Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

ΗΠΑ: Ο Τραμπ άναψε το «πράσινο φως» για αποστολές στη Σελήνη και στον Άρη

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα υπογράψει την «Οδηγία 1 για τη Διαστημική Πολιτική» με την οποία θα δίνει εντολή στη NASA να «ηγηθεί ενός πρωτοποριακού προγράμματος
εξερεύνησης του διαστήματος - Στόχος η δημιουργία βάσης στο φυσικό δορυφόρο της ΓηςΟ πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε σήμερα ένα διάταγμα που θα στοχεύει στο να στείλει και πάλι τους Αμερικανούς στη σελήνη και τελικά στον Άρη, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.





Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε σήμερα την επιθυμία των ΗΠΑ να στείλουν αστροναύτες και πάλι στη Σελήνη για πρώτη φορά μετά το 1972 για να προετοιμάσουν μια επανδρωμένη αποστολή στον Άρη.
«Αυτή τη φορά δεν πρόκειται μόνο να καρφώσουμε τη σημαία μας και να αφήσουμε το αποτύπωμά μας, θα δημιουργήσουμε μια βάση για μια μελλοντική αποστολή στον Άρη και ίσως μια μέρα πιο μακριά», τόνισε ο Τραμπ σε μια τελετή στο Λευκό Οίκο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος υπέγραψε την «Οδηγία 1 για τη Διαστημική Πολιτική» με την οποία θα δίνει εντολή στη NASA να «ηγηθεί ενός πρωτοποριακού προγράμματος εξερεύνησης του διαστήματος με στόχο την αποστολή Αμερικανών αστροναυτών στη Σελήνη και τελικά στον Άρη».

Εντούτοις απέφυγε να δώσει διευκρινίσεις για την χρηματοδότηση και το χρονοδιάγραμμα μιας τέτοιας πρωτοβουλίας.

Χαιρετίζοντας την παρουσία του Χάρισον Σμιτ, έναν από τους τελευταίους Αμερικανούς που περπάτησε στην Σελήνη πριν από 45χρόνια, ο Τραμπ δήλωσε: «σήμερα, δεσμευόμαστε ότι δεν θα είναι ο τελευταίος».

«Έχουμε μεγάλα όνειρα», πρόσθεσε, υποσχόμενος ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να «ηγούνται» της εξερεύνησης του διαστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου