Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Βρετανία: Αυτοκίνητο προσπάθησε να εισβάλει σε βάση της RAF - Συνελήφθη ένας άντρας

Το αυτοκίνητο προσπάθησε να περάσει της πύλες - Έπεσαν πυροβολισμοί από το στρατιωτικό προσωπικό - Τη βάση χρησιμοποιεί η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία - Δεν
συνδέεται με τρομοκρατίαΔεν αντιμετωπίζουν σε πρώτη φάση ως τρομοκρατική ενέργεια το περιστατικό στη βάση της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF) στο Μίλντενχολ, δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς μια πηγή δυτικών δυνάμεων ασφαλείας.





Όλα ξεκίνησαν στις 3 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος), όταν ένας άντρας που οδηγούσε αυτοκίνητο προσπάθησε να περάσει τις μπάρες στην είσοδο της βάσης. Σύμφωνα με την αστυνομία του Σάφολκ, το στρατιωτικό προσωπικό της βάσης άνοιξε πυρ.

«Το υπουργείο Άμυνας στο Λονδίνο ανέφερε ότι ένα άτομο συνελήφθη από την αστυνομία του Σάφολκ. Έγινε λόγος για κάτι σαν διαφωνία στις πύλες της βάσης, ενώ υπήρξαν αναφορές για πυροβολισμούς. Όταν έκλεισε η βάση το προσωπικό κλήθηκε να παραμείνει στα γραφεία του. Κλείνουν τα φώτα, κλειδώνουν οι πόρτες, τραβούν τις  κουρτίνες και κλείνουν τα παράθυρα για να φαίνεται ότι δεν ήταν κανείς γύρω», μετέδωσε το SkyNews. 
Ενώ το περιστατικό βρισκόταν σε εξέλιξη στη βάση κλήθηκε και ελικόπτερο της αστυνομίας.

Όπως ανέφερε η ανακοίνωση της RAF Mildenhall, η βάση έκλεισε μετά από αναφορά για περιστατικό και το προσωπικό έκτακτης ανάγκης ανταποκρίθηκε στην κατάσταση συναγερμού».

Οι βάσεις RAF Mildenhall και RAF Lakenheath, άλλη μία η οποία χρησιμοποιείται από τις ΗΠΑ, έχουν γίνει στόχος τρομοκρατικής απειλής πριν από λίγα χρόνια.

Τον Μάιο του 2016, ένας γεννημένος στη Βρετανία «υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους» καταδικάστηκε σε ισόβια για σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης σε πέντε αεροπορικές βάσεις των ΗΠΑ στη Βρετανία, συμπεριλαμβανομένης της RAF Mildenhall.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου