Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Νιλουφάρ Ραχμάνι: Η πρώτη πιλότος από το Αφγανιστάν έλαβε άσυλο στις ΗΠΑ

Η Νιλουφάρ Ραχμάνι είχε μετακομίσει στις ΗΠΑ για να γλιτώσει από τους Ταλιμπάν – Βρέθηκε στο «μάτι του κυκλώνα» η ίδια και η οικογένειά της
Η Νιλουφάρ Ραχμάνι, η πρώτη πιλότος μαχητικού στο Αφγανιστάν, είχε μετακομίσει από το 2015 στις ΗΠΑ για να γλιτώσει από τα νύχια των Ταλιμπάν που απειλούσαν όχι μόνο την ίδια αλλά και συγγενικά της πρόσωπα.
Ύστερα από τρία χρόνια,η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενέκρινε το αίτημά της για χορήγηση ασύλου. Η 27χρονη Ραχμάνι θα ζει πλέον στις ΗΠΑ μακριά από τους εχθρούς της.

Το 2013 έγινε πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες της πατρίδας της όταν ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της ως πιλότος μαχητικού. Για τις Αφγανές ήταν το πρότυπό τους, για τους Ταλιμπάν εχθρός. Βρήκε καταφύγιο στις ΗΠΑ και μόλις πάτησε το πόδι της στο αμερικανικό έδαφος οι αρχές την τίμησαν με «βραβείο για τις θαρραλέες γυναίκες» ως «το πρόσωπο του νέου Αφγανιστάν» αφήνοντας στην άκρη τη μπούρκα για τη στολή πιλότου.

Ακόμη και συγγενείς σχεδίαζαν τη δολοφονία της

Όχι μόνο η ίδια αλλά και η οικογένειά της βρέθηκε στο «μάτι του κυκλώνα». Ακόμα και συγγενείς της σχεδίαζαν τη δολοφονία της επειδή δεν μπορούσαν να καταλάβουν γιατί επέλεξε αυτή την καριέρα. Ο αδελφός της γλίτωσε δυο φορές από δολοφονικές επιθέσεις. Πλέον ζει με ασφάλεια στις ΗΠΑ.

«Επιτέλους μπορώ να ζήσω ειρηνικά... Όμως δεν θα πάψω να αγωνιώ για την οικογένειά μου στο Αφγανιστάν... Είμαι πολύ χαρούμενη και ευγνώμων έναντι όλων όσοι μου συμπαραστάθηκαν σ’ αυτό», δήλωσε στην εφημερίδα «Wall Street Journal». «Το μόνο που θέλω τώρα είναι να ξαναζήσω το όνειρό μου να πετώ στους αιθέρες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου