Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

Nismo vid


Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Nismo της Nissan σηματοδοτεί την επιστροφή του εξειδικευμένου τμήματος στη Γηραιά Ήπειρο. Το 2024, στη 40η επέτειο της Nismo και με μία κληρονομία 30 ετών στην Ευρώπη, το περίφημο τμήμα motorsport και επιδόσεων της Nissan κάνει την επιστροφή του.

Σύντομα, οι φανατικοί της μάρκας ανά την Ευρώπη θα μπορούν να αγοράσουν ένα Nismo, αρχής γενομένης με το ηλεκτρικό Ariya το οποίο θα είναι το πρώτο που θα λανσαριστεί.

Με ειδικό και αεροδυναμικό ντιζάιν, τολμηρή προσέγγιση και σπορ ανάρτηση, ιδανική για δυναμική οδήγηση, το ηλεκτρικό Ariya Nismo αποτελεί την ενσάρκωση όσων πρεσβεύει το εξειδικευμένο τμήμα της Nissan.
Παρουσιάστηκε στο Τόκιο τον περασμένο χειμώνα και αμέσως εντυπωσίασε με το τετρακίνητο σύστημα e-4orce που μεγιστοποιεί την απόδοση της ανάρτησης, την ειδική λειτουργία του γκαζιού, τις αιχμηρές πινελιές στη σχεδίαση και το προφίλ οδήγησης Nismo.

Σύμφωνα με τη Nissan, το ηλεκτρικό, σπορ crossover διαθέτει τεχνολογίες που προέρχονται από τους αγώνες και σκοπός τους είναι να του εξασφαλίσουν τη μέγιστη κάθετη δύναμη, αλλά και την ευελιξία και τα κρατήματα αγωνιστικών αυτοκινήτων.



Η οποία συνδυάζεται και με τις δύο εκδόσεις: B6 και B9. Στην πρώτη έχουμε μπαταρίες 66 kWh, δύο ηλεκτροκινητήρες με συνδυαστική απόδοση 367 ίππους και 560 Nm ροπής.


Στην ισχυρότερη, τα νούμερα εκτοξεύονται με τη μπαταρία να έχει ενεργειακή χωρητικότητα 91 kWh, ενώ η ιπποδύναμη του Ariya Nismo αυξάνεται στους 435 ίππους και 600 Nm ροπής.



Τα ελαστικά του ηλεκτρικού crossover της Nismo είναι ειδικά, εξασφαλίζοντας καλύτερη πρόσφυση και τοποθετούνται σε τροχούς 20 ιντσών που με τη σειρά τους βελτιώνουν τις δυνατότητες του αυτοκινήτου στις στροφές και τις απότομες αλλαγές πορείας.


Η καμπίνα είναι ίδια σχεδόν με το στάνταρ μοντέλο, με τη σημαντική διαφορά ότι τα καθίσματα είναι σπορ και αγκαλιάζουν καλύτερα το σώμα, ενώ ξεχωρίζουν οι κόκκινες ραφές και τα εμβλήματα «Nismo».



Το Nissan Ariya Nismo αναμένεται να λανσαριστεί σε κάθε αγορά της Ευρώπης όπου ήδη διατίθεται το στάνταρ μοντέλο. Άρα, θα το δούμε και στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου