Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Νάιτζελ Φάρατζ: Νέα επίθεση στον πρωτεργάτη του Brexit - Διαδηλωτής τού πέταξε κομμάτι από βρεγμένο τσιμέντο και καφέ

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην πόλη Μπάρνσλι, στη Βρετανία, o πρωτεργάτης του Brexit έκανε μια περιήγηση με ανοιχτό λεωφορείο στους δρόμους της πόλης όταν δέχθηκε επίθεση από έναν άντρα. Βίντεο απεικονίζει έναν καστανόξανθο νεαρό διαδηλωτή με κόκκινο φούτερ να μαζεύει κομμάτια τσιμέντου από ένα εργοτάξιο πριν τα πετάξει στον ηγέτη του Μεταρρυθμιστικού Κόμματος της Βρετανίας.
Η επόμενη κίνησή του ήταν να του πετάξει και τον καφέ του. Στη συνέχεια, όπως φαίνεται και στο βίντεο, εργάτες απομακρύνουν τον νεαρό άνδρα με την αστυνομία να τον συλλαμβάνει λίγα λεπτά αργότερα και να του περνάει χειροπέδες.

Ο 60χρονος Νάιτζελ Φάρατζ, πρωτεργάτης του κινήματος Brexit, μόλις είχε μιλήσει στους υποστηρικτές του προτού τον διακόψει πλήθος διαδηλωτών, με την αστυνομία να του ζητά να μην κατέβει από το λεωφορείο για λόγους ασφαλείας.

Η βρετανική εφημερίδα υπενθυμίζει στους αναγνώστες της ότι είναι η δεύτερη φορά που ο Φάρατζ μπαίνει στο στόχαστρο διαδηλωτών κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.

Πριν από λίγες ημέρες, μία Βρετανίδα του είχε πετάξει μιλκσέικ στο Κλάκτον του Έσσεξ. Μια νεαρή πλησίασε τον νέο ηγέτη του ακροδεξιού Reform UK στα σκαλιά μιας παμπ και στη συνέχεια εκτόξευσε κατά πάνω του το ρόφημα.

Ο Φάρατζ, ο οποίος όπως είπε δεν τραυματίστηκε, έκανε δηλώσεις για τον διαδηλωτή που του πέταξε βρεγμένο τσιμέντο και ένα ποτήρι καφέ.

«Δεν θα με εκφοβίσει ούτε θα με αποθαρρύνει ένας βίαιος αριστερός όχλος που μισεί τη χώρα μας», έγραψε ο Νάιτζελ Φάρατζ στα social και ευχαρίστησε την αστυνομία, ενώ ανέβασε πλάνα από την σημερινή επίθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου