Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

Νότια Αφρική: Ελέφαντας επιτέθηκε σε όχημα με τουρίστες που έκαναν σαφάρι και το σήκωσε στον αέρα βίντεο

 
Τα... είδε όλα μια μια ομάδα τουριστών στη Νότια Αφρική όταν κατά τη διάρκεια σαφάρι ένας ελέφαντας πέρασε για «παιχνίδι» το λεωφορείο που τους μετέφερε και το σήκωσε με τους χαυλιόδοντές του στον αέρα.Το τρομακτικό περιστατικό συνέβη στο Εθνικό Πάρκο Πιλάνεσμπεργκ, νοτιοδυτικά του Γιοχάνεσμπουργκ στις 18 Μαρτίου, όταν το λεωφορείο με την ομάδα των Νοτιοαφρικανών τουριστών πλησίασε πολύ κοντά έναν αρσενικό ελέφαντα για να τραβήξουν φωτογραφίες. Το παχύδερμο εκνευρίστηκε και κινήθηκε απειλητικά προς το λεωφορείο.
Βίντεο κατέγραψαν τη στιγμή που ο ελέφαντας ανασήκωσε με τους χαυλιόδοντές του το μπροστινό τμήμα του λεωφορείου προτού το ρίξει στο έδαφος, ενώ ακούγονται ουρλιαχτά των επιβαινόντων

Ο οδηγός του οχήματος έκανε όπισθεν και χτύπησε με το χέρι του την πόρτα σε μια προσπάθεια να τρομάξει κάπως τον ελέφαντα για να σταματήσει την επίθεση.




Σύμφωνα με όσα δήλωσε η εταιρεία που διοργάνωσε το σαφάρι, η Mankwe Game Trackers, ο αρσενικός ελέφαντας βρισκόταν σε οίστρο, κάτι που σημαίνει ότι τα επίπεδα της τεστοστερόνης ανεβαίνουν κατά 60 φορές και τα παχύδερμα γίνονται πιο επιθετικά.






Ευτυχώς ουδείς τραυματίστηκε στη διάρκεια του περιστατικού, αλλά οι υπεύθυνοι του πάρκου παρείχαν ψυχολογική υποστήριξη στους τρομοκρατημένους τουρίστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου