Κυριακή 27 Μαΐου 2018

ΑΝΝΑ ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΥ - "Η Ανάγκη αναβάθμισης των Τοπικών Συμβουλίων

Η ολοένα αυξανόμενη σημασία της λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τόσο στο επίπεδο της ποιότητας ζωής του κάθε πολίτη όσο και στην δυναμική της τοπικής ανάπτυξης αποτελεί, πλέον, αναμφισβήτητα γεγονός.
Η διαπίστωση αυτή έχει αρχίσει να φέρνει κοντά στα τοπικά τεκταινόμενα ακόμα και πολίτες που δεν διεκρίνοντο για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους για τα κοινά.

Το ότι οι πολίτες συνειδητοποιούν συνεχώς το ρόλο της τοπικής Αυτοδιοίκησης στη δική τους ευημερία δεν σημαίνει ότι συνειδητοποιούν και το λόγο που αυτό συμβαίνει. 

Με άλλα λόγια, από πού πηγάζει η δυνατότητα ενός δήμου να παίζει καθοριστικό ρόλο στην επίλυση πολλών και πιεστικών προβλημάτων στην καθημερινότητα του πολίτη;
Η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα δεν είναι απλή! 
Μια πρώτη σωστή διαπίστωση είναι ότι το εύρος των αρμοδιοτήτων που έχει σήμερα ένας δήμος καλύπτει την συντριπτική πλειοψηφία των λειτουργιών που συνιστούν την καθημερινότητα όλων μας. 

Δεν είναι δύσκολο να διαπιστώσει κανείς ότι δεν υπάρχει τομέας άσκησης πολιτικών όπου ένας σύγχρονος δήμος δεν έχει σημαντικές και ουσιαστικές αρμοδιότητες:
Σε όλες τις λειτουργίες που αφορούν στην προστασία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και την προώθηση της κοινωνικής ισότητας και δικαιοσύνης, την προστασία και αναβάθμιση του Περιβάλλοντος, την προστασία και αναβάθμιση των υποδομών Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού, την Ασφάλεια από ατύχημα ή παραβατικές συμπεριφορές, την προστασία και ενίσχυση της Τοπικής οικονομίας ή την Πολιτική προστασία, ένας δήμος έχει σημαντικότατες αρμοδιότητες!

Πέρα όμως από την ευρύτητα των αρμοδιοτήτων που έχει σήμερα ένας δήμος, αυτό που κάνει ξεχωριστή τη λειτουργία του είναι ο θεσμικός τρόπος που ασκεί αυτές τις αρμοδιότητες.

Αναφέρομαι στην Αρχή της εγγύτητας προς το πρόβλημα. Είναι προφανές πως όσο εγγύτερα στον πολίτη και στο πρόβλημά του βρίσκεται ένας φορέας τόσο πιο έγκαιρα, πιο οικονομικά, αλλά και πιο αποτελεσματικό θα λυθεί το πρόβλημα. Αυτή είναι η μεγάλη αξία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης: βρίσκεται πιο κοντά στον πολίτη από ό,τι οποιοσδήποτε άλλος πολιτειακός θεσμός!

Για την όσο το δυνατόν πιο ανόθευτη και αποτελεσματική εφαρμογή της Αρχής της Εγγύτητας από τα Όργανα της Αυτοδιοίκησης ο νομοθέτης έχει προβλέψει την λειτουργία στους Δήμους, των Τοπικών Συμβουλίων. 
Ο νόμος 3852/2010 (Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης) προβλέπει ένα πλήθος αρμοδιοτήτων για τα τοπικό Συμβούλια.
Αυτό αποκαλύπτει τη βούληση του νομοθέτη να αποκτήσουν τα τοπικά Συμβούλια ουσιαστική συμμετοχή στη διαμόρφωση αποφάσεων για θέματα που επηρεάζουν τόσο την καθημερινότητα του πολίτη όσο και το πνεύμα λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών.
Μέσα σε αυτό το σύνθετο θεσμικό πλαίσιο είναι προφανές πως επιβάλλεται στις δημοτικές αρχές να εξασφαλίσουν πως τα τοπικά Συμβούλια παίζουν ουσιαστικό και όχι δευτερεύοντα ρόλο στην επίλυση των τοπικών προβλημάτων και στη διαμόρφωση πολιτικών που προωθούν την εξυπηρέτηση των πολιτών και την τοπική κοινωνική ανάπτυξη.

Βεβαίως, για την περίπτωση του δήμου μας ακούγεται υπερβολικό να ζητάμε την αναβάθμιση του ρόλου του τοπικών Συμβουλίων όταν η παρούσα δημοτική Αρχή συστηματικά και απροκάλυπτα υποβαθμίζει τη λειτουργία του ίδιου του Δημοτικού Συμβουλίου. 
Τόσο η διαδικασία ανάδειξης προέδρου του ΔΣ όσο και η προχειρότητα ή οι ελλείψεις στις εισηγήσεις των θεμάτων, δείχνουν ότι η παρούσα δημοτική αρχή θεωρεί τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου ως τυπική διαδικασία. 

Αυτό όμως, δεν αναιρεί την πιεστική ανάγκη σεβασμού των θεσμικών οργάνων, κάτι που περιλαμβάνει την ουσιαστική συμμετοχή του ρόλου των τοπικών Συμβουλίων στη διαμόρφωση των τοπικών πολιτικών.

Είναι προφανές πως όσο εγγύτερα στον πολίτη και στο πρόβλημα του βρίσκεται ένας φορέας τόσο πιο έγκαιρα, πιο οικονομικά, αλλά και πιο αποτελεσματικά θα λυθεί το πρόβλημα.

 "Ο ΔΗΜΟΤΗΣ της Ανατολική Αττικής", 25.05.2018

33 σχόλια:

  1. ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥΝΤΑΣ28 Μαΐου 2018 στις 1:39 π.μ.

    ΑΝΝΑ μπορεί να έχεις δίκιο !!Αλλά τι θα έλεγες να προσπαθουσαμε να αλλάξουμε την εικόνα του κεντρικού Δ. Σ. ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΝΑ ΩΡΑΙΑ ΕΚΘΕΣΟΥΛΑ ΓΙΑ 2Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΓΡΑΨΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΑΓΟΡΙΑ? Η ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΕΡΓΟ ΑΝΟΗΣΙΑΣ?
    ΑΝΝΑ ΚΑΘΕ ΟΝΕΙΡΟΣΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΠΛΗ ΤΟΠΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΗΣΕΣ ΜΟΝΗ ΣΟΥ ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΣ ΠΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΤΗΝ ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ.
    ΚΑΝΑΜΕ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΣΥ ΕΚΑΝΕΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΣΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΠΑΜΕ ΑΣΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΠΟΡΕΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΡΑΜΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΑΛΛΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ.
    ΚΑΝΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΣΟΥ 3,5 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΞΙ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΟ ΤΟΥ Δ.ΜΑΡΚΟΥ ΚΑΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ?
    ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΟΣΟ ΕΓΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ Ο ΜΑΡΛΑΝΤΗΣ ΠΗΓΕ ΝΑ ΣΕ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΤΟΡΠΙΛΗΣΕΣ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΣΕΣ ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ.
    ΟΛΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΓΑΜΟΥΣ ΓΛΕΝΤΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ.
    ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΩΝΥΜΟ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ.
    ΒΓΑΛΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΓΥΑΛΙΑ ΚΑΙ ΔΕΣ ΤΗΝ ΘΛΙΒΕΡΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΣΟΥ, ΑΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΑΤΟΠΗΜΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΣΙΓΟΥΡΕΨΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΨΗΦΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΛΛΑ ΚΑΚΑ ΘΑ ΣΟΥ ΣΥΜΒΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΘΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΝΑ ΣΥΝΤΑΧΘΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΣΠΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΙΤΣΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΑΡΠΑΞΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΩΝ.
    ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΩ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΑΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΦΡΑΓΙΔΑ.
    ΕΙΠΕΣ ΕΤΑΞΕΣ ΣΑΝ ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΗΣ ΤΟΥ 1960 ΘΑ ΕΒΓΑΖΕΣ ΕΝΑΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΧΑΡΤΙ Η ΦΙΛΑΝΔΙΑ?
    ΑΣΤΟ ΑΝΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΦΕΡΝΕΙΣ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΛΥΤΑ ΣΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΣΑΝ ΑΤΟΜΟ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΤΗ ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ.
    ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΠΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
    ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕΣ ΔΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΤΩΡΑ
    ΠΡΩΤΗ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΕΣ ΤΟΝ Δ.ΜΑΡΚΟΥ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δωσε και αλλα Νικο σε αυτα τα πεταμενα παρταλια.
    η ξεφτιλισμενη γεροντοκορη δεν χορτασε απατες με συλλογους σωματεια εκινη την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ?
    Η ξεφτιλισμενη εφαγε πορτα απο παντου πηγε να αρπαξει το Σωματειο Εμπορων με τον σχιζοφρενη φιλο της και εκει σαβουρντα.
    ποσουνα μωρη τεσσερα χρονια, να τα κλεισεις ολα εσυ?
    τ α εκλεισε ο μαρλαντης και ο Ποθουλακης παει απο πισω να τα σφραγισει και να ριξει ασβεστη να ψοφηση η σαπιλα σας.
    Ετοιμασου για δικαστηριο και ασε τα ονειρα με μπαφους εδω τελειωσαν οι μπαφοι και τα συννεφα κατηγορουμενη εισαι μαζι με την καβουροχελωνα.
    Κριμα τα λεφτα που δωσε ο γερος σου να σου αγοραση μαγαζι πτυχιο εχης η σου αγορασε και πτυχιο ο μπαμπας σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άννα αστό να πάει στο καλό, για εσένα τελείωσε, κάθε πιθανότητα για πολιτική καριέρα.
    Όσο το συνεχίζεις αυτοεξευτελίζεσαι, δεν έχεις έναν άνθρωπο να σε συμβουλεύσει?
    Όλα όσα λες και όλα όσα έχεις η δεν έχεις κάνει, με αυτές το λιγότερο παιδικές επιστολές, τύπου ΚΚΕ εξ. μόνο καγχασμό και απαξίωση στο πρόσωπο σου προσκαλείς. Η παράταξη ΑΝΑΣΑ ανήκει δικαιωματικά πλέον στον Μαρλαντη, ευτυχώς αυτός δεν θέλει να συνεχίσει πολιτική διαδρομή και σου μένει ένα άδειο κουφάρι, που είναι άχρηστο χωρίς τον φυσικό του αρχηγό...
    Η πολιτική σου άποψη και θεωρία είναι ξεπερασμένη ακόμα και γέρους αλκοολικούς, ακόμα και αυτός μέσα στην θολούρα του, προσπαθεί να επικοινωνήσει με το εν δυνάμει εκλογικό του πελατολόγιο μέσα από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, Εσύ αστό κακομοίρα μου, ακόμα με σκάφη και σαπούνι πλένεις στην αυλή, άσχετα αν έχεις αγοράσει το πιο μοντέρνο το πιο ακριβό πλυντήριο για επίδειξη πλούτου.
    Έχω αρχίσει να αμφιβάλω αν ζεις στο σήμερα, η στο μακρινό Χωριό σου του 1980.
    Οι ανοησίες που γραφεις ούτε ο Λαφαζανης δεν ασπάζεται πια, ίσως η τρελή η Κωνσταντοπουλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΛΑ ΧΑΘΗΚΕ Η ΤΣΙΠΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ? ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΑΛΛΑ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΒΡΕΙΣ, ΜΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΥΠΟΝΝΟΟΥΜΕΝΑ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ. ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΟΣΩΝ ΒΡΙΖΟΥΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ. ΛΙΓΟ ΤΣΙΠΑ ΡΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εσύ πιστεύεις ότι τα ονόματα που δηλώνουν είναι αληθινά?????
    Δεν νομίζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κωνσταντίνος Γέρας29 Μαΐου 2018 στις 9:10 π.μ.

      Εσύ πιστεύεις ότι γνωρίζεις προσωπικά όλους τους κατοίκους, ούτε το FBI δεν ξέρει όλο τον κόσμο μόνο κακοποιά στοιχεία σαν εσάς ξέρει το ίδιο και εσείς ξέρετε την φάρα σας.
      Ο πληθυσμός άλλαξε πάρα πολύ, μείνατε οι παλιές κλίκες αλλά ήρθαμε νέοι έποικοι, που δεν θέλουμε να έχουμε καμια σχέση μαζί σας.

      Διαγραφή
  7. Η Άννα έχασε κάθε τσίπα κ κάθε μέτρο ντροπής κ ξέφυγε από την πολιτική κριτική.
    Έγινε ρόμπα ξεκούμπωτη κ πλέον έτσι την σχολιάζουμε, γιατί πρέπει να σεβαστούμε έναν ασεβή? Και γιατί, για ποιον λόγο να κρατήσουμε το στόμα μας κλειστό?
    όλος ο κόσμος το έχει τούμπανο κ η Άννα με τον πατέρα της κ την Αρσακειάδα σύμβουλο της κρυφό καμάρι?
    Όλα όσα της χρεώνουν τα έχει κάνει κ τώρα πληρώνει το τίμημα των πράξεων της.
    Δεν πήγαμε εμείς να δούμε τι κάνει στην κρεβατοκάμαρα της, εκείνη μας κάλεσε επίσημα κ εμείς πια έχουμε το δικαίωμα κ το καθήκον να σχολιάζουμε να λοιδορούμε, άλλο το βρίζω μέχρι εκεί ξέρεις Ελληνικά κ άλλο το λοιδορώ, αλλά έχουν το ίδιο αποτέλεσμα, μόνο που το λοιδορώ είναι πολύ καυτό, πολύ χειρότερο από την βρισιά που ξέρετε εσείς οι άξεστοι αλιτήριοι, όποια λέξη δεν γνωρίζεται την λέτε βρισιά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΙΑΣΩΝΑ Η ΆΝΝΑ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΊΝΑΙ ΜΑΓΚΙΣΑ, ΚΑΙ ΕΣΎ ΠΕΣ ΌΤΙ ΘΈΛΕΙΣ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΆΝΝΑ ΑΠΟΔΕΊΧΤΗΚΕ ΜΑΓΚΑΚΙ!!! ΈΓΚΥΟΣ ΧΩΡΊΣ ΓΆΜΟ!!!ΜΠΡΆΒΟ ΣΟΥ ΑΝΝΟΥΛΑ, ΚΑΙ ΚΑΛΉ ΛΕΥΤΕΡΙΆ!!!
      ΕΝΑΣ ΠΟΛΎ ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ!!!!

      Διαγραφή
    2. ΜΑΓΚΑΣ ΟΧΙ ΔΑΓΚΑΣ29 Μαΐου 2018 στις 3:48 μ.μ.

      ΑΝ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΤΟ ΨΕΜΑ ΤΗΝ ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΗΝ ΛΕΣ ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΑΘΕΙΣ ΠΟΛΑ ΧΟΥΝΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ.
      Ο ΤΥΠΟΣ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ.
      ΝΑ ΔΩ ΠΟΣΗ ΜΑΓΚΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ.
      ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ? Η ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΛΩΣΑ ΣΕ ΚΛΟΥΒΙΑ ΑΥΓΑ?

      Διαγραφή
  9. ΚΎΡΙΕ ΔΑΓΚΑ ΠΕΣΤΕ ΑΛΕΎΡΙ! Η ΑΥΡΙΑΝΉ ΔΗΜΑΡΧΙΝΑ ΣΑΣ ΓΥΡΕΎΕΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κυριε Δαγκα η Μαγκα η Τελος Παντων Οπως σας λενε! Που ειστε????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΑΓΚΑΣ ΟΧΙ ΔΑΓΚΑΣ30 Μαΐου 2018 στις 8:36 π.μ.

      ΓΙΟΥΣΟΥΦ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΗ ΕΜΑΘΕΣ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΑΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΟΥ?
      ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΟΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΚ ΓΙΑΤΙ ΡΤΣΙ ΠΛΗΡΩΝΕΣΑΙ.
      ΑΛΛΑ ΚΟΡΙΟΔΟ ΑΝ ΣΟΥ ΤΑΖΕΙ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΟΤΑΝ=ΠΟΤΕ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΑΡ ΧΕΣΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΑΡΠΑΧΤΗ ΘΑ ΨΟΦΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ
      ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΟΥΤΣΑ ΕΙΜΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΝΗΣΙ ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΟΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ.

      Διαγραφή
    2. Το από που είσαι, μη στεναχωριεσαι φενετε πεντακάθαρα!

      Διαγραφή
  11. Ωραια τα λέτε αλλα στη πράξη τι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΣΕ ΠΟΣΑ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑΣΤΕΙ ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΟΧΤΩ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΚΛΕΓΟΥΜΕ ΚΥΡΙΑ ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΥ; ΣΑΛΟΥΤΕ ΑΦΕΝΤΙΚΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εισαι αδικος, οπου βοθρος η Αννιο πρωτη με ολη την οικογενεια σαν σικελικη μαφια, τουλαχιστον με τον ΜΠΑΜΠΑ γιατι η μαμα Τσεπα ειναι και λιγο γκαου.
      Δεν εχουν ΟΧΙ δεν εχει παει με τον μπαμπα τησ παντου,αφησει χοροσπεριδα, παζερι, απατη, ληστεια, συλλογου, σωματειου που να μην ειναι παροντες.
      Τι αλλο θες?
      Ποιος αλλος το κανει?
      Στην κοινωνικη βιζιτα ειναι πρωτη.
      Η Πολιτικη και ολα αυτα δεν την ενδιαφερουν ιδιαιτερα Δημαρχις θελει να γινει γιατι το θελει ο μπαμας.
      η αννα δεν θα αλλαξει ζωη κομμωτηριο, σαλιαρισμα και φωτογραφιες με συνολακια απο το Μπουρναζι, σε παραλοες, βουνα, αρεγε και μπανιο με συνολακι κανει, μηπως την δουν τα ψαρια και τα γοητευσει?
      Καλα την λενε μπαρμι της Λουτσας

      Διαγραφή
    2. Έχει λεφτά Ρε παιδιά!!!!,τι να κάνουμε και για αυτό φταίει???

      Διαγραφή
  13. ΠΟΣΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ή ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΧΟΥΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΣΙΓΑ ΡΕ Η ΚΟΜΜΩΤΡΙΑ Η ΑΝΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΑΚΑΚΙΕΣ.
    ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΤΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΡΚΟΥ.
    ΑΥΤΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΝΕ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΓΛΑΣΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Ο ΒΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΗ ΑΥΤΗ ΔΗΜΑΡΧΕΣΑ.
    Ο ΜΑΡΛΑΝΤΗΣ ΤΗΣ ΧΑΛΑΓΕ ΤΗΝ ΜΑΝΕΣΤΡΑ ΤΟΝ ΕΚΟΨΕ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΤΗΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΚΡΕΑΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΤΗΣ ΤΗΣ ΟΑ ΑΡΑΧΤΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
    ΑΥΤΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΛΙΦΗΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΧΑΛΙΦΗ.
    ΤΑ ΧΑΛΙΦΑΤΑ ΟΜΩΣ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΛΥΣΤΡΑ ΤΗΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΜΕ ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΠΟΥ ΚΑΝΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΠΙΣΗΜΟ ΣΥΝΟΔΟ ΡΕΕΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ ΤΗΣ ΠΑΓΑΙΝΗ ΠΑΝΤΟΥ 45 ΧΡΟΝΟΝΕ ΓΕΡΟΝΤΟΚΟΡΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗ ΛΟΥΤΣΑ, ΑΠΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ. Η ΑΝΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΕΙ ΤΗ ΣΟΥΠΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΠΟΛΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ.ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΜΕΡΑ , Η ΑΝΝΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αλέξανδρος Πετρίδης31 Μαΐου 2018 στις 9:17 π.μ.

    ΠΟΛΕΜΟΣ? Πόλεμο στην Άννα ειδικά? αυτό είναι αδύνατον γιατί η Άννα είναι παντελώς ανύπαρκτη και άυλη Πολιτικά.
    Η Άννα λειτουργώντας με παλαιοκομματική αντίληψη,οπως ο μέθυσος Τουντας, ας μιλάνε για εμένα έστω και να με κοροϊδεύουν κάνει την μια πολιτική αυτοκτονία πίσω από την άλλη.
    Πρώτα την εξαφάνισε πολιτικά το στέλεχος της ο Μαρλαντης, αλλα αυτόν δεν τον υπολογίζει γιατί δεν θέλει να την εξαφανίσει και να γινει Δήμαρχος αυτός.
    Η Άννα αυτοκτόνησε πολιτικά με την δήλωση τυφλής υποταγής στην «Καβουροχελωνα» όπως την αποκαλείται την Πρόεδρο της αμαρτωλής Ομοσπονδίας «ανύπαρκτων» Συλλογών.
    ανιξε η γη να την καταπιεί και σηκώθηκε τσουνάμι να την εξαφανίσει, αντί να το βουλώσει να την ξεχάσουν όλοι, έγραψε μια χαζή παιδική εκθεσούλα, όπως συνηθίζει τακτικά.
    Ο Πατήρ ανόητος Πομάκος προσπάθησε να γελοιοποιήσει την ημέρα μνήμης της Μικρασιατικής σφαγής και καταστροφής, μαζεύοντας κάθε λογής πρόσφυγα αλλα όχι Μικρασιάτες.
    Ξανά η Άννα άλλη χαζή παιδική εκθεσούλα, μα που νομίζουν ότι είναι? στην παλιά αμόρφωτη άξεστη Λούτσα? η στα Σπάτα με τους αγρότες, που οποιος είχε τελειώσει γυμνάσιο ήταν μορφωμένος?
    Αυτά τελείωσαν για όλους σας, όλα κρίνονται και θα κριθούν εδώ στην ψηφιακή ενημέρωση.
    ποιος έχει χρόνο να πάει στα καφενεία και να διαβάσει μια παλιοφυλλάδα δυο μηνών παλιά?
    Μονο κάτι τεμπέληδες αμόρφωτοι παππούδες, γιατί πια και οι ηλικιωμένοι εδώ ενημερώνονται άμεσα, ότι θα πει η τηλεόραση το ξέρουν μια δυο ημέρες πριν.
    Η Άννα διάλεξε λάθος τρόπο επικοινωνίας και αυτό την οδήγησε στην πολιτικη αυτοκτονία, δεν είναι πόλεμος είναι απλή αυτοκτονία.
    Υπάρχει όμως και μια άλλη εκδοχή, μπορεί η Άννα η ιδια να μην θέλει το αξίωμα και να το κάνει ίσα ίσα για να ικανοποιήσει την ματαιοδοξία του Πατέρα της.
    η Άννα είναι πια πάρα πολύ μεγάλη, πρέπει να κάνει οικογένεια παιδιά, μπορεί το βιολογικό της ρολόι να την πιέζει να γινει μητέρα και όλα αυτά να της φαίνονται ανούσια και αγγαρεία.
    Πάντως μονη της αυτοκαταστράφηκε, δεν την πολέμησε κανένας ποτε, ίσως η Καβουροχελωνα να είναι ο μοναδικός πραγματικός εχθρός της.
    Αλλα η Καβουροχελωνα είναι εχθρός όλων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το άσχημο είναι ότι δεν υπάρχει κανείς σοβαρός υποψήφιος με νέους ανθρώπους δίπλα του.Οι ίδιοι πάντα συμβουλοι που μεταγράφονται συνεχώς απο τον ένα στον άλλο άχρηστο με αποτέλεσμα όλα αυτά τα χρόνια ο Δήμος να πηγαίνει απο το κακό στο χειρότερο.Είναι πλέον φανερό οτι μόνο ένας νέος πόλος είναι ίσως η ελπίδα.

      Διαγραφή
  17. ΝΙΚΟΣ ΛΑΓΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ31 Μαΐου 2018 στις 1:24 μ.μ.

    ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ.
    ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΑΝΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΓΡΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΣΩΜΑ ΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΑ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΕΤΣΙ ΞΕΠΕΣΕ Κ Η ΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ.
    ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΕ ΕΝΝΟΙΑ ΚΑΤΙ ΝΕΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ,ΑΝΕΡΓΟΙ, ΔΥ ΑΡΓΟΜΙΣΘΟΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ, Η ΣΟΥΒΛΑΚΕΡΜΑΝ ΠΟΥ ΕΜΕΤΑΛΕΥΤΟΝΤΑΙ ΤΗΝΕΞΟΥΣΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΔΥΝΑΜΗΣ ΦΤΩΧΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΠΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ.
    ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΟΔΟΠΑΤΗΣΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΧΑΒΟΥΖΑ.
    ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΝΙΚΟΣ-ΛΑΓΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Κ ΑΛΛΟΣ ΝΙΚΟΣ ΛΑΓΟΣ Κ ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΖΑΛΙΣΕΙ.
    ΜΕΝΩ ΣΤΗΝ ΛΟΥΤΣΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΠΛΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ, Η ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΑΚΟΜΑ ΦΕΥΓΩ ΝΥΧΤΑ ΓΥΡΝΑΩ ΝΥΧΤΑ ΔΟΥΛΕΥΩ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΝΑ ΔΩ ΛΙΓΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ, ΟΤΑΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. κ.ΛΑΓΕ ΕΧΕΙΣ ΣΟΒΑΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΒΡΙΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ. ΕΙΣΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΣΟΦΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΛΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ .ΑΛΛΑΞΕ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕ Ο κ.ΕΓΩ. ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΟΛΗ ΣΟΥ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΙΔΙΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Την ΑΝΝΑ την ξέρω λίγο. Λόγο διαφοράς ηλικίας! Τον Πατέρα της πολύ περισσότερο! Ε! Είναι και οι δύο συν τον "μικρο"ΓΙΑΝΝΗ συγουρα και την μητέρα της. Όλοι τους πολύ πολυ "ΜΆΓΚΕΣ"!!!!!!
    ΚΑΛΗΝΎΧΤΑ ΜΙΚΡΟΨΥΧΟΙ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πομάκε μπαμπά της Άννας, Εσύ κταστρεψες την πιθανή καριέρα της κόρης σου.
    Ο Λαγοςπολυ σωστά τα περιγραφει, διάβασε να μάθεις τι είναι βρισιά «ΥΒΡΙΣ» και τι σκληρή αποτύπωση-περιγραφή πραγματικών γεγονότων.
    Τους Ραυτοπουλος-Τσεπα δεν τους κρίνουμε κοινωνικά, ούτε οικογενειακά, η κριτική μας σταμάτα στα πολιτικά ρεζιλίκια της Άννας και μόνο αυτά.
    Για τον Γιάννη τον γιο, κανένας ποτε δεν έγραψε, δεν είπε το παραμικρό, γιατί ο άνθρωπος είναι πολύ κύριος, πολύ μετρημένος, δεν έχει καμία σχέση με τον Πομάκο.
    Η Άννα παρασύρεται από την ανοησία και φιλοδοξία του Πομάκου και κάνει βλακείες, δεν δα και ότι καλύτερο υπάρχει σε πολιτικο μυαλό!
    Κομμώτρια είναι η γυναίκα, της αγορασαν και ένα πτυχίο, που όταν μιλάει καταλαβαίνεις ότι δεν μπορεί αυτός ο άνθρωπος να είναι κάτοχος πανεπιστημιακής εκπαίδευσης ποσο μάλλον πτυχίου?
    Αλλα η Άννα κρίνεται ΜΟΝΟ για την πολιτική δράση της, η προσωπική-οικογενειακή ζωή είναι ΑΒΑΤΟ κανονικά, αλλά ο Πομάκος την έβγαλε στο πεζοδρόμιο της πολιτικής τριβής.
    Την έχει δει ΠΟΤΕ κάποιος την ΑΝΝΑ μόνη της η έστω με τον σύντροφο της σε πολιτική εκδήλωση?
    Πάντα ο Πομάκος και συχνά η Τσεπα, 45χρονων γυναίκα που θέλει να γίνει Δήμαρχος, για να κάνει κουμάντο ο Πομάκος και αυτή να είναι στο κομμωτήριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τόσο μεγάλο πρόβλημα έχεις τελικά με τον μπαμπά ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟ??Τι σου έχει κάνει? Μήπως του πήρες δανεικά, και αγυριστα???Ανα χαθείς υποκιμενο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΗ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΣΕ ΕΚΑΝΕ ΡΟΜΠΑ ΞΕΚΟΥΜΠΩΤΗ Η ΑΛΛΗ ΚΟΜΜΩΤΡΙΑ Ο ΕΡΩΤΑΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΥ ΠΗΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΙΤΣΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΣΗΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΗ.
    ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΠΗΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΛΑΜΟΓΙΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου