Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ και στο ΚΕΛ, που το πάει ο ΔΗΜΟΣ;

Έχουν περάσει πάνω από δυο χρόνια που σε Δημοτικό Συμβούλιο συζητήθηκε (στο και πέντε, ως συνήθως είμαστε... ληξιπρόθεσμοι!) το θέμα ΚΕΛ. Η ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ και άλλες παρατάξεις διαφώνησαν έντονα για την επιλογή τοποθεσίας της εγκατάστασης. Η δικαιολογία της Δημοτικής αρχής ήταν ότι δεν υπήρχαν χρονικά περιθώρια πλέον για αλλαγή της τοποθεσίας γιατί θα χάναμε την χρηματοδότηση, αλλά θα γινότανε προσπάθεια να πεισθεί η ανάδοχος εταιρεία να την αλλάξει.
Μαθαίνουμε τώρα ότι υπάρχει εμπλοκή στην χρηματοδότηση του έργου επειδή η τοποθεσία είναι σε μεγάλο υψόμετρο για το οποίο είχαμε εκφράσει έντονες αντιρρήσεις τότε.




Αλήθεια θα μας πείτε ποιες ενέργειες κάνατε για την αλλαγή σχεδίου με την εταιρεία και γιατί δεν είχε αποτέλεσμα η όποια προσπάθειά σας;
Είναι ακατανόητος ο τρόπος που διοικείτε το Δήμο και η αδιαφορία σας για τα έργα που χάνονται από άγνοια, από αδιαφορία, από ανικανότητα, από συγκεκριμένο... σχεδιασμό; Χάσαμε το Πολιτιστικό Κέντρο (Δημαρχείο).
Έχουμε εμπλοκή στο ΚΕΛ. Δεύτερη φορά ο χλοοτάπητας του γηπέδου, τώρα περιμένουμε να μάθουμε πως γίνονται οι ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί, τα παιδιά μας παίζουν ανάμεσα σε λακκούβες. Μας γυρίζουν επανειλημμένα από την περιφέρεια έγγραφα λόγο ελλείψεων.

Οι Δικαστικοί δεν έχουν νερό σε σταθερή ροή πολλά χρόνια τώρα.
Δεν έχουμε σωστή σήμανση στους δρόμους (ειδικά για τους αρχαιολογικούς χώρους).
Οι δρόμοι είναι γεμάτοι λακκούβες, σκουπίδια και κλαδιά, δεν υπάρχει φωτισμός.
Η Πόλη έχει όψη εγκατάλειψης τα βράδια.
Στον Μαραθώνα μόνο στον κεντρικό δρόμο πάνω από 20 φανοστάτες καμένοι.
Δεν υπάρχει έλεγχος και μέτρα πρόληψης στα Λατομεία.
Θεωρείτε επιτυχία ότι δώσατε μπογιές στα σχολεία και περιμένετε από τους γονείς να βάψουν.
Οι παιδικές χαρές μετά από τρία χρόνια... θα βελτιωθούν.
Τρία χρόνια τώρα δεν έχει γίνει τίποτα για την σχολική στέγη.
 Υπερπληθυσμός στα σχολεία. Χωρίς πιστοποίηση τα σχολεία.
Οι γονείς ανασκευάζουν τουαλέτες και πληρώνουν για σπασμένα τζάμια στα σχολεία.
Στο γήπεδο του Καβαρνού η στέγη στάζει, ο σύλλογος με δικά του έξοδα συντηρεί και επισκευάζει το χώρο, τα αποδυτήρια μόλις φέτος επανήλθαν σε υποφερτή κατάσταση.
Το κολυμβητήριο έχει στοιχειώσει.
Στο γήπεδο της ΜΑΧΗΣ σχεδόν για τρία χρόνια οι δυο από τους τέσσερις πυλώνες των προβολέων ήταν σβηστοί, παρά τις ενημερώσεις σας από τον Σύλλογο δεν έγινε καμία ενέργεια από μέρους σας.
Τα νεκροταφεία μας είναι αφύλακτα και εγκαταλειμμένα, γιατί;

Ευτυχώς υπάρχει ο αφανής ήρωας που λύνει τα προβλήματα (πολύ φοβόμαστε ότι όποιο έργο προσμετράτε στο Δήμο τα τρία τελευταία χρόνια -θεατράκι του Μαραθώνα, Καβαρνός; μηχάνημα στο Γραμματικό, εξοπλισμός για τα παιδιά του ΜΕΣΜΑ, επέκταση νεκροταφείου, αυτά για δείγμα- οφείλονται στον αφανή ηρώα), τα δικά σας έργα;

Πέρυσι το Νοέμβριο ο υπεύθυνος αθλητισμού σε Δημοτικό Συμβούλιο εξέθεσε τα προβλήματα του αθλητισμού και ζήτησε τη συνεργασία όλων των Συμβούλων για να βρεθεί τρόπος να μας έλθουν έσοδα από τον αυθεντικό Μαραθώνιο, πάρθηκε ομόφωνη απόφαση για επιτροπή, 13 μήνες μετά δεν έχει συνεδριάσει ούτε μια φορά, γιατί;

Κάτι ακόμα, επίκαιρο, τέλη Δεκεμβρίου και δεν έχει γίνει Σ.Τ.Ο., ξέρετε, Τοπικό Συντονιστικό Όργανο για την Πολιτική Προστασία. Η ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ κάθε άνοιξη και κάθε φθινόπωρο σας ενοχλεί με επίσημα έγγραφα αλλά και με ανοικτές επιστολές για να λάβετε προληπτικά μέτρα τόσο για το καλοκαίρι όσο και για τον χειμώνα, σπάνια εισακουγόμαστε αλλά και τότε οι συγκεντρώσεις είναι ελλείπεις γιατί δεν έχετε πρόγραμμα. Αυτές τις μέρες δεν ξέρουμε καν, αν υπάρχει υπεύθυνος πολιτικής προστασίας στο Δήμο.

Εμείς για άλλη μια φορά σας καθιστούμε υπεύθυνους για την σωστή λειτουργία των ΚΑΠΗ της πόλης μας ως σταθμούς ανάγκης σε περιπτώσεις ακραίων φαινομένων. Πέρυσι με τα χιόνια όχι μόνο δεν ήταν στελεχωμένοι, αλλά και ουσιαστικά ήταν κλειστοί. Η λίστα δεν τελειώνει εδώ, όλοι εσείς Δήμαρχος και εναλλασσόμενοι Αντιδήμαρχοι είστε οι υπεύθυνοι για το τέλμα που κυριαρχεί στο Δήμο.

Εμείς δεν καταλαβαίνουμε γιατί αυτή η απραξία, δεν ξέρετε, δεν μπορείτε ή ο «manager» έχει δικά του σχέδια!!! που δεν μπορούμε να τα αντιληφτούμε... ακόμα εμείς;;; Ξεκινήστε τις μηχανές του Δήμου ή αν δεν μπορείτε αφήστε άλλους να το κάνουν, υπάρχουν ικανοί πολίτες στον Μαραθώνα.


Το Συντονιστικό της Δύναμης Πολιτών

www.dimotisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου