Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

Θα έδινες 22 δολάρια μόνο για μια φράουλα;


Ταξιδεύοντας στην Ασία η τοπική παραγωγή σε φρούτα είναι ίσως από τα πιο εντυπωσιακά πράγματα στα οποία θα σταθείς δεδομένου ότι συναντάς από πεπόνια, καρπούζια και
κεράσια που πωλούνται με αντίτιμο χιλιάδων δολαρίων, μέχρι και φράουλες που κοστίζουν 22 δολάρια η μία…

Θα σταθούμε στις φράουλες των 22 δολαρίων, δεδομένου ότι είναι από τις νεότερες αφίξεις της αγοράς στο Χονγκ Κονγκ. Πρόκειται για τις φράουλες «kotoka», ένα από τα τρία είδη που πωλούνται σε supermarket με είδη πολυτελείας στις περιοχές Awayuki και Pearl White.



Οι εν λόγω φράουλες καλλιεργούνται στην πόλη Νάρα της Ιαπωνίας και όπως οι παραγωγοί της υποστηρίζουν, είναι ιδανικά γλυκές και έχουν πολύ καλή οξύτητα. Η συσκευασία τους είναι φυσικά κομμάτι του «πακέτου» που δικαιολογεί την «τσιμπημένη» τιμή τους αφού μοιάζει με κουτί κοσμημάτων, με τη φράουλα τοποθετημένη στο κουτί ακριβώς όπως ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι «αγκαλιασμένη» από ένα προστατευτικό αφρολέξ.

Τι νομίζουμε εμείς; Μπορεί το συγκεκριμένο προϊόν όντως να υπάρχει και να μην αστειευόμαστε, το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι είναι ένα ωραίο δώρο για μια γυναίκα αν θέλετε να την εξοργίσετε κάνοντάς την να πιστεύει ότι το περιεχόμενο του κουτιού είναι κόσμημα… Στο σύνολο κουμπώνει ωραιότατα και ένα μπουκάλι σαμπάνια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου