Κυριακή 3 Μαρτίου 2024

Jaguar C-X75

 Ο λόγος για την Jaguar C-X75, το αυτοκίνητο που έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της στη μεγάλη οθόνη το 2015 στην ταινία Spectre και την οποία οδηγούσε ο μεγάλος αντίπαλος του Τζέιμς Μποντ, που είχε το ψευδώνυμο «Mr Hinx».Η Jaguar C-X75 αποκαλύφθηκε το 2010 στην Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι, ενώ μετά από τις απαραίτητες τροποποιήσεις από τον γνωστό Βρετανό σχεδιαστή Ian Callum, το αυτοκίνητο έχει καταστεί νόμιμο για κυκλοφορία στους δημόσιους δρόμους.

Αρκετές από τις Jaguar C-X75 κατασκευάστηκαν από την Williams Advanced Engineering, χάριν των γυρισμάτων της ταινίας. Σε αυτές, χρησιμοποιήθηκε ένα σωληνωτό πλαίσιο και ένας υπερτροφοδοτούμενος V8 κινητήρας 5,0 λίτρων της Jaguar, αντί για το πολύπλοκο και κοστοβόρο υβριδικό σύστημα που είχε το πρωτότυπο του 2010.

Το έβδομο μοντέλο όσων έχουν κατασκευαστεί αγοράστηκε από έναν άγνωστο ιδιώτη, ο οποίος επέλεξε τον Ian Callum για τις τροποποιήσεις, ώστε να το μετατρέψει σε ένα αυτοκίνητο που θα μπορεί να κυκλοφορήσει στους δρόμους.

Οι τροποποιήσεις αφορούσαν τα παρμπρίζ, μία πιο «ήσυχη» απόληξη με καταλύτες και γνήσιους καθρέφτες που αντικατέστησαν τους ψεύτικους οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν στα γυρίσματα της ταινίας.

Στα πιο πρακτικά, ο Callum έκανε μικρές μετατροπές στη ρύθμιση της ανάρτησης και την απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος, για να αντέχει η Jaguar τα πιο δύσκολα τερέν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου