Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Η κοσμοθεωρία ενός Αργεντινού!


Η Marta Silvia Dios Sanz, υποψήφια διδάκτωρ στο τμήμα Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου της Πελοποννήσου, αναλαμβάνει να παρουσιάσει μια πολύπλευρη
προσέγγιση των έργων του Αργεντινού συγγραφέα Xόρχε Λουις Μπόρχες στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη


H Marta Silvia Dios Sanz είναι 40 ετών και γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες.

Έχει σπουδάσει Ιατρική και Φιλοσοφία στη Σχολή του Μπουένος Άιρες. Έπειτα μετοίκισε στην Αθήνα για να σπουδάσει Ελληνική Φιλολογία.

Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και υποψήφιος διδάκτωρ στο τμήμα Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου της Πελοποννήσου.

Σημαντική θέση στο βιβλιογραφικό της έργο έχουν οι μεταφράσεις έργων του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στα ισπανική γλώσσα.

Ασχολείται με τη συγγραφή και μερικά διηγήματά της έχουν δημοσιευθεί στην Αργεντινή, όπου έχουν πάρει βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς λογοτεχνίας. Επίσης, διοργανώνει σεμινάρια στην Αθήνα με θέμα τη λογοτεχνία της Αργεντινής.


jorgeluisborges-1

H Marta Silvia Dios Sanz αναλαμβάνει να παρουσιάσει μια πολύπλευρη προσέγγιση των έργων του Αργεντινού συγγραφέα Xόρχε Λουις Μπόρχες στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη.

Το σεμινάριο αποτελείται από πέντε μαθήματα-συναντήσεις όπου οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν μια ευρεία γνώση πάνω στο έργο και τη ζωή του σπουδαίου Αργεντινού συγγραφέα που θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες λογοτεχνικές μορφές του 20ου αιώνα.

Όπως διαβάζουμε στο ενημερωτικό σημείωμα των διοργανωτών: «Απώτερος στόχος του σεμιναρίου είναι η πολύπλευρη προσέγγιση των έργων του Μπόρχες, που άφησαν ανεξίτηλα ίχνη στη λογοτεχνία της Αργεντινής.

Επίσης θα τεθεί το έργο του Μπόρχες σε ανοιχτό διάλογο με την αρχαία ελληνική φιλοσοφία προκειμένου να δούμε εις βάθος μερικά ζητήματα λογοτεχνικής και φιλοσοφικής φύσεως άρρηκτα συνδεδεμένα με την κοσμοθεωρία του.

Μια παρόμοια συγκριτική προσέγγιση θα ακολουθήσει με τα έργα των Μαργκερίτ Γιουρσενάρ και Ρενέ Μαγκρίτ, σημειώνοντας παρατηρήσεις και ιδέες δημιουργικές για την παγκόσμια λογοτεχνία και σκέψη.»

Ο Κύκλος των 5 διαλέξεων θα πραγματοποιηθεί στις ημερομηνίες 23/30 Μαΐου και 6/13/20 Ιουνίου.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη www.thf.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου