Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Ducati Athens

 Ένα από τα πιο περιζήτητα μοντέλα της Ducati για το 2024 είναι το ολοκαίνουριο Hypermotard 698 Mono. Το πρώτο μονοκύλινδρο των Ιταλών είναι μοναδικό τόσο σε επιδόσεις όσο και σε διασκέδαση σε δρόμο και πίστα με εκρηκτικό χαρακτήρα και τεχνολογίες που ξεφεύγουν από ότι έχουμε συνηθίσει. Στο επίκεντρο του νέου μοντέλου βρίσκεται ο μονοκύλινδρος κινητήρας των 659 κ.εκ. Το σύνολο είναι ουσιαστικά το μισό του δικύλινδρου κινητήρα της Panigale 1299 και αποδίδει 77,5 ίππους στις 9.750 σ.α.λ. και 65 Nm ροπής στις 8.000 σ.α.λ. Η κίνηση των βαλβίδων γίνεται με δεσμοδρομικό σύστημα (Desmo), ενώ οι βαλβίδες είναι από τιτάνιο και τα καπάκια από μαγνήσιο. H Ducati αναφέρει ότι με την εξάτμιση της Akrapovic η απόδοση ανεβαίνει στους 84,5 ίππους με συνολικό βάρος τα 151 κιλά.



Το πλαίσιο είναι ατσάλινο χωροδικτύωμα ελαφρύ και εξαιρετικά γρήγορα σε γεωμετρία. Συνεργάζεται με ένα ανεστραμμένο πιρούνι 45 χιλ. της Marzocchi πλήρως ρυθμιζόμενο και ένα μονό αμορτισέρ της Sachs, ενώ οι τροχοί είναι χυτοί 17 ιντσών. Τα φρένα αποτελούνται από έναν δίσκο 330 χιλ. εμπρός με δαγκάνα της Brembo και σύστημα ελεγχόμενης ολίσθησης drift για ατελείωτες πλαγιολισθήσεις στις εισόδους των στροφών.
Πρωτοποριακά συστήματα στην κατηγορία συναντάμε στα ηλεκτρονικά της Hypermotard 698 Mono. Η μοτοσικλέτα διαθέτει μονάδα μέτρησης IMU που επεμβαίνει στο ρυθμιζόμενο Traction Control, στο σύστημα ελέγχου της σούζας και στο ABS Στροφής. Ο αναβάτης έχει να επιλέξει ανάμεσα σε 4 προγράμματα οδήγησης και στην έκδοση RVE το quickshifter είναι στον βασικό εξοπλισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου