Τρίτη 11 Μαΐου 2021

Κύπρος: «Δίπορτο» του ψευδοκράτους και για τα εμβόλια

 Από τη μία αξιώνουν ανεξαρτησία και αγοράζουν εμβόλια από Κίνα και Ρωσία μέσω Τουρκίας και από την άλλη απαιτούν μέρος των εμβολίων που εξασφαλίζει η Κύπρος από την ΕΕ Με το λεγόμενο «υπουργείο υγείας» του ψευδοκράτους, παρακολουθούν το θέμα της παράδοσης των εμβολίων από την ΕΕ στην Κύπρο, ώστε να πάρουν το μερίδιο της τουρκοκυπριακής πλευράς δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ.
Αναφερόμενος στο θέμα των εμβολίων, πρόσθεσε ότι με τις 6.000 δόσεις που παρέλαβαν χθες, τα εμβόλια που δόθηκαν προς την τουρκοκυπριακή πλευρά ανήλθαν στις 30.000, από τις πέραν των 400.000 που έστειλε η ΕΕ στην Κύπρο.

«Αυτό δεν είναι καν 6%. Επομένως, βλέπουμε ότι ακόμα γίνονται αδικίες προς τον τουρκοκυπριακό λαό. Το μοιραζόμαστε αυτό σε κάθε ευκαιρία με τους αξιωματούχους της ΕΕ. Κάποιοι έκαναν σχόλια πάνω σε αυτό το θέμα. Υπάρχει ανικανότητα, ιδού αυτό είναι, είπαν. Δεν υπάρχει ανικανότητα. Υπάρχουν αδικίες. Και πρέπει να ερωτηθεί η ΕΕ γι’ αυτές τις αδικίες».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Κίπρις πΠοστασί, ο Τζενκ Σοϊντάν, Τουρκοκύπριος επικεφαλής της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την υγεία μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, είπε ότι απαιτούν τα εμβόλια που δικαιούνται οι Τουρκοκύπριοι από τις αρχές και ζητήθηκαν αρκετά εμβόλια από την ΕΕ. Αναφέροντας ότι έχουν ληφθεί 10.350 εμβόλια Pfizer-BioNTech, ο κ. Σοϊντάν είπε πως ελήφθησαν συνολικά 30.050 εμβόλια από την ΕΕ και ότι ζητούσαν το εμβόλιο Pfizer κάθε φορά, αλλά αυτά δεν παραλαμβάνονταν τακτικά.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι Τουρκοκύπριοι, από την μια διακηρύττουν ότι έχουν ανεξάρτητο κράτος και από την άλλη απαιτούν μέρος των εμβολίων που εξασφαλίζει η Κυπριακή Δημοκρατία, με χρήματα των Ελληνοκυπρίων. Παράλληλα παραλαμβάνουν κινέζικα και ρωσικά εμβόλια από την Τουρκία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου