Τρίτη 16 Αυγούστου 2022

Ford F-150 Lightning


Το εντυπωσιακό pickup της Ford αναμένεται μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα να αναλάβει έναν νέο ρόλο, αυτόν του να υπηρετεί και να προστατεύει τους πολίτες σε όλη την αμερικανική επικράτεια. Το Ford F-150 Lightning Pro SSV («Special Service Vehicle») βασίζεται πάνω στο καινούργιο F-150 Lightning, το οποίο ο κατασκευαστής έδωσε για αξιολόγηση στις αστυνομικές Αρχές των ΗΠΑ με σκοπό να το εντάξουν στον στόλο των οχημάτων τους. Όπως έγινε γνωστό, το αυτοκίνητο πέρασε τα τεστ στα οποία υποβλήθηκε και διαπιστώθηκε ότι πληροί τα στάνταρ που είχαν τεθεί προς την εταιρεία.

Το μοντέλο είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο περιπολικό της αμερικανικής αστυνομίας και θα συμβάλλει στη μείωση των λειτουργικών εξόδων που έχουν τα οχήματα της «επιβολής του Νόμου». Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τα οχήματα που προορίζονται για την αστυνομία δεν διαφέρουν από εκείνα που προορίζονται για τους πελάτες της Ford αναφορικά με την ισχύ τους ή τις επιδόσεις τους.

Θυμίζουμε ότι το F-150 Lightning διατίθεται σε δύο εκδοχές αναφορικά με τις μπαταρίες του και τη μέγιστη ισχύ του. Στη Standard Range αποδίδει 458 ίππους και έχει μέγιστη θεωρητική αυτονομία 370 χλμ., ενώ η Extended Range αποδίδει 589 ίππους και μέγιστη θεωρητική αυτονομία 515 χλμ.

Για τη μετατροπή του σε περιπολικό, το F-150 Lightning διαθέτει καθίσματα χαμηλότερα σε ύψος, για να είναι ευκολότερη η είσοδος και έξοδος προς και από το όχημα, ενώ το εσωτερικό του επενδύεται με ανθεκτικότερο ύφασμα, βάσει των στάνταρ της Αστυνομίας. Φυσικά, διαθέτει τον απαραίτητο «φάρο» στην οροφή και ενισχύσεις στο εσωτερικό και στους προφυλακτήρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου