Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

Audi RS Avant

Στην εποχή που τα SUV κυριαρχούν στην ευρωπαϊκή αγορά και τα σεντάν έχουν σχεδόν εκλείψει, η Audi βλέπει τη μελλοντική της γκάμα να είναι γεμάτη με station wagon επιδόσεων, όπως το RS 6 Avant GT των 650 ίππων που παρουσιάστηκε προσφάτως.Ο τεχνικός διευθυντής του πρότζεκτ Audi RS6 Avant GT, Νιλς Φίσερ απάντησε σε δημοσιογράφους μετά την παρουσίαση, στην ερώτηση αν τα station wagon μοντέλα υψηλών επιδόσεων θα συνεχίσουν να αποτελούν μέρος της γκάμας.

Ο Φίσερ απάντησε κοφτά: «Σίγουρα ναι, θα συνεχίσουμε να έχουμε στη γκάμα μας», επιβεβαιώνοντας έτσι πως το RS 6 Avant GT αποτελεί μία φυσική συνέχεια και όχι το τέλος.

Μάλιστα, μία ατάκα που ακούστηκε στην παρουσίαση ήταν η «Μείνετε συντονισμένοι». Μοιάζει περισσότερο σαν να προλόγισε η Audi την παρουσίαση ενός ακόμα RS Avant στο κοντινό μέλλον.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία παρουσίασε πρώτη φορά γρήγορο station wagon το μακρινό 1992, με το ιστορικό Audi RS 2 Avant και συνέχισε με τις εκδόσεις RS 4 και RS 6. Το τελευταίο μάλιστα, διατίθεται ακόμα στην αγορά και ανά τα χρόνια έχει γίνει όλο και πιο επιθετικό.

Η επόμενη μέρα για την Audi στα station wagon με υψηλές επιδόσεις είναι το εδώ και καιρό φημολογούμενο RS 6 e-tron Avant, του οποίου την παρουσίαση αναμένουμε εντός του 2024.

Ως e-tron, θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό, κατασκευασμένο στην πλατφόρμα PPE, που υπενθυμίζουμε εξελίχθηκε από τις Audi και Porsche και αφορά αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων.

Όσον αφορά ένα νέο RS Avant με θερμικό κινητήρα, αυτό αναμένεται -μετά το RS 6 e-tron- να είναι το RS 4 Avant και θα είναι plug-in υβριδικό με V6 μοτέρ.

Μία παρόμοια στρατηγική αναμένεται να ακολουθηθεί και για το επίσης φημολογούμενο RS 7 Avant το οποίο θα αντικαταστήσει το RS 6 Avant, πριν η Audi περάσει στην αμιγώς ηλεκτρική εποχή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου