Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Η TSMC ξεκίνησε την παραγωγή του Apple A12 SoC στα 7nm για τα επερχόμενα iPhone

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Taiwan Semiconductor Manufacturing Corporation, γνωστή και ως TSMC ξεκίνησε την μαζική παραγωγή του νέου SoC (System-on-Chip) που θα βρίσκεται στο εσωτερικό των επερχόμενων συσκευών iPhone.
Το νέο SoC αναμένεται να έχει την ονομασία A12 και θα διαδεχτεί το A11 Bionic που βλέπετε στην κεντρική εικόνα του άρθρου.
Το A12 θα κατασκευαστεί σε κλίμακα 7nm, «χαρακτηριστικό” που από μόνο του πρόκειται να έχει θετική επίδραση στην αποδοτικότητα του σε σύγκριση με το 10nm chip που οι σημερινές συσκευές της Apple, όπως τα iPhone 8, iPhone 8 Plus και iPhone X χρησιμοποιούν.

Έτσι, από μόνη της η μετάβαση στα 7 νανόμετρα, όχι μόνο θα μειώσει το φυσικό αποτύπωμα του Α-series chip της Apple αλλά πρόκειται να αυξήσει την απόδοση του και παράλληλα να μειώσει την κατανάλωση του.

Η Apple θα είναι η πρώτη εταιρεία που θα χρησιμοποιήσει chips που κατασκευάζονται σε τόσο μικρή κλίμακα σε καταναλωτικά προϊόντα, με την Samsung, τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή της Apple να εργάζεται αυτή τη περίοδο για να φέρει τέτοιας κατασκευαστικής κλίμακας chips και στις δικές της συσκευές από φέτος.

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει το Φθινόπωρο τουλάχιστον τρεις νέες συσκευές iPhone, συμπεριλαμβανομένης μίας μεγαλύτερης έκδοσης του iPhone X (Plus ή Pro), μίας αναβαθμισμένης έκδοσης του iPhone X καθώς και μίας οικονομικότερης, επίσης μεγάλης σε διαστάσεις, που θα διαθέτει αρκετά από τα χαρακτηριστικά του iPhone X αλλά θα ενσωματώνει φθηνότερη οθόνη τεχνολογίας LCD. Λέγεται επίσης πως η εταιρεία ετοιμάζει και το iPhone SE 2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου