Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Γερμανία: Γλίτωσαν τελευταία στιγμή από μακελειό στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Πότσνταμ

Ένα ύποπτο αντικείμενο οδήγησε στην εκκένωση της εορταστικής αγοράς στην Bradenburger Straße - Όπως ανακοινώθηκε έπειτα από έρευνα των πυροτεχνουργών, περιείχε
εκρηκτικάΕκκενώθηκε η χριστουγεννιάτικη αγορά του Πότσνταμ.








Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα, η αστυνομία προχώρησε σε άμεση εκκένωση της αγοράς στην Bradenburger Straße, όταν εντοπίστηκε ένα ύποπτο αντικείμενο, που πιστεύεται ότι περιείχε εκρηκτικά.





Από τα τοπικά μέσα αναφέρεται ότι είναι ένα πακέτο 40x50 εκατοστά και παραδόθηκε σε φαρμακείο που βρίσκεται επί του συγκεκριμένου δρόμου.

Ο υπάλληλος του φαρμακείου το άνοιξε και, όπως είπε στην αστυνομία, εντόπισε καλώδια και κάποιο μηχανισμό κι έτσι ειδοποίησε τις αρχές.

Το σημείο αποκλείστηκε και οι Αρχές έκαναν έρευνα, ενώ κλήθηκε και ειδικό κλιμάκιο πυροτεχνουργών.



Δεν έχει αναφερθεί ακόμα, αν προηγουμένως υπήρξε κάποιου είδους γραπτή,τηλεφωνική ή άλλη απειλή.

Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι το ύποπτο αντικείμενο που οδήγησε στην εκκένωση της χριστουγεννιάτικης αγοράς του Πότσνταμ επιβεβαιώθηκε ότι περιείχε εκρηκτικά.



«Ασαφές» εάν το πακέτο που παραδόθηκε σε φαρμακείο κοντά στην υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά του Πότσδαμ, στο Βρανδεμβούργο, περιείχε αληθινή εκρηκτική συσκευή ή μόνο κάποια απομίμησή της, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου Καρλ-Χάιντς Σρέτερ και τόνισε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες οι οποίες να δηλώνουν ότι επρόκειτο πραγματικά για απόπειρα επίθεσης.

Το περιεχόμενο του πακέτου, μια κονσέρβα η οποία περιείχε καλώδια, καρφιά και μπαταρίες, έχει γίνει γνωστό μόνο από την εξέτασή του με ακτίνες, ενώ, όπως μεταδίδει το περιοδικό Der Spiegel, επικαλούμενο πηγές στην αστυνομία της περιοχής, δεν έχει βρεθεί πυροδοτικός μηχανισμός.

Το ιδιωτικό ειδησεογραφικό δίκτυο ntv μετέδωσε ότι έχει εκκενωθεί περιοχή ακτίνας 500 μέτρων γύρω από την χριστουγεννιάτικη αγορά, ενώ διεξάγεται έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν και άλλα τέτοια πακέτα. Θεωρείται πάντως ότι το πακέτο που βρέθηκε στο φαρμακείο δεν μπορούσε να προκαλέσει έκρηξη.



Το δέμα παραδόθηκε το μεσημέρι σε ένα φαρμακείο στο κέντρο της πόλης του Πόντσνταμ. Ένας υπάλληλος το άνοιξε και είδε ότι μέσα στο πακέτο υπήρχαν ύποπτα καλώδια. Αμέσως το έβγαλε από το φαρμακείο και κάλεσε την αστυνομία η οποία και προχώρησε άμεσα στην εκκένωση της ευρύτερης περιοχής. Η αστυνομία κάνει λόγο για έναν «περίεργο αυτοσχέδιο μηχανισμό», ο οποίος και εξουδετερώθηκε.

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

Η χριστουγεννιάτικη αγορά εκκενώθηκε άμεσα. Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται προς πάσα κατεύθυνση. Πάντως μέχρι στιγμής οι αρχές δεν κάνουν λόγο για απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης. Μετά και από αυτό το συμβάν σε όλες τις χριστουγεννιάτικες αγορές στη Γερμανία που άνοιξαν πριν από λίγες μέρες τα μέτρα ασφαλείας αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο.

Το περιστατικό ξυπνά τις φρικτές μνήμες από τα περσινά Χριστούγεννα όταν στις 19 Δεκεμβρίου ο ισλαμιστής Ανίς Αμρί κατηύθυνε φορτηγάκι σε πλήθος σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, σκοτώνοντας συνολικά 12 ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου