Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Tο καλύτερο αντικλεπτικό αυτοκινήτων!




Ιδού το καλύτερο αντικλεπτικό αυτοκινήτων!



 
Σε έναν κόσμο που κινείται γύρω από το Ίντερνετ, η βοήθεια για ένα κλεμμένο αυτοκίνητο μπορεί να έρθει από εκεί που δεν το περιμένετε. Αν και τα σύγχρονα αυτοκίνητα εξελίσσονται σε κάθε τομέα, και ιδίως στην ασφάλεια που προσφέρουν, την ίδια πορεία ακολουθούν και οι κλέφτες τους.
Τα συστήματα που κυκλοφορούν ώστε να σας αρπάξουν το αυτοκίνητο είναι πλέον πολύ εξελιγμένα και μάλιστα και ιδιαίτερα φθηνά καθώς πωλούνται ελεύθερα μέσα από το Διαδίκτυο.
Πάντα όμως θα υπάρχει και κάτι που δεν μπορούν να υπολογίσουν. Και ακόμα και το πιο εξελιγμένο σύστημα κλοπής μπορεί να αστοχήσει μπροστά σε μία μικρή και μικρού κόστους συσκευή.

Το περιστατικό που ανέδειξε το θέμα καταγράφηκε στην Βρετανία, όταν ο οδηγός ενός αυτοκινήτου το άφησε αναμμένο και με ανοιχτή την πόρτα ώστε να πεταχτεί μέχρι το σπίτι για να πάρει ένα μπουκάλι νερό.


Οι κλέφτες παραμόνευαν και προφανώς βρήκαν έτοιμη στο πιάτο μία εύκολη λεία. Το αυτοκίνητο έκανε κυριολεκτικά “φτερά” μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, με τον ιδιοκτήτη του να μην μπορεί να χωνέψει όλα όσα έγιναν.

Στην συνέχεια πήγε στο κοντινό αστυνομικό τμήμα χωρίς ελπίδες για να βρει το όχημά του. Όμως οι αστυνομικοί είχαν μία πολύ έξυπνη ιδέα. Και διαπίστωσαν ότι ο οδηγός είχε αφήσει στο αυτοκίνητό του ένα ζευγάρι ακουστικών για τον κινητό του, τα γνωστά Apple AirPods.


Τα συγκεκριμένα ακουστικά έχουν την δυνατότητα να συνδέονται με ειδική εφαρμογή και να εντοπίζονται με ακρίβεια από το κινητό του ιδιοκτήτη. Η εφαρμογή Find My της Apple, μπορεί να βρει μια σειρά από αξεσουάρ που έχει η εταιρία και μάλιστα να τα εντόπισε σε πραγματικό χρόνο.

Έχοντας αυτή την δυνατότητα, ο απρόσεκτος ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου κατάφερε να βρει την θέση των ακουστικών του και συνεπώς και του αυτοκινήτου του.


Αφού έδωσε τις πληροφορίες αυτές στην αστυνομία, και με βάση υλικό από κάμερες ασφαλείας και πληροφορίες από μάρτυρες, εντόπισαν το όχημα και συνέλαβαν τους δύο κλέφτες.

Εν τέλει, δεν μοιάζει καθόλου άσχημη ιδέα η αγορά ενός δεύτερου ζευγαριού AirPods (έστω και αν είναι πανάκριβα) και η τοποθέτησή τους μέσα στο αυτοκίνητο. Ίσως να αποδειχθεί το καλύτερο αντικλεπτικό που είχατε ποτέ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου