Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

«Η ΑΓΟΡΑ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΓΙΑ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑ»

ΑΝΑΦΟΡΑ  
ΣΤΗΝ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ  
ΣΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒ/ΛΙΟΥ 
της 11ης Νοεμβρίου 2015.
Θέμα : «Η ΑΓΟΡΑ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΓΙΑ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑ»
Σπάτα 11 Νοεμβρίου 2015
Ενημέρωση – Περιληπτική παρουσίαση του εγγράφου της Πολεοδομίας 
για την αγορά των 3 οικοπέδων για ανέγερση σχολείου:

Επειδή θεωρώ ότι υπάρχουν εκκρεμότητες απ΄ την Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 16ης Σεπτεμβρίου 2015, θα ήθελα να ενημερώσω το σώμα για ορισμένα νέα στοιχεία που προέκυψαν από την ενημέρωση που είχα μετά από αίτησή μου από την Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Δόμησης της Πολεοδομίας κα Σωτηροπούλου.

Με το υπ΄ αρίθμ. 30420 / 23.9.2015 εκτενέστατο έγγραφο που το υπογράφει η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Δόμησης, μεταξύ άλλων επισημαίνει τα εξής:




Α) Όσο αφορά το θέμα της αλλαγής του Κοινόχρηστου Χώρου (πλατεία) σε Χώρο Σχολείου, στο Ο.Τ. 1152 της Π.Ε. 7 ("Γιούργια"):

Αφού μου παραθέτει 3 ΦΕΚ, 3 Νομ. Διατάγματα, 6 Άρθρα και 2 Αποφάσεις Νομάρχη, καταλήγει στην απόφαση του ΣΧΟΠ Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής που λέει ότι «… για κοινωνικούς λόγους το σχολείο είναι απαραίτητο για την περιοχή της Αρτέμιδας…»!!

Αυτή η απόφαση Δεν "στέκει" πάνω σε κανένα Πολεοδομικό ή Χωροταξικό Νόμο!!

Είναι τελείως αυθαίρετη και νομικά απαράδεκτη!!

Αν "έστεκε" έστω και στοιχειωδώς νομικά, τότε θα μπορούσε ο Δήμος να μετέτρεπε όποια πλατεία ή πάρκινγκ ήθελε, σε ΄΄Χώρο Σχολείου΄΄ και θα είχε λύση το πρόβλημα απ΄ το 2006!!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 1ο :

Ο Δήμος, με το ΦΕΚ του Σχολείου της "Γιούργια" δεν μπορεί να κάνει ΤΙΠΟΤΑ!!!
Ούτε στους Κοινόχρηστους Χώρους των Ο.Τ. 22,23 & 24 της Π.Ε. 3, ούτε σε κανένα άλλο Κοινόχρηστο Χώρο!!!

Β) Όσον αφορά το θέμα της αλλαγής του Κοινόχρηστου Χώρου (πλατεία) σε Χώρο Σχολείου, στα Ο.Τ. 22, 23 & 24 της Π.Ε. 3 :
Αφού μου παραθέτει μεταξύ άλλων, 7 ΦΕΚ, 7 Νόμους και 9 άρθρα, μου επισημαίνει τα εξής:
α) «Στην Υπηρεσία μας δεν έχει κατατεθεί έγγραφο ερώτημα για πρόταση τροποποίησης εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου στα Ο.Τ. 22, 23 & 24…»!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 2ο :
Ο εισηγητής Αντιδήμαρχος κ. Κρόκος έλεγε ΨΕΜΑΤΑ όταν στην εισήγησή του δήλωσε ότι συμφώνησε απόλυτα η Υπηρεσία της Πολεοδομίας του Δήμου!!

β) Μου παρέθεσε απόσπασμα από το Πρακτικό της 8ης Αυγούστου 2015 της Επιτροπής Καταλληλότητας ΄΄Για την επιλογή χώρου και ανέγερση διδακτηρίου΄΄ όπου μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «… κρίνει ως αναγκαία την απόκτηση χώρου … συνολικού εμβαδού 3.373,22 μ² που βρίσκεται … στα Ο.Τ. 23 & 24 της Π.Ε. 3 (σ.σ. είναι χαρακτηρισμένα Κ.Χ. και ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ αντίστοιχα) και προτείνει να γίνουν το δυνατόν συντομότερα οι παρακάτω ενέργειες:
  • Να τροποποιηθεί και να συνενωθεί σε ένα νέο Ο.Τ. με το χαρακτηρισμό ΄΄Σχολικός Χώρος΄΄ και με τους απαιτούμενους όρους δόμησης και
  • Να παραχωρηθεί από το Δήμο (σ.σ. το ενοποιημένο Ο.Τ. με χαρακτηρισμό ΄΄Χώρος Σχολείου΄΄) στην Εταιρία ΄΄Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.΄΄ με σκοπό την ανέγερση του διδακτηρίου του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αρτέμιδας Αττικής..».
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 3ο :
Η Επιτροπή Καταλληλότητας συμφωνεί ότι χρειάζεται Σχολικό Κτήριο, συμφωνεί ότι είναι κατάλληλος ο χώρος των 2 (δυο) Κοινόχρηστων Χώρων (της Πλατείας – Ο.Τ. 23 και της Παιδικής Χαράς – Ο.Τ. 24), όμως με την προϋπόθεση ότι ο Δήμος θα προχωρήσει ΑΜΕΣΑ στην Τροποποίηση του Χαρακτηρισμού των Οικ. Τετραγώνων!
Η Επιτροπή Καταλληλότητας ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ για αγορά 3 (τριών) Αστικών Οικοπέδων στο Ο.Τ. 22 και μάλιστα 5.500 μ² και όχι 3.373,22 μ² !!
Εδώ ο Εισηγητής Αντιδήμαρχος κ. Κρόκος είπε δυο ψέματα:
1ο Ψέμα ότι, η Επιτροπή Καταλληλότητας είχε προτείνει την ΑΓΟΡΑ τριών Οικοπέδων στο Ο.Τ. 22 και

2ο Ψέμα ότι, η Επιτροπή Καταλληλότητας είχε εγκρίνει από μόνη της (!!!) την Τροποποίηση των χρήσεων των Ο.Τ. 23, 24 & 22 (!!!!)!!

γ) Η Υπηρεσία ΄΄έκλεισε΄΄ την Ενημέρωσή της αναφέροντας ότι : «.. Όπως φαίνεται από όλα τα παραπάνω καθώς και από το έγγραφό σας, η πρόθεση πρότασης τροποποίησης ΦΑΙΝΕΤΑΙ να είναι η εξής :
  1. Χαρακτηρισμός τμήματος του Ο.Τ. 22 από υφιστάμενο οικοδομήσιμο χώρο σε κοινόχρηστο χώρο.
  2. Ενοποίηση των Ο.Τ. 23 – 24 με κατάργηση εγκεκριμένου πεζόδρομου και αποχαρακτηρισμός τους από χώρο Κ / Χ/ - παιδικής χαράς σε οικοδομήσιμο χώρο
  3. Χαρακτηρισμός του ως άνω 2. οικοδομήσιμου χώρου με κοινωφελή χρήση σχολείου και καθορισμός των ειδικών όρων δομήσεως..»
Και καταλήγει με μια σπουδαία και καταλυτική φράση : « … Σε κάθε περίπτωση η Υπηρεσία θεωρεί απαραίτητη την έγκριση και δημοσίευση σε ΦΕΚ της ανωτέρω τροποποίησης πριν από οποιαδήποτε εξαγορά ακινήτου..»

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 4ο :

Η Υπηρεσία Δόμησης ΕΜΜΕΣΩΣ πλην ΣΑΦΩΣ, καθιστά ευκρινές ότι καμία Πολεοδομική Νομοθεσία δεν καλύπτει τις σκέψεις και τις προτάσεις τόσο της Επιτροπής Καταλληλότητας, όσο και του Εισηγητή Αντιδημάρχου κ. Κρόκου, χρησιμοποιώντας 2 φορές την λέξη «φαίνεται» και επίσης επισημαίνει ξεκάθαρα ότι πριν από οποιαδήποτε εξαγορά ακινήτου θα πρέπει να ΠΡΟΗΓΗΘΟΥΝ αυτές οι τροποποιήσεις!!

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ :
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι
Μετά την ΠΛΗΡΗ ενημέρωση της Υπηρεσίας Δόμησης, είναι ξεκάθαρο ότι η τοποθέτησή μου στην Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 16ης Σεπτεμβρίου 2015, για την αγορά των 3 (τριών) οικοπέδων, ήταν απολύτως ΣΩΣΤΗ!

Σε καμία περίπτωση δεν έκανα λάθος ούτε στις εκτιμήσεις μου, ούτε στους χαρακτηρισμούς μου!!

Δυστυχώς ορισμένοι συνάδελφοι της πλειοψηφίας στην προσπάθειά τους να πείσουν για μία ΑΧΡΕΙΑΣΤΗ και αδικαιολόγητη αγορά 3 (τριών) οικοπέδων και για το σχολικό κτιριακό πρόβλημα, φέρθηκαν με εντελώς απαράδεκτο, αντιδημοκρατικό και αντιδεοντολογικό τρόπο!!
  • Ένας συνάδελφος (ο εισηγητής) με εγκαλούσε να ανακαλέσω τις εκτιμήσεις και τις δηλώσεις μου, αλλιώς θα προβεί σε ένδικα μέσα!!
  • Άλλη συνάδελφος περιγράφοντας την απελπιστική και δραματική κατάσταση που βρίσκονται τα σχολεία στην Αρτέμιδα (μια κατάσταση που ή ίδια ήταν και είναι απ΄ τους βασικούς υπεύθυνους αφού είναι στην Διαχείριση του Δήμου τα τελευταία 5 χρόνια), προσπάθησε να μεταθέσει τις ευθύνες της, φτάνοντας στο απαράδεκτο σημείο να υπονοήσει ότι προσωπικά δεν ήθελα να γίνουν σχολεία στην Αρτέμιδα!!!
  • Άλλος συνάδελφος προσβάλλοντας κατάφορα την επαγγελματική μου τιμή και ακεραιότητα, αλλάλαζε λέγοντας «δεν έχεις πτυχίο. Δεν μπορείς να λές την γνώμη σου. Δείξε μας το πτυχίο σου και μετά μίλα.»!!
Με δεδομένο ότι είχα απόλυτο δίκιο, προς αυτούς τους συναδέλφους που με απείλησαν, με συκοφάντησαν και με λοιδόρησαν επαγγελματικά, δεν θα ζητήσω να ανακαλέσουν! Ούτε θα τους θα τους απειλήσω με μηνύσεις!

Απλώς θα ήθελα να τους επισημάνω το εξής :

Αν πραγματικά αγαπούν και θέλουν να βοηθήσουν τον Δήμο, να παραιτηθούν και να πάνε σπίτι τους ΤΩΡΑ!!!

Όσο καταλαμβάνουν τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, μόνο ζημιά κάνουν!!!

(ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ : Μέχρι σήμερα 11 Νοεμβρίου 2015, δύο μήνες απ΄ την απόφαση αγοράς, ΔΕΝ έχει γίνει ΚΑΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ για τις Τροποποιήσεις των Ο.Τ.!!!!).

Χρήστος Τσαντήλας
Δημοτικός Σύμβουλος

2 σχόλια:

  1. ΑΣ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΧΤΟΥΜ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΨΕΥΤΟΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕ 5-6 ΧΡΟΝΑΚΙΑ ΣΤΟΝ ΑΛΗΤΗ Δ.ΜΑΡΚΟΥ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ Κ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΟΡΒΑΝΑ.ΣΩΘΗΚΕΣ ΚΟΥΦΑΛΑ ΚΟΥΜΠΑΡΕ ΛΑΣΤΙΧΑ ΞΑΝΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΟ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΜΑΖΕΥΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΕ ΕΣΕΝΑ ΛΑΜΟΓΙΟ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΣ ΦΥΛΑΚΗ ΕΙΣΑΙ ΦΥΛΑΚΗ ΗΔΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου