους Αλέξη Μητρόπουλο - Γιώργο Ρωμανιά (Όρθια Ελλάδα). «Υπάρχει έδαφος συνεργασίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις», είπε, ωστόσο την ίδια στιγμή απέρριψε το ενδεχόμενο συμπόρευσης με τον Γιάνη Βαρουφάκη.

«Αντίπαλοί μας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, η ακροδεξιά και το σύστημα», ξεκαθάρισε ο Π. Λαφαζάνης και πρόσθεσε ότι «αυτοί που τρίβουν τα χέρια τους από την πολυδιάσπαση των αντιμνημονιακών δυνάμεων είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου