Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

Η VW απέκτησε τον έλεγχο της υπηρεσίας WirelessCar της Volvo

Η Volkswagen έκανε γνωστή τη φιλοδοξία της για ενοποιημένες υπηρεσίες διαδικτύου στα οχήματα της, όταν ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη Microsoft για την υλοποίηση του Volkswagen Automotive Cloud.
Πρόσφατα, τα σχέδια της απέκτησαν ακόμα μεγαλύτερο βάθος, με την απόκτηση ενός σημαντικού μεριδίου της υπηρεσίας WirelessCar της Volvo, που της δίνει και τον έλεγχο της.

Η συμφωνία ύψους 122 εκατομμυρίων δολαρίων, που δίνει στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία το 75,1% του developer της υπηρεσίας connected driving, θα συμβάλλει στην ενίσχυση των σχεδίων της VW με αφετηρία δύο κεντρικούς άξονες. Κατά πρώτο λόγο, αποκτάει πρόσβαση στην τεχνολογία WirelessCar, που φιλοδοξεί να προσφέρει ασφαλή και σταθερή ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ των λειτουργικών συστημάτων των αυτοκινήτων της και της πλατφόρμας cloud που βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης σε συνεργασία με τη Microsoft. Κατά δεύτερο λόγο, μειώνει τον ανταγωνισμό.


Η VW επιθυμεί το λειτουργικό της σύστημα να βρίσκεται «στο δρόμο» μέχρι το 2020, ωστόσο δεν είναι η μοναδική αυτοκινητοβιομηχανία με τέτοια ατζέντα. Η Audi, για παράδειγμα, συνεργάζεται με την Huawei για την ανάπτυξη έξυπνων συνδεδεμένων οχημάτων, ενώ η BMW, η Ford και η GM έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να φέρουν το blockchain στα οχήματα τους.


Όσον αφορά στη Volvo, η συμφωνία - που αναμένεται να κλείσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019 - θα βάλει χρήματα στα ταμεία της και θα έχει την ευκαιρία να επικεντρωθεί στην κατασκευή νέων επιβατηγών, που αποτελούν και την κύρια δραστηριότητά της από το 1999.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου