Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Βίντεο: Αυτό είναι το πρώτο εκσυγχρονισμένο F-16 στην έκδοση Viper














Στα τέλη Ιανουαρίου θα πετάξει στις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας - Δείτε βίντεο - Συνολικά θα αναβαθμιστούν 85 F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας Την παρθενική του πτήση έπειτα από την ολοκλήρωση μεγάλου μέρους της τεχνικής αναβάθμισης έκανε το πρώτο F-16 της πολεμικής αεροπορίας που εκσυγχρονίζεται στην έκδοση Viper. το πρώτο εκσυγχρονισμένο μονοθέσιο F-16 να τροχοδρομεί στον διάδρομο της αεροπορικής βάσης Τανάγρας, έπειτα από την ολοκλήρωση του μεγαλύτερου μέρους των εργασιών.




Η πτήση του -εκσυγχρονισμένου στην έκδοση Viper F-16 διήρκεσε μία ώρα και τέσσερα λεπτά. Απογειώθηκε στις 10:54, εκτέλεσε τοπική πτήση και προσγειώθηκε στις 11:58, αφού εκτέλεσε μια σειρά από προβλεπόμενες δοκιμασίες και ελέγχους.
Θα πραγματοποιηθούν κι άλλες δοκιμαστικές πτήσεις από την Τανάγρα προτού το αεροσκάφος μεταφερθεί στις ΗΠΑ για την ολοκλήρωση των εργασιών.

«Σήμερα έκανε την παρθενική του πτήση με απόλυτη επιτυχια» έγραψε στο Facebook ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.Στο τέλος του Ιανουαρίου το πρώτο εκσυγχρονισμένο F-16 θα πετάξει -με Αμερικανούς πιλότους- στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin στο Φορτ Γουορθ του Τέξας, όπου θα συνεχιστούν οι προβλεπόμενες τεχνικές παρεμβάσεις στα ηλεκτρονικά του συστήματα.

Το συγκεκριμένο F-16 block 52+ που βλέπετε στο παραπάνω βίντεο να τροχοδρομεί στον διάδρομο της αεροπορικής βάσης Τανάγρας έπειτα από την ολοκλήρωση της 1ης φάσης των εργασιών αναβάθμισης στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ, είναι το πρώτο από συνολικά 85 μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 που προβλέπεται να αναβαθμιστούν στην έκδοση Viper.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου