Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Βουλή των Αντιπροσώπων: Ο Χακίμ Τζέφρις νέος επικεφαλής - Ο πρώτος Αφροαμερικανός

Ο Χακίμ Τζέφρις εξελέγη νέος επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, ο πρώτος Αφροαμερικανός που αναλαμβάνει ένα τέτοιο αξίωμα στο Κογκρέσο.Η εκλογή του Τζέφρις σηματοδοτεί επίσης την ανάδειξη μιας νεότερης γενιάς πολιτικών ηγετών στην 435μελή Βουλή και το τέλος της εποχής της Νάνσι Πελόζι. Το 2007 η Πελόζι έγινε η πρώτη γυναίκα που αναδείχθηκε πρόεδρος της Βουλής.



Ο 52χρονος Νεοϋορκέζος θα αναλάβει τα καθήκοντά του όταν θα συγκροτηθεί σε Σώμα το 118ο Κογκρέσο των ΗΠΑ, στις 3 Ιανουαρίου.

Η εκλογή του Τζέφρις αποτελεί «σημείο καμπής στην Ιστορία των ΗΠΑ»

Λίγο προτού ανακοινωθεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ, είπε ότι η εκλογή του Τζέφρις είναι «ένα σημείο καμπής στην Ιστορία των ΗΠΑ». Και οι δύο άνδρες κατάγονται από το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.






Ο Τζέφρις εκλέγεται βουλευτής εδώ και μια δεκαετία και είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στις 18 Νοεμβρίου.



Η προεδρία της Βουλής, πάντως, θα περάσει στους Ρεπουμπλικάνους, οι οποίοι μετά τις ενδιάμεσες εκλογές θα έχουν την πλειοψηφία στο σώμα αυτό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου