Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017

Βίντεο: Διέσωσαν θαλάσσια χελώνα που είχε παγιδευτεί σε πακέτα... κοκαΐνης

 
 Το περιστατικό που δημοσιοποιήθηκε από την ακτοφυλακή των ΗΠΑ, έχει προκαλέσει οργή
και θυμό σε ολόκληρο τον κόσμο Το βίντεο που δημοσίευσε η αμερικανική ακτοφυλακή κατά τη διάρκεια περιπολίας σκάφους της στον Ατλαντικό ωκεανό, έχει προκαλέσει αίσθηση.





Αφού το περιπολικό σκάφος, που διενεργούσε ελέγχους για τη διακίνηση ναρκωτικών (κυρίως κοκαΐνης), συμμετείχε στην καταδίωξη σκάφους που μετέφερε ναρκωτικά, εντόπισε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών (σχεδόν 7 τόνους), που είχαν πεταχτεί στη θάλασσα.

Οι δεκάδες συσκευασίες, που είχαν ριχτεί στη θάλασσα, ήταν πιασμένες μεταξύ τους με σκηνιά και δίχτυα, με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό όσων θαλάσσιων πλασμάτων βρέθηκαν στο σημείο.
Όμως, το πλήρωμα του σκάφους, στην προσπάθειά του να περισυλλέξει τα δεκάδες πακέτα, διαπίστωσε ότι μία θαλάσσια χελώνα είχε παγιδευτεί ανάμεσα στα σκοινιά, γεγονός που την οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στον θάνατο.

Το πλήρωμα του περιπολικού ξεκίνησε αμέσως τις διαδικασίες απελευθέρωσης της χελώνας, ενώ μετά από λίγη ώρα το συμπαθέστατο πλάσμα, ξεκίνησε ξανά το ταξίδι του στον αχανή ωκεανό.

Τέλος, να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη διαδρομή στα ανοιχτά της Φλόριντα, χρησιμοποιείται κατά κόρον από τα καρτέλ ναρκωτικών, που προσπαθούν να διακινήσουν την κοκαΐνη στην Αμερική και στην Ευρώπη, ενώ για να επιτύχουν τον σκοπό τους χρησιμοποιούν από υπερταχύπλοα σκάφη μέχρι και μονοθέσια και διθέσια υποβρύχια - τσέπης.

Το συμβάν συνέβη στη θαλάσσια περιοχή στα ανατολικά της χερσονήσου της Φλόριντα πριν από περίπου ένα μήνα, ενώ πριν λίγες ημέρες η ακτοφυλακή το δημοσιοποίησε στο κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου