Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Κιβωτός του Κόσμου: Γρίφος ο πραγματικός αριθμός των παιδιών - Εμφανίζονταν πιθανόν πολύ περισσότερα στις λίστες

Όσο ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης της Κιβωτού του Κόσμου, τόσο πληθαίνουν τα ερωτήματα. Γρίφος παραμένει ο πραγματικός αριθμός των παιδιών που φιλοξενούνταν στο ίδρυμα, με 364 επιπλέον παιδιά να εμφανίζονται στους καταλόγους.Ωστόσο, η Υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μηχαηλίδου, αφήνει ξεκάθαρες αιχμές για συμφέροντα.
«136 παιδιά έχει, το 10% της χώρας. Το 500 που δηλώνουν πώς προκύπτει; Στείλαμε στην Κιβωτό τα έγγραφα και μετά από αυτό άλλαξε το Ατομικό Σχέδιο Οικογενειακής Αποκατάστασης για το 60% των παιδιών που είχε μέσα, γιατί είχε κάνει ''λάθος'' δηλώσεις», ανέφερε η κ. Μιχαηλίδου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και πρόσθεσε:

«Είναι προφανές πλέον. Υπάρχουν συμφέροντα και στην παιδική προστασία. Τρεις στις τέσσερις δομές στην Ελλάδα είναι ιδιωτικές. Οι τρεις στις τέσσερις υιοθεσίες που γίνονται βγαίνουν από τις δημόσιες δομές».

Οι νέες αποκαλύψεις






«Μάζευαν παιδιά και δεν ήθελαν να τα πάνε σε οικογένειες. Απέρριπταν χωρίς αιτιολογία τις αναδοχές και ήθελαν να τα εγκλωβίσουνε σε αυτούς, δεν ξέρω γιατί» αποκαλύπτει στην ΕΡΤ πρώην εργαζόμενος σε δομή.



«Δεν γνωρίζουμε αν υπήρχε δόλος ή αν δεν λειτουργούσε το σύστημα στις δομές, θα σας πω από την δική μου εμπειρία με την μητέρα που εκπροσωπούσα. Αναγκάστηκα ουσιαστικά χρειάστηκε να κάνω ασφαλιστικά μέτρα για να μπορέσει να έχει την επικοινωνία με τα παιδιά της, κατάλαβα ξεκάθαρα ότι κάτι εκεί πέρα δεν λειτουργούσε καλά» είπε στην ΕΡΤ η δικηγόρος Κατερίνα Φραγκάκη.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τις οικονομικές ατασθαλίες. Ύστερα από έλεγχο εντοπίστηκαν ανάμεσα στα ακίνητα της «Κιβωτού» και τρία διαμερίσματα στο κέντρο του Βόλου.

Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης ασφάλειας Βόλου, μετά την εντολή που έλαβε από την οικονομική αστυνομία, ανάμεσα στα ακίνητα του οργανισμού, εντόπισαν και τρία διαμερίσματα σε πολυκατοικία στο κέντρο της πόλης.

Προβληματισμός για τη χωματερή με ρούχα κοντά στη δομή Πωγωνιανής






Μετά τις σοβαρές καταγγελίες για ασέλγεια και ξυλοδαρμό σε βάρος τροφίμων δομών της Κιβωτού του Κόσμου, προβληματισμό εγείρουν οι εικόνες από τα πεταμένα ρούχα σε ποτάμι στην Πωγωνιανή.

Όπως έχει αποκαλυφθεί για τη δομή στη Πωγωνιανή Ιωαννίνων, πολλά από τα ρούχα που δωρίζονταν τα έκαιγαν ή τα πουλούσαν.




Η ΕΡΤ πραγματοποίησε αυτοψία στα σημεία που σύμφωνα με τις καταγγελίες υπήρχαν ρούχα για τα παιδιά της Κιβωτού.



Στο πρώτο σημείο εντοπίστηκαν στην περιοχή και 300 μέτρα από την Κιβωτό του Κόσμου σακούλες με ρούχα.

Το δεύτερο σημείο βρίσκεται στην είσοδο του χωριού Πωγωνιανή και σε λάκκο βρέθηκαν μαζί με άλλα σκουπίδια και πεταμένα παιδικά ρούχα.



Πριν από δύο ημέρες είχε καταγγελθεί αρμοδίως ότι η δομή πετούσε τα ρούχα που δεν δεχόταν στο ποτάμι μαζί με τις κρεμαστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου