Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022

Audi RS6

Audi επιβεβαιώνει ότι η επόμενη γενιά RS6 θα αποκτήσει υβριδικό σύνολο για την κίνησή του και παρέπεμψε την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση για την μεθεπόμενη γενιά του μοντέλου.Η τρέχουσα γενιά του Audi RS6 Avant θα αποσυρθεί στα μέσα της δεκαετίας και ο διάδοχός του θα πρέπει να έρθει στα τέλη του 2025 ή στις αρχές του 2026.

Ο πρώην επικεφαλής της Audi Sport και νυν επικεφαλής του τμήματος Έρευνας και Εξέλιξης της Audi, Stephan Reil, επιβεβαίωσε ότι το νέο station wagon υψηλών επιδόσεων θα χρησιμοποιεί ένα υβριδικό κινητήριο σύνολο. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την επόμενη γενιά του RS6 δεν έχουν γίνει γνωστές αλλά προφανώς, με δεδομένο το ότι θα είναι υβριδικό, θα μιλάμε για την πλέον εντυπωσιακή αλλαγή στην ιστορία του μοντέλου.



Από την mild hybrid τεχνολογία του σημερινού RS6 Avant όπου ο πανίσχυρος V8 twin-turbo με τη χωρητικότητα των 4,0 λίτρων υποστηρίζεται από ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48V, στο επόμενο στάδιο θα δούμε το RS6 να φέρει τεχνολογία plug-in, με φόρτιση από πρίζα και δυνατότητα κίνησης μόνο με την ισχύ του ηλεκτρικού μοτέρ. Όταν η επόμενη γενιά του Audi RS6 Avant παρουσιαστεί, κάτι που υπολογίζεται να γίνει το 2026, θα είναι το τελευταίο του είδους με κινητήρα εσωτερικής καύσης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου