Κυριακή 5 Μαΐου 2024

Τι ανακαλύπτεις μετά από έναν καθιερωμένο έλεγχο

Το συγκεκριμένο περιστατικό προκάλεσε το ενδιαφέρον του ευρωπαϊκού αλλά και του παγκόσμιου Τύπου για τη μοναδικότητά του.Κατά τη διάρκεια τροχονομικής βάρδιας στην πόλη Limbourg (κεντροανατολικά του Βελγίου) στελέχη της αστυνομίας σταμάτησαν έναν οδηγό για έναν τυπικό έλεγχο. Όταν έβαλαν τα στοιχεία του στο τερματικό του περιπολικού αμέσως χτύπησε κόκκινο! Τα στελέχη της Τροχαίας κοίταξαν την οθόνη και δεν πίστευαν αυτό που έβλεπαν. Χρειάστηκε να ξανακοιτάξουν για να βεβαιωθούν. Το σύστημα τους ενημέρωσε ότι ο άνθρωπος που είχαν εμπρός τους χρωστούσε στο βελγικό κράτος 6.238.607 ευρώ σε πρόστιμα!



Η Τροχαία αλλά και η Δικαιοσύνη του Βελγίου δεν έδωσαν στη δημοσιότητα πολλές πληροφορίες για το γεγονός το οποίο καταγράφηκε στις 24 Απριλίου (2024). Ο οδηγός τέθηκε υπό κράτηση και κατασχέθηκε το όχημά του.

Το θέμα γνωστοποιήθηκε αρχικά από τον βελγικό Τύπο και το ερώτημα παραμένει: Πώς μπορεί κάποιος να χρωστά εκατομμύρια ευρώ από τροχαίες παραβάσεις; Ο ποινικολόγος Φιλίπ Ζεβέν, δήλωσε σχετικά στον τηλεοπτικό σταθμό RTL Info: «Για ένα πρόστιμο έξι εκατομμυρίων ευρώ θα πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι χρειάζονται 2.000 κλήσεις της Τροχαίας, κάτι που είναι αδύνατον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου