Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

«Χάθηκαν» €200.000 από τηλεμαραθώνιο για ανακαίνιση του Νοσοκομείου «Σωτηρία»


Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, τόσο το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) όσο και η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΣΕΕ) ζητούν αρμοδίως να ενημερωθούν για την διάθεση των χρημάτων που συγκετρώθηκαν μετά από έρανο μέσω των ΜΜΕ και συγκεκριμένα της ΕΙΤΣΕΕ τον Απρίλιο του 2016
Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών αρχών βρίσκεται το νοσοκομείο «Σωτηρία» καθώς «αναζητούνται» τα χρήματα τηλεμαραθώνιου που είχε διεξαχθεί το 2016 για την ανακαίνιση κλινικών του.

Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), τόσο το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) όσο και η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΣΕΕ) ζητούν αρμοδίως να ενημερωθούν για την διάθεση των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν μετά από έρανο μέσω των ΜΜΕ και συγκεκριμένα της ΕΙΤΣΕΕ τον Απρίλιο του 2016.

Σύμφωνα με την αλληλογραφία της διοίκησης του «Σωτηρία» και του προέδρου της ΕΙΤΣΕΕ, κ. Κυριακόπουλου, η οποία κοινοποιήθηκε στην 1η ΥΠΕ, η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος δηλώνει άγνοια για την τύχη των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν από τα ΜΜΕ. Μάλιστα ο Διοικητής επικαλείται υπηρεσιακό έγγραφο του Διοικητικού – Οικονομικού Διευθυντή ο οποίος ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει υποβληθεί αίτημα στο Νοσοκομείο για αποδοχή δωρεάς από έρανο που οργάνωσαν τα ΜΜΕ.

Σχετική ερώτηση στο Διοικητή του Νοσοκομείου Σωτηρία απηύθυνε και το ΣΕΥΥΠ, στο οποίο ο Διοικητής απάντησε ότι δεν γνωρίζει για την τύχη των χρημάτων.

Όπως πληροφορείται το protothema.gr, το ΣΕΥΥΠ έχει απευθύνει ερώτημα και στην αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης κυρία Θεανώ Φωτίου, η οποία έδωσε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της την άδεια για τη διενέργεια του εράνου.

Οι Επιθεωρητές έχουν διαπιστώσει κενά στην τήρηση των προβλεπόμενων πριν και μετά τον έρανο και από πλευράς υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και νοσοκομείου. Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου