Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024

Τι σημαίνουν τελικά αυτά τα dress code;

Τι σημαίνουν τελικά αυτά τα dress code; Οι ενδυματολογικοί κώδικες που αναγράφονται στο τέλος μιας πρόσκλησης εξακολουθούν να αποτελούν ένα μυστήριο για πολλούς ανθρώπους. Τι ακριβώς είναι τελικά το casual chic και από τι αποτελείται το επίσημο ένδυμα; Η Hayley Bloomingdale, της γνωστής οικογενείας αμερικανών εμπόρων, δίνει την δική της ερμηνεία στα συνηθέστερα dress code:CASUAL
Όταν η πρόσκληση γράφει casual δεν το εννοεί στα αλήθεια. Και μόνο η αποστολή πρόσκλησης εξ αρχής δεν είναι μια πράξη casual. Προϋποθέτει πως θα πρέπει να βουρτσίσετε τα μαλλιά σας και να παρουσιάσετε μια ευπρεπή κομψή εικόνα. Οι φόρμες δεν επιτρέπονται. Αλλά μπορείτε να αφήσετε τα τακούνια στο σπίτι.


BUSINESS CASUAL

Για να είμαστε ειλικρινείς κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς σημαίνει αυτό. Ο ασφαλέστερος τρόπος να πέσετε μέσα είναι να φορέσετε ένα όμορφο φόρεμα ή ένα καλοραμμένο παντελόνι και να ρίξετε από πάνω ένα σακάκι, τύπου Saint Laurent. Αν αυτό αποτύχει, την επόμενη φορά επιλέξτε ένα ανοιχτόχρωμο ταγιέρ με φούστα σε μήκος Chanel.


FORMAL

Εδώ σημαίνει ότι πρεπει να βάλετε φόρεμα. Το μάξι δεν είναι υποχρεωτικό αλλά τα τακούνια είναι. Καλό παράδειγμα προς μίμιση οι περισσότερες εμφανίσεις της Kate Middleton.

COCKTAIL


Αυτό που λέει η λέξη ισχύει: Κοκτέιλ θα καταναλώνονται και αν όλα πάνε καλά θα ακολουθήσει και χορός, οπότε φορέστε κάτι που θα διευκολύνει και τα δύο. Κατά προτίμηση κάτι κοντό. Βασικά ένα ωραίο, πολυτελές ζευγάρι ψηλοτάκουνα είναι ικανό να μεταμορφώσει σχεδόν τα πάντα σε cocktail ένδυμα, οπότε ορίστε, το «χετε».

WHITE TIE

Εδώ είναι η ευκαιρία για την πιο επίσημη εμφάνιση της ζωής σας, εάν φυσικά υποθέσουμε ότι στην Ελλάδα θα έρθει ποτέ πρόσκληση με αυτόν το ενδυματολογικό κώδικα. Το μακρύ φόρεμα επιβάλλεται και το ανοιχτό ντεκολτέ παραδόξως ενθαρρύνεται. Η τσάντα είναι πολύ μικρή, ενώ η περίσταση σηκώνει διαμάντια, μέχρι και τιάρα στο κεφάλι και γάντια.


ΜORNING SUIT

Αναζητήστε κάτι που εξυπηρετεί τον σκοπό «από το πρωί ως το βράδυ», ιδανικά κάτι με prints ή λουλούδια. Το εμπριμέ λειτουργεί πάντα.

COME AS YOU ARE

Η προτροπή ελάτε όπως είστε έχει την δική της δεύτερη ανάγνωση. Αν αυτό που «είστε» είναι ένα καλοντυμένο και περιποιημένο άτομο, όλα καλά. Αν όμως το «έλα όπως είσαι» είναι με φόρμα τότε κάντε τα απαραίτητα βήματα προς την άλλη κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου