Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Ferrari F300

 Ένα από τα διασημότερα αγωνιστικά μονοθέσια, η Ferrari F300 του Michael Schumacher, βγαίνει σε δημοπρασία, μέσω του οίκου RM Sotheby’s. Το 1998, ο Γερμανός επτάκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής της F1 «πάλεψε» για τον τίτλο με τον Mika Hakkinen, σημειώνοντας έξι νίκες, εκ των οποίων οι τέσσερις με την F300, χωρίς όμως να καταφέρει να βάλει ένα νέο τρόπαιο στην πλούσια συλλογή του.

Η συγκεκριμένη Ferrari με τον V10 κινητήρα των 3.000 κ.εκ. και των 800 ίππων βγαίνει σε δημοπρασία του RM Sotheby’s στο Monterey τον επόμενο μήνα και εκτιμάται ότι θα «πιάσει» έως και 8 εκατομμύρια ευρώ.

Για κάποιους η τιμή είναι υπερβολική, όχι όμως για τους εκτιμητές του οίκου δημοπρασιών, οι οποίοι έλαβαν υπόψη τους ότι είναι ένα μονοθέσιο της Ferrari που έχει πετύχει τρεις σερί νίκες, έχει οδηγηθεί από τον Schumacher και την ίδια στιγμή ξεχωρίζει για την αξιοπιστία του.

Ο αριθμός πλαισίου της είναι #187 και η πρώτη νίκη του Schumi με αυτή ήρθε στο Grand Prix του Καναδά, με διαφορά 16 δευτερολέπτων από τον δεύτερο, σημειώνοντας επίσης και τον ταχύτερο γύρο. Οι επόμενες πρωτιές ήρθαν στο Γαλλικό, το Βρετανικό και Ιταλικό Grand Prix.

Η Ferrari κράτησε το εν λόγω μονοθέσιο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 1999, οπότε και πουλήθηκε απευθείας σε έναν πελάτη που το έχει στη συλλογή του μέχρι και σήμερα, χωρίς να έχει προβεί σε παρεμβάσεις και αλλαγές σε σχέση με τις προδιαγραφές του 1998.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου