Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

Ποιο scooter της VMoto με 1 ευρώ διανύει 100 χιλιόμετρα;


VMoto CPX Explorer επαναπροσδιορίζει τον τρόπο που κινούμαστε στα αστικά κέντρα με βιώσιμο και οικονομικό τρόπο. Οι μετακινήσεις στα μεγάλα αστικά κέντρα πλέον έχει γίνει ο εφιάλτης του πολίτη. Θόρυβος, κίνηση, νεύρα, ανασφάλεια – όλα αυτά προσθέτουν επιπλέον άγχος στην καθημερινότητα όλων μας. Κάπου εδώ έρχεται ένα νέο είδος mobility που θέλει και μπορεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο μετακινούμαστε στις πόλεις. Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση μιας πιο βιώσιμης και υγιούς κοινωνίας, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο.





Όταν λοιπόν η ηλεκτροκίνηση συνδυαστεί με το πιο διασκεδαστικό και πρακτικό όχημα στον κόσμο – το scooter – τότε δεν υπάρχουν αδιέξοδα και οι λύσεις είναι μπροστά μας. Στην Ελλάδα έχουμε την πολυτέλεια να απολαμβάνουμε τα ηλεκτρικά δίκυκλα μιας πολύ δυνατής μάρκας στην κατηγορία. Πρόκειται για τη VMoto Soco από την Αυστραλία η οποία μέσα στα λίγα χρόνια έχει καταφέρει να γίνει ηγέτης στα ηλεκτρικά δίκυκλα με κορυφαίες τεχνολογίες και φινετσάτο design με ρίζες στην Ιταλία.

Ιταλικό design με τη σφραγίδα της C_Creative

Η ναυαρχίδα των ηλεκτρικών scooter της VMoto είναι το CPX. Για το 2024 η εταιρεία πρόσθεσε στην κάμα των CPX μια νέα έκδοση που ονομάζει VMoto CPX Explorer. Το νέο ηλεκτρικό scooter έχει αναβαθμισμένο σχεδιασμό και premium εξοπλισμό που ανεβάζουν το επίπεδο της ποιότητας και της άνεσης στις αστικές μετακινήσεις. Θυμίζουμε ότι ο CPX Explorer είναι αντίστοιχων επιδόσεων με scooter 125 κ.εκ., με μεγαλύτερη ευρυχωρία και μπορεί να οδηγηθεί με δίπλωμα αυτοκινήτου.
Μία από τις βασικές αλλαγές που συναντάμε στο νέο VMoto CPX Explorer είναι η εμφάνιση. Το εμπρός μέρος είναι επανασχεδιασμένο με νέα φωτιστικά σώματα και μικρότερη σε διαστάσεις – πιο αθλητική – μάσκα. Τα φώτα ημέρας DRL έχουν χαρακτηριστική φωτεινή υπογραφή καθώς επεκτείνονται προς το πάνω μέρος της μάσκας, ενώ η μεγάλη ζελατίνα φροντίζει να κρατήσει τον αέρα μακριά από το σώμα και το κράνος του αναβάτη.



Καινούρια είναι και η οθόνη TFT του CPX Explorer με ακόμα περισσότερες πληροφορίες, σύστημα συνδεσιμότητας και χειρισμό από το τιμόνι. Θέλοντας να ενισχύσει τον premium χαρακτήρα του scooter, η VMoto εξόπλισε επιπλέον το CPX Explorer με USB θύρα φόρτισης, σχάρα μεταφοράς αντικειμένων στο πίσω μέρος, LED φώτα, επίπεδο πάτωμα, σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί, τιμόνι μοτοσικλέτας και εργονομική σέλα.

Επιδόσεις που προκαλούν χαμόγελα


Εκτός από τον σχεδιασμό και την άνεση, η VMoto θέλησε το Explorer να γίνει το πιο ισχυρό ηλεκτρικό scooter που έχει κατασκευάσει μέχρι τώρα. Ο ηλεκτροκινητήρας λοιπόν είναι καινούριος, τοποθετημένος στον πίσω τροχό με απόδοση 8 kW (11 ίππους) και ροπή στα 150 Nm. Οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 105 χλμ./ώρα και τις επιταχύνσεις ακαριαίες.



Το CPX Explorer διαθέτει τρεις επιλογές οδήγησης και επιλογή όπισθεν, ενώ το σύστημα διαχείρισης είναι επίσης καινούριο αναλαμβάνοντας την ομαλή και αξιόπιστη λειτουργία όλων των εξαρτημάτων. Το ηλεκτρικό scooter της VMoto έχει δύο αποσπώμενες μπαταρίες λιθίου 60 V/45 Ah που χαρίζουν αυτονομία 100 χιλιομέτρων, ενώ η φόρτιση γίνεται με πολύ απλό τρόπο σε οικιακή πρίζα. Ο χρόνος φόρτισης υπολογίζεται στις 7 ώρες για τις δύο μπαταρίες κάτι που σημαίνει ότι με περίπου 1 ευρώ μπορείς να διανύσεις 100 χιλιόμετρα!




Όσο για την αξιοπιστία όλων των ηλεκτρικών συστημάτων αυτήν μπορεί να την εγγυηθεί το Βιβλίο Γκίνες. Το 2023, στην πίστα Tazio Nuvolari στην Ιταλία πέντε αναβάτες αποφάσισαν να βάλουν το CPX Explorer στο Βιβλίο Γκίνες. Κατάφεραν να γράψουν νέο ρεκόρ απόστασης με ηλεκτρικό scooter σε 24 ώρες χωρίς στάση, καταγράφοντας 1.931 χιλιόμετρα!

Ηλεκτρική οδηγική απόλαυση

Ένα από τα δυνατά σημεία όλων των δικύκλων της VMoto είναι η οδηγική τους συμπεριφορά. Η εταιρεία έχει πάθος με την ασφάλεια και την ευχαρίστηση της οδήγησης με αποτέλεσμα και το CPX Explorer να είναι ένα όχημα διασκέδασης. Η συνταγή που έχει ακολουθήσει στο CPX Explorer είναι δοκιμασμένη με ένα στιβαρό ατσάλινο πλαίσιο να συνεργάζεται με ποιοτικές αναρτήσεις.



Μπροστά συναντάμε ένα τηλεσκοπικό πιρούνι και πίσω ένα ρυθμιζόμενο αμορτισέρ. Τα φρένα αποτελούνται από δίσκους σε κάθε τροχό και σύστημα ABS, ενώ οι τροχοί είναι 16 ιντσών εμπρός και 14 ιντσών πίσω. Το συνολικό βάρος του scooter είναι 152 κιλά με το ύψος της σέλας να είναι προσιτό στα 760 χιλ.



Το πακέτο που έχει ετοιμάσει η VMoto ανταποκρίνεται πλήρως στο σύγχρονο τρόπο μετακίνησης των αναβατών. Είναι εξαιρετικά ευέλικτο στις αλλαγές κατεύθυνσης, σταθερό στους ανοιχτούς δρόμους και πολύ ευχάριστο στις στροφές εμπνέοντας εμπιστοσύνη στον αναβάτη. Το CPX Explorer είναι ένα scooter που θέλεις να οδηγείς κάθε μέρα προσφέροντας ασφάλεια και διασκέδαση στην πόλη. Παράλληλα, οι μεγάλοι τροχοί αναβαθμίζουν την άνεση του αναβάτη ακόμα και όταν το οδόστρωμα έχει ανωμαλίες.

Η αρχή του αθόρυβου mobility

Το VMoto CPX Explorer είναι από εκείνα τα scooter που θα αλλάξουν τον τρόπο που αντιλαμβάνεται ο πολίτης την ηλεκτροκίνηση και το σύγχρονο mobility. Ποιοτικό, όμορφο, πρακτικό και πολύ διασκεδαστικό έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που βελτιώνουν τη ζωή του πολίτη κάθε μέρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου