Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Βραζιλία: Αστυνομικοί σκότωσαν ληστή και τον όμηρό του και το έκαναν να φανεί ότι ήταν σε άμυνα

Σοκαριστικό βίντεο δείχνει τους αστυνομικούς να σκοτώνουν δύο ανθρώπους και μετά να αλλοιώνουν τη σκηνή του εγκλήματοςΑστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν κλέφτη αυτοκινήτου και τον όμηρό του και μετά αλλοίωσαν τη σκηνή του εγκλήματος για να φανεί ότι ήταν σε άμυνα. Το περιστατικό αυτό, που συνέβη στη Βραζιλία, αποτύπωσε
κάμερα ασφαλείας σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας.





Όλα ξεκίνησαν όταν ο Σλαιν Τιάγκο Ριμπέιρο Μεσίας, ετών 31, εξαναγκάστηκε με την απειλή όπλου από ληστή να οδηγήσει ένα κλεμμένο αυτοκίνητο.

Η αστυνομία εξέδωσε σήμα σε περιπολικό να προσέλθει στο σημείο. Το βίντεο από κάμερα ασφαλείας δείχνει δύο αστυνομικούς να βγαίνουν από το περιπολικό και να κατευθύνονται στο ύποπτο αυτοκίνητο, πριν αρχίσουν να πυροβολούν επανειλημμένα από κοντινή απόσταση. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι σφαίρες βρήκαν το αυτοκίνητο για περισσότερες από 18 φορές.  Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ληστής πέθανε στο ίδιο σημείο ενώ ο θάνατος του άτυχου ομήρου διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο, όπου και μεταφέρθηκε. 
Ένας άλλος αστυνομικός κατευθύνθηκε προς το αυτοκίνητο και άρχισε να πυροβολεί από μέσα, για να φανεί ότι οι αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση από τον όμηρο και τον ένοπλο ληστή.

Μετά την αποκάλυψη του βίντεο, η στρατιωτική αστυνομία ξεκίνησε έρευνα εις βάρος τεσσάρων αστυνομικών, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ αστυνομικοί διευθυντές επέκριναν την πράξη τους.  Το περιστατικό συνέβη το περασμένο Σάββατο, σε πόλη της κεντρικής Βραζιλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου