Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

Ο γλυκός καρπός που ρυθμίζει το σάκχαρο και θωρακίζει καρδιά και εγκέφαλο

Το «δάκρυ» της κουκουναριάς αναδεικνύεται σε πανίσχυρο σπόρο που θωρακίζει μεταξύ άλλων την υγεία της καρδιάς και του εγκεφάλου και μας βοηθά να χάσουμε βάρος Μερικοί τα μαζεύαμε σαν παιδιά, ως μέρος ενός κυνηγιού θησαυρού ψάχνοντας τα σωστά κουκουνάρια. Άλλοι τα προσθέτουν σαν μια ιδιαίτερη νότα γλυκών γεύσεων σε σάλτσες πέστο ή σαλάτες. Όλοι όμως επωφελούνται από τα μοναδικά θρεπτικά συστατικά του κουκουναριού.

Τα κουκουνάρια είναι ένα θρεπτικό σνακ που μπορεί να καταναλωθεί ωμό ή ψημένο. Ανακαλύψτε παρακάτω τα τέσσερα βασικά τους οφέλη για την υγεία και ενισχύστε τη διατροφή σας με αυτά όσο πιο συχνά μπορείτε.

Ενισχύουν την υγεία της καρδιάς

Το πινολενικό οξύ, ένα πολυακόρεστο λιπαρό οξύ που βρίσκεται στα κουκουνάρια, είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για την εύρυθμη λειτουργία της καρδιάς, λόγω της ικανότητάς του να μειώνει τα επίπεδα της LDL (κακής) χοληστερόλης στο αίμα. Αν και ο μηχανισμός δεν είναι ιδιαίτερα σαφής, μελέτες σε πειραματικά μοντέλα με αρουραίους έχουν αποδείξει ότι το πινολενικό οξύ οδηγεί το ήπαρ να προσλαμβάνει και να μεταβολίζει περισσότερη LDL χοληστερόλη από το αίμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου