Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

ΡΑΦΗΝΑ, ΠΙΚΕΡΜΙ - Α.ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: Άδικη η απευθείας ανάθεση 100.000€

Άδικη η απευθείας ανάθεση 100.000€ για ανάγκες σίτισης σε μόνο μία επιχείρηση και όχι σε όλες όσες εθελοντικά βρέθηκαν δίπλα στου πληγέντες.
Πολλές και δυσάρεστες σκέψεις μου δημιουργεί η πράξη της απευθείας ανάθεσης (λόγω του κατεπείγοντος) ύψους 100.000 ευρώ, για την προμήθεια γευμάτων, σε μια και μόνο εταιρεία. Από την πρώτη στιγμή η τεράστια προσφορά βοήθειας των τοπικών επιχειρηματιών μας συγκίνησε. 
Χωρίς, κανένας να περιμένει το παραμικρό αντάλλαγμα, αφιλοκερδώς προσέφεραν χιλιάδες μερίδες φαγητού σε όλους όσους τις είχαν ανάγκη.

Και ξαφνικά μια μέρα, σε κάποιο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Δήμαρχος μας ανακοίνωσε: «Δεν αντέχουν άλλο οικονομικά οι τοπικές επιχειρήσεις να μας προμηθεύουν δωρεάν έτοιμο φαγητό.» και συνέχισε «έχουμε 100.000€ σε έναν κωδικό για το σκοπό αυτό και πρέπει να πάμε σε μία απευθείας ανάθεση λόγω του κατεπείγοντος.» 
Προφορικά, γιατί γραπτή εισήγηση δεν υπήρξε.

Όλοι συμφωνήσαμε, διότι ήταν λογικό, να αρχίσουμε να αγοράζουμε τις μερίδες αυτές. Βέβαια περιμέναμε, ίσως ουτοπικά σκεπτόμενοι, ότι ο δήμος θα προσκαλούσε να συμμετέχουν, όλες τις επιχειρήσεις που βοηθούσαν από το υστέρημά τους δίνοντας δωρεάν μερίδες στους πυρόπληκτους.

Αυτό θα ήταν ένα ωραίο έμπρακτο «ευχαριστώ».

Δρ. Ανδρέας Βασιλόπουλος
Καθηγητής Γεωπληροφορικής ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας
Δημοτικός Σύμβουλος Ραφήνας-Πικερμίου
τηλ.γραφείου 211-8004294

Δείτε το έγγραφο και στην Διαύγεια: Α Π Ο Φ Α Σ Η 307/2018 Περί απευθείας ανάθεσης λόγο κατεπείγοντος της προμήθειας ετοίμων γευμάτων για την σίτιση των πληγέντων από την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου